TV2Nettavisen

En bønn om lønnsnemnd

24.05.2006 @ 09:39
Når forbrytere slippes løs fordi politijuristene streiker, er det en bønn om lønnsnemnd. Det er selve kjernen i en statsmakt som rammes.

47380-86

Etter bruddet onsdag morgen gikk 125 politijurister og veterinærer ut i streik. Blir du utstatt for et innbrudd og fakker tyven, vil du oppleve at han slippes ut etter bare noen timer.


- Polititjenestemenn kan ikke holde noen arrestert mer enn fire timer. Så det betyr at en rekke vinningsforbrytere vil måtte løslates, sier politiadvokat Sjak Haaheim i politiadvokatenes streikekomite til TV 2 Nettavisen.

Akademikerne streiker for mer penger (her kan du lese hvem som blir tatt ut i streik). Ifølge Akademikerne er forskjellen mellom krav og tilbud cirka 12.500 kroner per år.

- Nå er jeg skikkelig forbanna, sier Knut Aarbakke, leder i Akademikerne Stat, i en pressemelding.

Mest glad blir nok mange småforbrytere som skulle opp for retten i dag, og som kommer til stengt rettssal. Normalt er det stor knapphet på rettssaler, og vi kan bare drømme om kaoset som må ryddes opp i når streiken er over.

I Oslo tinghus stanser alle rettssaker hvor en politijurist skulle prosedert, og de får følge av kolleger i Salten, Sogn og Fjordane, Politiets utlendingsenhet og Kripos.

- Vi har en minimumsbemanning som skal sørge for at de mest alvorlige forbryterne, drapsmenn og voldtektsmenn, fortsatt blir holdt bak lås og slå, sier Haaheim.

Justisminister Knut Storberget sier at han vil følge utviklingen med argusøyne, og riset bak speilet er offentlig lønnsnemd for å beskytte liv og helse.

Vi er kanskje ikke helt der ennå, men en streik blant politijurister som setter forbrytere på gaten vil naturlig nok skape engstelse hos mange.

Lammer man mer av domsapparatet vil det fort bli en bønn om tvungen lønnsnemnd.

Kommentarer:
Postet av: Karl

Hva vil akademikerne?Akademikerne er en merkelighet i norsk arbeidsliv. De er tuftet på en ideologi som tilsier at alle medlemmer skal forhandle for sin egen lønn. Som fagforening er dette en selvmotsigelse, da fagforeninger nettopp ble dannet for at den som selger sin arbeidskraft skal slippe å stå med lua i hånda på sjefens kontor for å be om lønn.Hvis denne tendensen fortsetter, og mange vil tilbake til 1800tallet kan det bli en vanskelig tid for arbeidslivet.

24.05.2006 @ 21:11

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1338525
hits