TV2Nettavisen

Lilleulv og de rosa grisene

26.01.2007 @ 08:34

Skipsreder John Fredriksens høyre  hånd, Tor Olav Trøim, er forbannet på Dagens Næringsliv. Det håndterer han ved å kjøpe ti aksjer i avisen. En ganske morsom provokasjon, egentlig.

47380-212

Stridens kjerne, Arne Hjeltnes og Tor Olav Trøim på stranden i St. Tropez. Faksimile: Dagens Næringsliv.

Trøims pressebakgrunn begrenser seg til russeavisen og noe arbeid for Sandefjord Blad. Hans erfaring med pressen er dog mer betydelig, og det er toppet med mange sider og toppoppslag to ganger i Dagens Næringslivs lørdagsmagasin.

Frontlines sentrale figur mener avisens journalister opptrer uredelig, og det akter han å si fra om på generalforsamlingen. En ting er at det avslører forbløffende mangel på kunnskap om hvordan avisredaksjoner fungerer, men personlig synes jeg Trøims stunt er mer morsomt enn gravalvorlig.

Trøim har kjøpt ti aksjer i en åpenbar provokasjon. Reaksjonen er gravalvorlige innvendinger mot å bruke eiermakt mot redaksjonelle avgjørelser.

Det redaksjonelle prinsippet kan vi fort være enige om: Det er en uting når eierne blander seg inn i redaksjonelle avgjørelser. Ikke bare er det i strid med all vedtatt etikk i norsk presse, kulturminister Trond Giske varsler at det også vil bli lovstridig.

Hvis Tor Olav Trøim har dømmekraft, bruker han oppmerksomheten som nå er skapt til å diskutere Dagens Næringslivs metoder offentlig. Han han kritikk å fremføre, vil han få spalteplass. Skulle DN stenge spaltene, kan Trøim regne med god plass i konkurrerende medier.

Alternativet er å gjøre generalforsamlingen i Norges Handels- og Sjøfartstidende om til et sirkus hvor eierne skal legge seg opp i avisens redaksjonelle linje.

Da kan det fort gå som i eventyret om Storeulv og de tre små grisene. Som kjent klarte ikke Storeulv å blåse ned mursteinshuset, og da han klatret ned pipen hadde grisene tent opp bålet og kokt opp en gryte Storeulv havnet i.


Kommentarer:
Postet av: Andreas H.

Sprsmlet her er vel hvem som her er store-ulven? Angrep er som bekjendt det beste forsvar. Stopp tyven!

26.01.2007 @ 10:36
Postet av: Bjarne Bernesen

Litt artig lese at eierne ikke skal legge seg opp i det redaksjonelle. I det daglige er det sikiert riktig. Men jeg antar at eierne har en viss innflydelse p hvem som er redaktr i avisen, siden det er de som via styret ansetter vedkommende. Jeg antar ogs at en redaktr vil vre ganske lydhr nr eierne ppeker useris journalistikk, og sier hva de mener om det.Trims utspill har imidlertid ingenting med maktbruk gjre. Han har kjpt en forsvinnende liten post med aksjer for f adgang til uttale seg p generalforsamlingen. P den mten har han ftt satt skelys p "den rosa avisen's" journalistikk og de metodene de bruker. Det er ikke frste gang Dagens Nringsliv kritiseres for dette, og det kan vre sunt med en debatt ogs blant eierne. Avisens navn og rykte er tross alt avgjrende for inntjeningen. Srlig nr det er snakk om en nringslivsavis, som folk leser med mer enn bare underholdning for yet.Ellers er jo dette litt Onkel Skrue-aktig, og dermed litt morsomt: "Jeg liker ikke det dere skriver om meg, s jeg kjper hele avisen og gir dere sparken hele gjengen!"Ikke helt det Trim gjr, men vi fr se hva "Spettet" kan finne p....

26.01.2007 @ 13:11
Postet av: Gunnar Stavrum

Bjarne, du har rett i at eiernes strste innflytelse er velge redaktr. Og redaktrplakaten (som alts Giske vil lovfeste) sier ogs klart at eiermakten over innholdet i avisen begrenser seg til ansette og sparke redaktren. For vrig skal det jo bli spennende hre hva Tor Olav Trim faktisk mener avisen har gjort galt.

26.01.2007 @ 15:56
Postet av: Spis de rike.

Rike folk fortjener tyn!

26.01.2007 @ 16:04
Postet av: Ikke spis!

Hvorfor fortjener rike tyn? Fordi de skalte "ikke-rike" er misunnelige? Fordi de tok utdannelse? Fordi de bygde seg opp fra intet? Fordi de skapte arbeidsplasser, og store summer skatt og avgiftsinntekter til staten? Fordi de satset alt p sin egen ide, og jobbet 14 timer daglig? Fordi de ofte er mer kunnskapsrike? Fordi de er mer samfunnsbeviste og oppdaterte?Muligens fordi det koster vre en kjent og profilert person!!Men det betyr ikke at de rike fortjener f krenket privatlivet sitt, imens vi som tjener 280.000 og har 1,2 mill i gjeld er fredet...

27.01.2007 @ 02:49

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3800754
hits