TV2Nettavisen

Stakkars Hydro

27.02.2006 @ 08:17
Først får Hydro beskjed om å skru av de forurensende Søderberg-ovnene i Årdal, så får de beskjed om å søke dispensasjon. Slik går det med politikere som snur kappen etter vinden.

47380-31

Utgangspunktet er at Statens Forurensningstilsyn har pålagt Hydro å stenge Søderberg-ovnene i Årdal, Høyanger og på Karmøy.

Man kan nesten få inntrykk av at hele Årdal-samfunnet står for fall. I virkeligheten er det rundt 10 prosent av arbeidsstyrken det er snakk om - i en kommune som for øyeblikket har 34 - trettifire - arbeidsledige.

Som i Skien gjorde Arbeiderpartiet et brakvalg også i Årdal. Frykten for arbeidsplasser fikk folk til å samle seg rundt statsministerkandidat Jens Stoltenberg. Men etter valget har det vært fint lite verktøy i verktøykassen til Ap-lederne.

LO-leder Gerd Liv Valla har rast vedvarende mot Hydro-ledelsen ett år.

I Årdal har de riktignok kommet opp med lån og støtte på 79 millioner kroner til å etablere en ny dørfabrikk, selvsagt i konkurranse med dørfabrikker andre steder som ikke får offentlig støtte.

Og der er man fort inne på kjernen: Jo mer staten støtter en bedrift, desto større blir problemene for en annen som konkurrerer på det samme markedet.

For Hydro-ledelsen må situasjonen være underlig. Alt de ønsker seg er forutsigbare rammebetingelser. I motsetning til politikk må industridrift være langsiktig, man kan ikke hoppe fra det ene synspunktet til det andre. Siste nytt nå er man vil presse Hydro til å la være å stenge ovnene.

Når staten først har pålagt Hydro å stenge ovnene, og industrigiganten lojalt har fulgt opp, burde det være en selvfølge at industriminister Odd Eriksen og resten av regjeringen gir dem fred.

Kommentarer:
Postet av: Vidar N

Her er du inne p noe - ikke s rent lite med disse nedleggingene vil jeg tro er press fra Hydro p politiske myndigheter for stabile rammevilkr. Bare se p Hydros uvillighet til ta avgjrelser med tanke p videre utbygging i Norge. N frykter jeg vel at utbyggingstoget er gtt for Norges del - men Karmy kan jo ikke annet enn hpe.Samtidig er den ekstreme uvilligheten til bygge ut kraftforsyningen et problem for Hydro. Om jeg husker korrekt bruker vel kraftkrevende industri ca 1/3 av kraften i Norge - s man skal ikke se bort fra at noen politikere ser med glede p nedleggelsene da dette kan lette kraftsituasjonene i deler av landet.(Som en sammenligning benytter Hydro Sunndalsra omtrent like mye kraft som Oslo by, og Karmy omtrent like mye som Bergen)

27.02.2006 @ 10:16

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/826220
hits