TV2Nettavisen

Historisk samarbeid

28.03.2006 @ 08:52
Landets fire største aviser utenfor Oslo går inn i NA24 for å skape hele Norges næringslivsavis. Målet er å skape landets største og beste nettsted for økononominyheter og næringsliv.

Nettet åpner for helt nye allianser. Det er i så måte historisk at landets største papirbaserte regionaviser nå trer inn i et landsdekkende økonominettsted.

Næringslivsavisen NA24.no AS får tre eiere: TV 2 Interaktiv (40 prosent), Aller Internett (20 prosent) og eierselskapene bak Fire Store, med de resterende 40 prosentene.

For leserne blir resultatet en stab av 46 næringslivsreportere. De skal sammen skape nettstedet som blir økonomiseksjonen til Nettavisen for fremtiden. iMarkedets Inge Berge er konstituert som sjefredaktør og Bergens Tidendes administrerende direktør, Didrik Munck, er på vei inn som styreformann. Du kan lese mer om han her.

Bergens Tidendes sjefredaktør Einar Hålien sier til sin egen avis: - Vi må og se oss om etter nye konstellasjoner som kan utgjøre et vinnerteam.

Nettredaktør Rolf Dyrnes Svendsen på adressa.no uttaler: - Næringslivsjournalistikken blir den neste store arenaen for nettet.

Stavanger Aftenblad er allerede oppe med sin NA24-seksjon, og Fædrelandsvennen melder nyhetene på sine sider her.

For oss i TV 2 Nettavisen er samarbeidet historisk, ikke bare på grunn av partnerskapet mellom papir og nett, men også fordi det gjenspeiler et norsk næringsliv som har sterkt fotfeste i regionene rundt Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Mye av suksessen da Dagens Næringsliv slo igjennom var evnen til å lage minste felles multiplum av det næringslivet i hele Norge er opptatt av. Da trenger man regionale partnere. Og i de fire storbyene er det ingen som utfordrer Fire Store på næringslivsdekning, etter vår mening.

Hva blir så effekten for Nettavisens lesere? Først og fremst at de får tilgang til mye mer stoff om økonomi og næringsliv, og at stoffområdet vil prege forsiden enda mer enn før. Nettavisens økonomijournalister og økonomiredigerere vil være en bærebjelke i NA24, og målet vårt er at leserne skal oppleve den nye seksjonen som et verdifullt tilskudd til avisen.

Kommentarer:
Postet av: utabys

Tenk om det skulle begynne komme konminyheter som ikke bare tar for seg det som skjer i Oslo.Revolusjon!

28.03.2006 @ 15:46
Postet av: Bateman

Stavrum: Er ikke dette den andre kommentaren din p n uke som i bunn og grunn bare er reklame for NA24? Selv om den forsvidt er god og godt mulig blir strst, s m det vel skje mer interressante ting i verden enn NA24?

28.03.2006 @ 17:43
Postet av: Vidar N

Akuratt det vi trengte - enda mer hopping inne i nettavisen. Irriterte meg kraftig fr over blisendt i hytt og gevr - n ender man opp p en ny side hvor alt er delt i en masse underkategorier. Sliter jo ut back knappen!

29.03.2006 @ 12:21

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1007128
hits