TV2Nettavisen

Norge mitt verste ferieland

27.06.2006 @ 08:56
Når regnet øser ned i Oslo, bekrefter feriestatistikken det vi alle ser: Nordmenn vender ryggen til fedrelandet når de skal på ferie.

47380-108

Vi ferierer som aldri før. I fjor brukte nordmenn over 40 milliarder kroner på ferier, viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå. Tre av fire nordmenn drar på ferie hvert år, og tallet har vært stabilt høyt de siste tretti årene.

Likevel har pengeforbruket eksplodert de siste årene. Fra 2004 til i fjor økte ferieforbruket med tre milliarder kroner, året før var veksten på fem milliarder.

Høy valutakurs, billige flyreiser og flukt fra dårlig vær er nok endel av årsakene til at mange vender Norge ryggen. Tallene viser at Spania er favorittmål, fulgt av Sverige og Danmark.

47380-106

For Norges Bank er det trolig en trøst at 31,7 milliarder kroner legges igjen i utlandet og dermed bidrar til å dempe presset i norsk økonomi. I så måte kan norske forbrukere feriere under spansk sol med god samvittighet. For hver krone de legger igjen i Spania synker faren for høy rente i Norge.

Det mest påfallende med statistikken er hvor høy og lik ferieaktiviteten er, nesten uansett inntekt, bosted og kjønn. Noen forskjeller er det, men de er små. Kvinner reiser mer enn menn, og de som tjener bra ferierer mest.

47380-107I Oslo og Akershus drar 86 prosent på ferie, i nabofylkene nordenfor ferierer de minst: Både hedmarkinger og opplendinger beviser sannheten i ordtaket om at det er det samme hvor de er i verden, bare de kan se Mjøsa.

Kommentarer:
Postet av: MullahTerje

Det er jo ikke s rart at vi ikke lenger vil feriere i Norge. Det er dyrt, suvenirene er billig juggel produsert i Kina og solgt til gerpris, betjeningen er sur og tror at service er det samme som slavestatus. I tillegg har alle veikroer en tnne i kjelleren som er fyllt til randen av Thousand Island dressing iblandet kinakl og boksemais. De f tingene vi har som er bra er enten kjempedyrt (tur med Hurtigruta) eller for mer spesielt interesserte (rafting, fottur i Jotunheimen). For en ukes ferie i Norge fr man i tillegg minst to uker i utlandet, mer om man planlegger litt og reiser uteom sesong.Det er egentlig rart ikke flere reiser utenlands

27.06.2006 @ 11:35
Postet av: Spika

For en som sverger til bilferie er Norge lite attraktivt. Veiene er elendige, bomstasjonene ligger snart like tette som slaghullene i veiene, maten p veikroene er uappetittelig sppel og campingplassene er dyre og drlige. Det verste er at reiselivsindustrien ikke forstr at de personene som mter turistene er reislivets ansikt utad. I stedet for mte profesjonelle folk, s mter turistene sure og umodne drittunger med sommerjobb. Det eneste som er attraktivt med ferie i Norge er naturen og den gjr myndighetene sitt beste for delegge med kraftlinjer, stygg bebyggelse, vindmller og alle slags stengsler langs hele kysten. Jeg foretrekker ferie i Norden, men velger Sverige, Finland, Estland og Danmark. Norge har fjorder og fjell, men det ogs alt Norge har.

27.06.2006 @ 12:03
Postet av: Tante

Vi fikk USA-besk, de hadde feriert i Europa i 3 uker fr de kom til Norge. s grnt det er sa de den frste dagen. S begynte de negative innspillene."Kan det vre mulig at veiene i Norge skal vre s drlige?" "Dere har jo penger s det holder?"Ikke lett svare p, men det var det som ble gjennomgangstonen etter en uke p norske veier.Synd at det er et slikt inntrykk de reiser hjem med, vi burde da ha rd til ruste opp veiene i vrt land - eller har vi ikke det?

27.06.2006 @ 12:37
Postet av: Andreas H.

Nei, vi har ikke gode veier. Vi har"den store enigheten"med"ansvarsfulle"politikere. De vet at vi har ikke rd. Snn er det.

27.06.2006 @ 16:15
Postet av: liberalist

Norge - verdens beste land bo i? - tja er noget usikker p det da.Men VERDENS VERSTE LAND FERIERE I - ingen tvil. Et pottitt-land, som vre utenlandsketurister klart avslrer.Norge blir ikke et vesentlig bedre land ferie i fr vi har en ren flertallsrejeringutgtt av H/FrP - det er bare en FUNDAMENTAL FORUTSETNING!!

27.06.2006 @ 20:25
Postet av: Espen

For noe bull.Vi er en gjeng med bortskjemte suttrekopper her i landet.Norge er et supert land feriere i.Norge er et supert land bo i. Fatter ikke problemet.

28.06.2006 @ 10:02
Postet av: Kurt

Er enig i at Norge ikke er s vrst bo i. Men nr det gjelder veier er investeringslysten liten. Bare se p E6, stykkevis brukbar med 4 felt og midtrabatt, plutselig 2 felt mange steder og k. Tvert man er nord for Gardermoen virker det som om E6 er glemt, nr det utbedres er det aldri til ordentlig standard. Synes synd p turister som skal prve komme seg til Nordkapp blant annet.En annen ting, har vrt p en del camping turer bde i Sverige, Norge og Danmark, her har vi virkelig mye lre...

28.06.2006 @ 10:14
Postet av: liberalist

Svar til Espen:At mitt innlegg bare er tull - det fr vre dine ord.For nogle r siden leste jeg en omfattende underskelse om det vre utenlandturist iNorge. En HELT NEDSLENDE sdanne. Det ble sogar psttt av flere, at de fikk KEITETEbehandling. Og s sammenligner jeg med vre gode naboer i syd. Og der har vi fremdeles mye lre. Og kanskje en idee for norske reiselivs-lrlinger med en studietur til Thailand - verdens beste turistland - nei, kanskje ikke- p g a alt for mange faglige rettigheter (ognoen av dem burde vi gi avkall p)

28.06.2006 @ 11:50
Postet av: Rolf Todal

N orge er for meg et meget bra land feriere iJeg pakker sekken og soveposen og drar enten tilBrgefjell,Femundmarka,Trysil, eller nordmarka,om du ikke orker lenger.Det forutsetter at du er glad ivillmarka og friluftslivet.det koster ikke all verden,og s fr vi bruke litt tid p veienefor de er elendige.Med en sammenleggbar kano i tillegg, kan du ha det helt topp.Jeg har feriert p denne mten i over 50 r,og vil ikke bytte med noen.Hvis du ikke har prvet det,tror jeg du har gtt glipp av noe.Rolf T.

28.06.2006 @ 15:43
Postet av: Nordmann

Hva skal vi egentlig med en haug med turister i Norge?Innfr en avgift p kr. 10.000 for alle utenlandske bobiler som vil inn i Norge, s slipper vi kanskje bli nedrent av tyskere og svensker p matauk langs norskekysten.

28.06.2006 @ 22:47
Postet av: Brge Svanstrm Amundsen

Ja det skorter ikke p kreative forslag. La oss promotere oss som nisselandet : )

28.06.2006 @ 23:33
URL: http://www.dnof.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1533588
hits