TV2Nettavisen

Juks fra Forsvarssjefen

30.05.2006 @ 20:48
Forsvarssjefen har fått blod på tann etter en seier i Pressens Faglige utvalg og feirer seieren med direkte manipulering på sitt offisielle nettsted.

47380-90

Bakgrunnen er en serie kritiske artikler om Forsvaret i TV 2 Nettavisen. Ikke på ett eneste punkt har Pressens Faglige Utvalg funnet grunn til å reise tvil om innholdet i TV 2 Nettavisens journalistikk.

Likevel skrev Forsvarsnett - det norske forsvarets offisielle informasjonstjeneste følgende på sine nettsider:

”Knusende dom for TV 2
TV 2 Nettavisen fremsatte blant annet grunnløse beskyldninger om at forsvarssjef Sverre Diesen skal ha gått bak ryggen på statsråden i Golf-saken. Tirsdag fikk forsvarssjefen medhold i sin klage til PFU.”

Faktum er altså at Pressens Faglige Utvalg ikke på noe sted skriver et ord om angivelige ”grunnløse beskyldninger”. Det vet selvsagt Forsvarsjefen, og etter vår mening kan ikke ordvalget betegnes som annet enn rent juks.

Faktum er også at Forsvarssjefen reiste en serie innvendinger mot våre artikler. På de aller fleste innvendingene ble han ikke hørt. PFU kritiserer Nettavisen på et enkelt punkt, og det er at han ikke fikk mulighet til å kommentere en konkret påstand.

47380-92

Om denne påstanden skriver PFU:

"Pressens Faglige Utvalg mener TV 2 Nettavisen var i sin fulle rett til å sette et kritisk søkelys på forsvarledelsens håndtering av Golf-prosjektet og forholdet til den politiske ledelse i Forsvarsdepartementet. Utvalget finner også at redaksjonen måtte ha anledning til å gjøre en vurdering av bekreftede opplysninger som tilsa at det ville være dekning for å bruke en karakteristikk som ”bak statsrådens rygg”.

47380-91

Her er den opprinnelige artikkelen (trykk her)

PFU godtar altså at vi skriver at Forsvarssjefen gikk bak statsrådens rygg, men kritiserer oss for at han ikke fikk kommentere den konkrete påstanden.

Det tar vi til etterretning, og vi har publisert kjennelsen på Nettavisens forside (les her).

Du kan lese hele PFUs kjennelse her (trykk her)

Skrev vi så en rekke artikler uten å slippe Sverre Diesen til orde?

Tvert imot. I tre måneder forsøkte vi nærmest daglig å få kommentarer og intervjuer med Forsvarssjefen. På et møte før jul i 2005 sa jeg personlig til hans nærmeste rådgivere at våre spalter ville være åpne for en redegjørelse fra Forsvarssjefen.

Disse anstrengelsene for å få ham i tale, inkludert en åpen invitt til å skrive selv, ble konsekvent avslått. Aldri i Nettavisens historie har vi møtt en offentlig person som så konsekvent har nektet å svare på spørsmål personlig.

Denne strategien har nå gitt forsvarssjefen en delseier, og der har vi oss selv å takke. For selv om en person nekter å kommentere konkrete opplysninger 99 ganger på rad, kan vi ikke ta for gitt at han vil nekte også den 100. gangen.

Det er hva PFU kritiserer oss for. Verken mer eller mindre.

PS: Siden denne bloggen også blir lest av Forsvarssjefen, kan vi gjenta tilbudet fra før jul i 2005. Vi ønsker fortsatt hans personlige kommentar på påstandene i artikkelen ”Gikk bak ryggen på statsråden”. Det er ganske enkelt, Sverre Diesen kan bare skrive en kommentar i bunnen av dette innlegget.  Så får vi se om han benytter tilbud nummer 100.

Kommentarer:
Postet av: Kjell N.

At Forsvaret er den siste bastion for ikke skjnne at vi har fri presse i Norge er ikke noe sjokk.

31.05.2006 @ 08:44
Postet av:

Alle med sunn fornuft og som har vrt inne til frstegangstjeneste, vet at Forsvaret har et stort styringsmessig og forvaltningsmessig potensial.Mye av problemet er et sterkt stillingsvern kombinert med et system der man forfremmes til man er innkompetent i sin posisjon. Sett i lys av dette, skal vi vre glad vi lever i en fredstid..

31.05.2006 @ 10:16
Postet av: Hans Kr.

Slike reaksjoner fra Forsvaret tyder jo helt tydlig p et system i forfall.Og med de avslringene som TV2, og resten av norsk presse har kommet med nr det gjelder trikse&fikse-kulturen innad, er det vel bare representanter for forsvaret som er forundret.Fortsett grave, det finnes garantert mer.Og nr PFU kommer med en slik kjennelse er det betrakte som en seier for en fri presse.

31.05.2006 @ 10:42
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Arne S.

Ikke vr s selvrettferdig Nettavisen. Dere har driti dere ut, og p egenhnd dokumentert hvor mye slurv det er i redaksjonen.

31.05.2006 @ 12:31
Postet av:

Dette virker mer som en personlig vendetta mot forsvarssjefen/forsvaret enn god og objektiv journalistikk.

31.05.2006 @ 12:46
Postet av:

Dette m vre den mest sutrete artikkelen jeg noen sinne har lest. Har dere ikke evnen til innrmme feil eller? Den PS`en p slutten viser bare helt hvor dere str.

31.05.2006 @ 12:48
Postet av: Tarjei

Artikkelen du referer til, l ute lenge med de sitatene du viser til. N er klokken 1248, og det ser ut til at Forsvaret har fjernet artikkelen.

31.05.2006 @ 12:48
Postet av: jante

Mange merkelige konklusjoner som trekkes her. PFU har vel ikke sagt annet enn at Nettavisen burde konfrontert Forsvarssjefen med den KONKRETE pstanden som gr p at han skal ha "gtt bak ryggen p Forsvarsministeren", og gitt ham mulighet til kommentere dette. Merkelig at Nettavisen ikke kan innrmme at de IKKE har gjort det slik, men kun stilt et generelt sprsml om Forsvarsjefen har noen kommentarer uten referer til hva det konkret gjelder. Serist?

31.05.2006 @ 13:07
Postet av: Egil

Det var da ikke mte p til selvrettferdighet fra Stavrum. At Stavrum nr ser p Nettavisen som et personlig anliggende er nrt anta.En nktern presse med kunnskaper hadde vrt en stor fordel for landet. Dessverre er det de mest kunnskapsfattige som havner der mens andre skaffer seg en ordentlig jobb.Hvorfor i alle dager skulle forsvarssjefen uttale seg til kvasiavisa Nettavisen?

31.05.2006 @ 13:07
Postet av: Olaf

S var det dette med vepsebolet igjen da.

31.05.2006 @ 22:04
Postet av: Hans Kr.

Pressns Faglige Utvalg, FPU, har en kommentar, og det er at Forsvarssjefen IKKE har uttalt seg i denne saken.Men kan ikke forlange at folk skal uttale seg, hvis de ikke vil, men da kan jo heller ikke PFU dmme noen for ikke ha gitt muligheten.Les hele saken, s ser dere at Stavrum har rett.Nettavisen er jo dmt for ikke latt en person uttale seg/kommentere som ikke vil.Glimrende eller?

01.06.2006 @ 09:48
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: leon

Hello and congratulations! nokia6630

02.07.2006 @ 00:44
Postet av: orpha

Thanks for the special work and information! nokia6630

24.07.2006 @ 10:04
Postet av: sonia

Thanks for the special work and information! nokia6630

25.07.2006 @ 12:51
Postet av: Homes For Sale Maine

Cool site. Thanks:-)

16.05.2007 @ 01:48
URL: http://yfsbo.info/property/usa/maine/
Postet av: Homes For Sale Michigan

Cool site. Thank you!!!


Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1377867
hits