TV2Nettavisen

Fantastisk golfbragd

30.01.2006 @ 15:00
En nordmann på topp i en internasjonal golfturnering har vært science fiction, men nå kan det skje både i dame- og herreklassen.

47380-7

I Norge er golf fortsatt såpass sært at folk flest ikke helt forstår hvilken bragd Henrik Bjørnstad stod for i natt. En stakket stund var Bjørnstad verdensener, og hadde forsprang på Tiger Woods og de andre storspillerne.

Det nye er at Norge tradisjonelt gjør det godt i idretter med lite penger og lav internasjonal konkurranse. Vi gjør det godt i kombinert og skøyter - svenskene har i årtier skapt idrettsmillionærer i tennis, golf og ishockey.

Mange har sikkert gode teorier om årsaken, men en mulig forklaring er mental: Hvis ingen har gått opp løypa før deg, har du en barriere. Alpinlandslagets gjennomslag er et mulig bevis for den teorien. Da vi først fikk noen world cup-seire, fulgte flere med.

Morsomt med golf er at kvinnene gikk foran. Suzann Pettersen var første nordmann til å kvalifisere seg for den internasjonale proffligaen. Hun har riktignok fortsatt igjen å slå ut i full blomst, men noen gyldne øyeblikk har vist at Tutta har potensial.

Bjørnstad klinte til og ledet hele turneringen da det gjensto ni hull. Så kom sannsynligvis presset og nervene. En delt 10. plass er likefullt en fantastisk bra prestasjon.

Enda mer spennende blir fortsettelsen. Nå har Henrik Bjørnstad vært der og erfart at selv verdensstjernene er menneskelige og at han kan slå dem en god dag!

Kommentarer:
Postet av: Pål Storvestre

En fantastisk prestasjon ja! Dessverre så veldig trist at tekst-tv og endel medier benyttet anledningen til å si at han "spilte seg bort fra seieren" - ja nesten tabbet seg ut, etter den korte ledelsen han hadde. Bare det å komme dit var en bragd uten sidestykke i norsk golf. Det burde vært fokuset...

30.01.2006 @ 15:23
Postet av: Kjell Arne

Helt enig. Merkelig negativ fokusering man hadde der. Men bra at man setter fokus på dette. Selv om golf er idretten med styggest klær.

30.01.2006 @ 15:47
Postet av: Stig

Henrik Bjørnstad er nå en av norges toppidrettsutøvere !!! Og si noe annet er på trynet. 10 plass i den konkuransen er fantastisk !

30.01.2006 @ 16:37
Postet av: Andreas

Golf er sikkert ålreit å spille, og Bjørnstad virker faktisk å være en grei kar. Men som tv-sport suger det kraftig. Når du ser John Daly disse rundt med 100 kg og spille i verdenstoppen så er det knapt så man kan kalle det sport. Men hver sin smak!

31.01.2006 @ 10:28
Postet av: Jarl

Henrik har gjort en bragd vi bare kan ta av oss capsen for. Det er bare synd at golfsporten ikke får mer oppmerksomhet i media og da spesielt TV. Selv med helgens prestasjon kommer fotballnyhetene først. Fotballidioter dominerer totalt i media. Og det må en "norsk verdensenssjon" til for at de større mediaene skal skriv litt om golf. Golf er sport nr 3 her i landet i utbredelse og burde også vært reflektert ut i fra tildeling av ressurser , oppmerksomhet og prioritering. Give Golf a chance!!!

31.01.2006 @ 10:57
Postet av: Anne Elefsen

"Suzann Pettersen var første nordmann til å kvalifisere seg for den internasjonale proffligaen"Dette viser vel at du ikke burde skrive om golf. Å kalle det "den internasjonale proffligaen" er første skivebom, men i og for seg mulig å bomme på hvis man ikke har noen kunnskaper om emne. Men å hevde at Pettersen var først blir bare for dumt. Vet du hvem Haugsrud er? Dessuten lider kvinnegolf av manglende internasjonal konkurranse og kvalitet sammenlignet med herregolf. Det er to forskjellige verdener.

31.01.2006 @ 17:32
Postet av: Hermod

Til Andreas! Det at John Daly kan "disse rundt med sine 100 kg", og samtidig spille i verdenstoppen er en trøst for oss gutta som ikke er så opptatt av store doser med daglig kondisjonstrening. Golf er for folk med mental styrke! Heia Henrik! :-)

31.01.2006 @ 19:30
Postet av: Gunnar Stavrum

Anne, du er vel litt krass, eller? Selvsagt vet jeg hvem Per Haugsrud er. Og jeg vet at en håndfull norske spillere har spilt fast på europatouren. Det er bra, men det er nok et langt skritt derfra til å kvalifisere seg for PGA (professional golf association, eller litt folkelig oversatt til den internasjonale proffligaen) og LPGA (kvinnenes, som Suzann spiller på). Det er du kanskje enig i?

31.01.2006 @ 23:40
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Gunnar Stavrum

Jarl, jeg tror du vil få oppleve en oppsving for golf i media. Det som skal til er nye gode prestasjoner fra Henrik Bjørnstad og Suzann Pettersen. Får vi en virkelig internasjonal stjerne følger interessen gjerne med!

31.01.2006 @ 23:41
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Anne Elefsen

Litt krass var jeg kanskje, jeg skal innrømme det. Men det virker ikke som du har helt kontroll på nivåforskjeller i golfsporten. Europatouren har et svært høyt nivå, selv om det er et lite steg ned fra PGA touren. Men LPGA???? Du mener ikke at det relative nivået på LPGA touren er høyere enn Europatouren? Har du noen idé om hvor mange menn som satser på golf i forhold til kvinner. LPGA ville hatt samme nivået som europatouren om det for hver spiller der i dag var 1000 til som var like gode eller bedre.

02.02.2006 @ 00:43

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/673114
hits