TV2Nettavisen

Norge mitt verste ferieland

27.06.2006 @ 08:56
Når regnet øser ned i Oslo, bekrefter feriestatistikken det vi alle ser: Nordmenn vender ryggen til fedrelandet når de skal på ferie.

47380-108

Vi ferierer som aldri før. I fjor brukte nordmenn over 40 milliarder kroner på ferier, viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå. Tre av fire nordmenn drar på ferie hvert år, og tallet har vært stabilt høyt de siste tretti årene.

Likevel har pengeforbruket eksplodert de siste årene. Fra 2004 til i fjor økte ferieforbruket med tre milliarder kroner, året før var veksten på fem milliarder.

Høy valutakurs, billige flyreiser og flukt fra dårlig vær er nok endel av årsakene til at mange vender Norge ryggen. Tallene viser at Spania er favorittmål, fulgt av Sverige og Danmark.

47380-106

For Norges Bank er det trolig en trøst at 31,7 milliarder kroner legges igjen i utlandet og dermed bidrar til å dempe presset i norsk økonomi. I så måte kan norske forbrukere feriere under spansk sol med god samvittighet. For hver krone de legger igjen i Spania synker faren for høy rente i Norge.

Det mest påfallende med statistikken er hvor høy og lik ferieaktiviteten er, nesten uansett inntekt, bosted og kjønn. Noen forskjeller er det, men de er små. Kvinner reiser mer enn menn, og de som tjener bra ferierer mest.

47380-107I Oslo og Akershus drar 86 prosent på ferie, i nabofylkene nordenfor ferierer de minst: Både hedmarkinger og opplendinger beviser sannheten i ordtaket om at det er det samme hvor de er i verden, bare de kan se Mjøsa.

Kommentarer:
Postet av: MullahTerje

Det er jo ikke så rart at vi ikke lenger vil feriere i Norge. Det er dyrt, suvenirene er billig juggel produsert i Kina og solgt til ågerpris, betjeningen er sur og tror at service er det samme som slavestatus. I tillegg har alle veikroer en tønne i kjelleren som er fyllt til randen av Thousand Island dressing iblandet kinakål og boksemais. De få tingene vi har som er bra er enten kjempedyrt (tur med Hurtigruta) eller for mer spesielt interesserte (rafting, fottur i Jotunheimen). For en ukes ferie i Norge får man i tillegg minst to uker i utlandet, mer om man planlegger litt og reiser uteom sesong.Det er egentlig rart ikke flere reiser utenlands

27.06.2006 @ 11:35
Postet av: Spika

For en som sverger til bilferie er Norge lite attraktivt. Veiene er elendige, bomstasjonene ligger snart like tette som slaghullene i veiene, maten på veikroene er uappetittelig søppel og campingplassene er dyre og dårlige. Det verste er at reiselivsindustrien ikke forstår at de personene som møter turistene er reislivets ansikt utad. I stedet for å møte profesjonelle folk, så møter turistene sure og umodne drittunger med sommerjobb. Det eneste som er attraktivt med ferie i Norge er naturen og den gjør myndighetene sitt beste for å ødelegge med kraftlinjer, stygg bebyggelse, vindmøller og alle slags stengsler langs hele kysten. Jeg foretrekker ferie i Norden, men velger Sverige, Finland, Estland og Danmark. Norge har fjorder og fjell, men det også alt Norge har.

27.06.2006 @ 12:03
Postet av: Tante

Vi fikk USA-besøk, de hadde feriert i Europa i 3 uker før de kom til Norge.Å så grønt det er sa de den første dagen. Så begynte de negative innspillene."Kan det være mulig at veiene i Norge skal være så dårlige?" "Dere har jo penger så det holder?"Ikke lett å svare på, men det var det som ble gjennomgangstonen etter en uke på norske veier.Synd at det er et slikt inntrykk de reiser hjem med, vi burde da ha råd til å ruste opp veiene i vårt land - eller har vi ikke det?

27.06.2006 @ 12:37
Postet av: Andreas H.

Nei, vi har ikke gode veier. Vi har"den store enigheten"med"ansvarsfulle"politikere. De vet at vi har ikke råd. Sånn er det.

27.06.2006 @ 16:15
Postet av: liberalist

Norge - verdens beste land å bo i? - tja er noget usikker på det da.Men VERDENS VERSTE LAND Å FERIERE I - ingen tvil. Et pottitt-land, som våre utenlandsketurister klart avslører.Norge blir ikke et vesentlig bedre land å ferie i før vi har en ren flertallsrejeringutgått av H/FrP - det er bare en FUNDAMENTAL FORUTSETNING!!

27.06.2006 @ 20:25
Postet av: Espen

For noe bull.Vi er en gjeng med bortskjemte suttrekopper her i landet.Norge er et supert land å feriere i.Norge er et supert land å bo i. Fatter ikke problemet.

28.06.2006 @ 10:02
Postet av: Kurt

Er enig i at Norge ikke er så værst å bo i. Men når det gjelder veier er investeringslysten liten. Bare se på E6, stykkevis brukbar med 4 felt og midtrabatt, plutselig 2 felt mange steder og kø. Tvert man er nord for Gardermoen virker det som om E6 er glemt, når det utbedres er det aldri til ordentlig standard. Synes synd på turister som skal prøve å komme seg til Nordkapp blant annet.En annen ting, har vært på en del camping turer både i Sverige, Norge og Danmark, her har vi virkelig mye å lære...

28.06.2006 @ 10:14
Postet av: liberalist

Svar til Espen:At mitt innlegg bare er tull - det får være dine ord.For nogle år siden leste jeg en omfattende undersøkelse om det å være utenlandturist iNorge. En HELT NEDSLÅENDE sådanne. Det ble sogar påstått av flere, at de fikk KEITETEbehandling. Og så sammenligner jeg med våre gode naboer i syd. Og der har vi fremdeles mye å lære. Og kanskje en idee for norske reiselivs-lærlinger med en studietur til Thailand - verdens beste turistland - nei, kanskje ikke- p g a alt for mange faglige rettigheter (ognoen av dem burde vi gi avkall på)

28.06.2006 @ 11:50
Postet av: Rolf Todal

N orge er for meg et meget bra land å feriere iJeg pakker sekken og soveposen og drar enten tilBørgefjell,Femundmarka,Trysil, eller nordmarka,om du ikke orker lenger.Det forutsetter at du er glad ivillmarka og friluftslivet.det koster ikke all verden,og så får vi bruke litt tid på veienefor de er elendige.Med en sammenleggbar kano i tillegg, kan du ha det helt topp.Jeg har feriert på denne måten i over 50 år,og vil ikke bytte med noen.Hvis du ikke har prøvet det,tror jeg du har gått glipp av noe.Rolf T.

28.06.2006 @ 15:43
Postet av: Nordmann

Hva skal vi egentlig med en haug med turister i Norge?Innfør en avgift på kr. 10.000 for alle utenlandske bobiler som vil inn i Norge, så slipper vi kanskje å bli nedrent av tyskere og svensker på matauk langs norskekysten.

28.06.2006 @ 22:47
Postet av: Børge Svanstrøm Amundsen

Ja det skorter ikke på kreative forslag. La oss promotere oss som nisselandet : )

28.06.2006 @ 23:33
URL: http://www.dnof.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1533588
hits