TV2Nettavisen

Skattetruslene

31.07.2006 @ 08:12
De rødgrønne vil gjøre alvor av sine trusler om å øke personskattene til 2004-nivået. Begrunnelsen er syltynn, og det er mer snakk om stahet enn økonomisk styring.

47380-114

Er det en ting den norske staten ikke trenger, så er det mer penger. Siden de rødgrønne for første gang luftet trusselen, har oljemilliardene strømmet inn i statskassen. Argumentasjonen om at mer skatt må til for å finansiere offentlige tjenester henger ikke på greip.

Så hvorfor er finansminister Kristin Halvorsen og statsminister Jens Stoltenberg da så besatt av denne ideen?

Ifølge NTB vil Kristin Halvorsen nå ta hele skattejafset i 2007. Det betyr to milliarder kroner i økt regning til skattebetalerne. (Les NA24s dekning her)

Den eneste forklaringen jeg kan finne er at de lider av samme vrangforestillinger som senterpartiets Per Olaf Lundteigen. Hans økonomiske politikk kan enkelt oppsummeres som "oss selv nok". I Lundteigens verdensbilde er Norge en isolert øy som bør lage vaskemaskiner og mopeder selv - en slags moderne variant av naturalhusholdningen.

I et slikt verdensbilde har vi bare en viss mengde arbeidskraft. Og skal vi bygge flere veier og sykehus, så må vi bygge færre hytter og privatboliger.

Skattetruslene må forstås på samme vis: For å ha et nøytralt press i norsk økonomi, må økt satsing på offentlig sektor øyeblikket besvares med tilsvarende nedkjøling av privat kjøpekraft.

Feilkoblingen er at man glemmer at Norge er en øy i et hav av land med dårlig økonomisk vekst og høy arbeidsløshet. Vi har allerede en flom av polske håndtverkere og baltiske sykepleiere, og vi importerer billige produkter fra Kina (i prinsippet også en import av arbeidskraft).

Det som er godt for LOs medlemmer er ikke nødvendigvis solidarisk med arbeidstakere i andre land.

Økt arbeidsinnvandring er et mye bedre tiltak enn å fjerne rentefradrag på gamle lån hvis man virkelig ønsker å dempe presset i boligmarkedet. 

 

Kommentarer:
Postet av: Kjetil

Skatt til 2004 niv er lovet i Soria Moria, riktig n, pengene flyttes fra privat forbruk til satsing p sykehus, skole, omsorg og veier. Dette er riktig medisin!!

31.07.2006 @ 09:29
Postet av: Thor

Har faen ikke ord for hvor handlingslamma og enkel denne regjeringa er.Finansministeren vi har m jo vre tilbakestende.....Kall det Onkel Skrue politikk eller Robin Hood,men dette er ikke verdiskaping.De kommer til stoppe seg selv...

31.07.2006 @ 10:20
Postet av: Ola

Jeg forbruker ikke pengene mine. Jeg investerer dem for resten av mitt liv. Pengene som sendes til Palestina er forbruk. Bygninger bygges, bombes, bygges, bombes, bygges, bombes... Skal det aldri ta slutt... Dere langt til venstre kan bruke deres egne oppsparte midler til slike "investeringer". Betal meg tilbake mine skattepenger. Jeg vet bedre enn alle andre hva jeg vil bruke dem til.

31.07.2006 @ 10:20
Postet av: Andreas H

Kjre Stavrum, velkommen tilbake!

31.07.2006 @ 11:14
Postet av: Hans Kr.

Dette er jo helt typisk sosialistiks politikk. All skal betale mer til felleskapet, slik at felleskapet kan bruke mer til det noen evneveike politikere mener er vrt "eget beste".Samt til ri egne kjepphester.Jeg hper at alle de som stemte p denne rd/grnne koalisasjonen n er kjempefornyd med resultatet vi har ftt etter valget.Og Ola har et meget godt poeng, penger til Palestina samt andre lignende prosjekter er jo absolutt forbruk.Vi er med sttte boming og rasering, og deretter kommer vi lpende med hevent hode og en kjempesjekk foran all verdens fotografer og TV-kamerar, slik at alle kan se hvor flinke lille Norge er til hjelpe alle andre.Et bedrag for f vekk verdens skelys p de elendige tilstandene det er p mange felter i Norge. Skole, eldreomsorg, rdyr frstgangsetablering for unge mennesker, samferdsel, m.m

31.07.2006 @ 12:05
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: martin

Helt typisk for sosialismen.Og hvem betaler ? Alle de nyttige idioter !

31.07.2006 @ 12:27
Postet av: Sammenhengen

Sett bort fra besettelse, vrangforestilling, "at Norge er en y i et hav av land med drlig konomisk vekst og hy arbeidslshet", mopeder og vaskemaskiner s er Stavrum her inne p noe bare han snur fortegnet. Stikkordet er omfordeling fra personlig rikdom til offentlig fattigdom, som er et faktum. Oljemilliardenes virking kan enkelt gjres om til samme virkning som pisse i eget badevann!

31.07.2006 @ 13:08
Postet av: Jeff Craven

Jeg er enig i artikkelen med Ola Mle p NA24 hvor han argumeterte for at bolig er nordmenns viktigste formuesobjekt. Det er derfor som han sier politisk harakiri prve melke den jevne nordmann. Kristin Halvorsen og SP er helt ute p jordet, og om de finner veien hjem bli mer og mer tvilsomt for hvert utspill som kommer.

31.07.2006 @ 16:48
Postet av: Gunnar Stavrum

Til Andreas: Takk for hyggelig hilsen!

01.08.2006 @ 08:21
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Gunnar Stavrum

Sammenheng: Mener du alvorlig at det har vrt en overfring fra offentlig rikdom til privat rikdom de siste rene? Tr du bruke ordet offentlig fattigdom? Har du hrt om oljeinntekter?????

01.08.2006 @ 08:22
URL: http://www.tv2.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1714907
hits