TV2Nettavisen

Hemmelig nettverk

23.06.2006 @ 09:07
Fagforbundets leder Jan Davidsen styrer et skjult nettverk som skal presse den rødgrønne regjeringen til venstre. Det lukter samrøre og fraksjonsvirksomhet.

47380-105

Landets kanskje mektigste fagforeningsleder vet å skaffe seg makt. Under valgkampen ble han avslørt av NRKs glemte mikrofon da han drøftet mulig pengestøtte med Senterpartiets leder Åslaug Haga, nærmest i bytte for at de skulle ha felles front i en spesiell sak.

(Fagforbundet klagde NRK Brennpunkt inn for Pressens Faglige utvalg på grunn av det angivelig ulovlige opptaket - les klagen her)

Forholdet mellom fagbevegelsen og Ap er for øvrig en gjenganger i debatten om økonomisk samrøre.

(Høyresiden er sterkt kritisk - les et innlegg her .

Nå viser det seg at Davidsen fortsetter sitt spill.

Ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) styrer han "et lukket nettverk somhar til hensikt å presse den rødgrønne regjeringen til venstre". ANB er bygget opp som A-presse-avisenes nyhetsbyrå og pleier å ha god innsikt i samspillet mellom Ap og fagbevegelsen.

Torsdag i forrige uke møttes ti tunge personer fra regjeringspartiene, LO og Bondelaget på Davidsens kontorer i Oslo. ANB navngir blant andre følgende møtedeltakere: SVs nestleder Audun Lysbakken, Senterpartiets finanspolitiske talsmann Per Olaf Lundteigen og LO-topp Turid Lilleheie, som leder Norsk Tjenestemannslag.

Toppmøtet på venstre flanke i alle partiene var arrangert av Fagforbundet og Norges Bondelag, i samarbeid med forsker Jon Bingen.

Ifølge Davidsen hadde møtet nærmest karakter av en studiesirkel som ønsket å sette seg inn i Bingens bøker og artikler: – Dette har ingenting med regjeringens politikk å gjøre. Møtet var knyttet til ulike artikkelsamlinger fra kretsen rundt Jon Bingen og vil sette oss bedre i stand til å delta i samfunnsdebatten, sier han til ANB.

Nettverket ønsker å påvirke regjeringens næringspolitikk, og det er litt spesielt at arrangøren samtidig sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre. Ifølge Bingen var hensikten å diskutere andre tilnærminger til økonomisk politikk enn det som er rådende.

Men Davidsen ser ingen problemer. Han mener, ifølge ANB, at det er «i overkant fintfølende» dersom noen reagerer på at han som Ap- og LO-topp deltar i nettverk utenfor partiet.

Kommentarer:
Postet av: Eric Perdue

Jeg forstår at det er vanskelig for Stavrum å gå Fagforbundet rett i noe som helst. Men siden det skrives at Fagforbundet klagde NRK Brennpunkt inn for Pressens Faglige utvalg, bør man vel også nevne at utvalget konkluderte med at Brennpunkt hadde brutt god presseskikk?

23.06.2006 @ 13:10
Postet av: Undrende

Det er avslørt at sentrale tillitsvalgte i viktige organisasjoner i det norske samfunnet snakker sammen. Om politikk, attpå til. De diskuterer til og med med hverandre, selv om de tilhører ulike organisasjoner. Kanskje de endog legger planer for å samarbeide med hverandre om saker de er enige om, med den hensikt å påvirke den sittende regjeringens politikk.Hvor er skandalen, egentlig? Det hadde da vært en langt større skandale om Davidsen IKKE hadde engasjert seg for sine medlemmers interesser. Det er jo jobben hans.

23.06.2006 @ 13:17
Postet av: Børge Svanstrøm Amundsen

Denne saken dreier seg ikke om å ivareta egne medlemmers interesser - tvert imot undergraver fagforeningene medlemmenes arbeidsplasser da dyre oppgjør stimulerer utflagging og nedleggelser. Reallønnsnivået hadde mest sannsynlig vært høyere ved fri lønnsdannelse i tillegg til at internasjonal konkurranseevne hadde vært bedre.Når det så åpenbart hestehandles om makt, innflytelse og possisjoner på arbeidernes bekostning er det all grunn til å stille kritiske spørsmål.

23.06.2006 @ 13:29
URL: http://www.dnof.no/
Postet av: Håvard

Hva er problemet? At noen snakker sammen for å klekke ut nye ideer, er da vel greit? Og at de da også prøver å påvirke myndighetene ligger jo i sakens natur. Skal de bare legge det i en skuff da? Googlet dette og kunne da lese meg til at LO har satt i gang prosjektet "Norge 2015" som Jon Bingen leder. Formålet er å tenke nytt i fht næringsutvikling bl.a. Dvs hva skal vi leve av framover. Det synes jeg er prisverdig og nyttig.Det virker som Stavrum m. fl. (Dagens Næringsliv) har helt sperre ifht Davidsen og LO/Ap. Nei, alt som kommer fra Youngstorget er ikke like smart, men det får da være grenser i å se fanden på flatmark.

23.06.2006 @ 13:34
Postet av: Børge Svanstrøm Amundsen

Poenget er at motivet ikke er å klekke ut ideer for næringsutvikling - det dreier seg om makt."Norge 2015" føyer seg pent inn i rekken av virkelighetsfjernt vås.Man kan ikke utvikle næring gjennom rammebetingelser, politiske vedtak og overføringer.Hvorfor?Fordi markedet er summen av frie menneskers frivillige samhandel med varer og tjenester. Venstresidens forsøk på å regulere aksiomatiske mekanismer virker således stikk i strid med det uttalte mål.Enten er man blind og ute av stand til å se kontekstuelle helheter - eller så dreier det seg om makt. Jeg heller til det siste.

23.06.2006 @ 13:59
URL: http://www.dnof.no/
Postet av: Eric Perdue

Amundsen,Ditt innlegg handler egentlig om noe annet enn Stavrums post, men jeg tillater meg å svare likevel:Er det da ikke pussig at 300.000 medlemmer av Fagforbundet, mange av dem med temmelig lav lønn, skulle betale hundrevis av kroner i måneden for å undergrave sine egne interesser? Det må da bety at de er fryktelig dumme - eller at du tar feil?De nordiske landene kommer da visselig ut blant de mest konkurransedyktige i verden? Disse landenes samfunnsmodell, som blant annet preges av sterke fagforeninger, har fått mye internasjonal oppmerksomhet i det siste, blant folk som slett ikke kan betegnes som raddiser.(Se f.eks. denne artikkelen i Stavrums egen avis:http://pub.tv2.no/nettavisen/okonomi/article421385.ece)Utflagging av en viss type arbeidsplasser, ja, men det skjer i alle rike land. Det ville neppe være realistisk å skulle konkurrere på pris med indisk og kinesisk arbeidskraft uansett.Du sier at fagforeninger skaper dyre lønnsoppgjør som fører til utflagging, men samtidig hevder du at reallønna ville ha vært høyere uten fagforeninger. Det høres da temmelig selvmotstridende ut?

23.06.2006 @ 14:06
Postet av: Børge Svanstrøm Amundsen

"Er det da ikke pussig at 300.000 medlemmer av Fagforbundet, mange av dem med temmelig lav lønn, skulle betale hundrevis av kroner i måneden for å undergrave sine egne interesser? Det må da bety at de er fryktelig dumme - eller at du tar feil?"Eller et tredje alternativ: et fåtall er inneforstått med hva markedet dypest sett er og hvordan dette fungerer. De fleste lever med forestillingen av at markedet er en mystisk kraft som må reguleres. Hvis ikke, hevdes det, vil renter, arbeidsledighet og inflasjon stige etc."De nordiske landene kommer da visselig ut blant de mest konkurransedyktige i verden?"Dette er ikke riktig."Utflagging av en viss type arbeidsplasser, ja, men det skjer i alle rike land. Det ville neppe være realistisk å skulle konkurrere på pris med indisk og kinesisk arbeidskraft uansett."Nei og denne konkurransen er tiltagende. Tidligere østblokkland utfordrer nå EU (og resten av verden). Resultatene kommer sakte men sikkert til å gjøre seg sterkt gjeldende for norges vedkommende i årene som kommer."Du sier at fagforeninger skaper dyre lønnsoppgjør som fører til utflagging, men samtidig hevder du at reallønna ville ha vært høyere uten fagforeninger. Det høres da temmelig selvmotstridende ut?"Javvel? Økt økonomisk vekst er ensbetydende med økt reallønnsøkning. En kapitalistisk samfunnsorganisering vil medføre markant økonomisk vekst og økte reallønninger. Ethvert tiltak som bremser økonomisk vekst (i dette tilfellet en dyr velferdsstat, dyre lønnsoppgjør, reguleringer og overføringer svkker produktivit og vekst. Jeg har dessverre ikke utarbeidet noe regnestykke som underbygger min påstand - påstanden er derfor kun en påstand.

23.06.2006 @ 14:22
URL: http://www.dnof.no/
Postet av: Børge Svanstrøm Amundsen

Et par andre relevante elementer:Fri konkurranse medfører lavere priser og bedre produkter, noe som igjen betyr økt reell kjøpekraft.God konkurranseevne som følge av proteksjonisme er ikke reell konkurranseevne.

23.06.2006 @ 14:36
URL: http://www.dnof.no/
Postet av: Andreas.H

Børge, som du ser blir dette å rope i ørkenen.

23.06.2006 @ 18:50
Postet av: Børge Svanstrøm Amundsen

Du har muligens rett i det...

23.06.2006 @ 19:29
URL: http://www.dnof.no/
Postet av: Bob Sapp

Hvorfor er dette samroere galt.De roedgroenne fikk flest stemmer, men det var LO som fikk regjeringsansvaret. Den norske venstresiden har i alle aar kritisert hvordan politikken er organisert i USA, hvor interesseorganisasjoner stoetter sine kandidater. Denne kritikken har kommet til tross for at LO har vaert den stoerste sponsoren i norsk politikks historie. Ikke bare gir de penger, men de krever plass i sentralstyret til AP.Medlemmer i det gamle LO, det vil si medlemmer som jobber i privat sektor stemmer i like stor grad FRP som AP. Det betyr at LO ledelsen ikke lytter til sine medlemmer. Naa har LO jobbet hardt for aa faa kvinnlige medlemmer fra offentlig sektor, og de stemmer som kjent roedt.Det ville vaere moro om LO kunne la medlemmene stemme paa sin politikk, det vil si hver medlem en stemme. Ikke som naa naar gamle AKP-ere sitter og styrer til tross for at mindre enn 0.5% av befolkningen har stoettet deres syn.Jo mer LO og AP stoerer jo verre blir det for Norge. De vil begrense ytringsfriheten (Ja det er mindre ytringsfrihet i Norge enn f.eks USA), bestemme hva slags bil du skal kjoepe, hva slags skole du skal gaa paa, hva slags programmer du skal se paa tv, hvilke aviser du skal lese (pressestoetten)osv osv.En kommentar til alle som tror at Norge er et rikt land. Rikt land = antall inbyggere x BNP per person. Den formelen viser at Norge er rikt per person, men ikke som land.

23.06.2006 @ 23:19
Postet av: Graveren

LO og fascistene i dialog:http://www.phpbb88.com/forumet/viewtopic.php?t=116&mforum=forumet

24.06.2006 @ 13:24
Postet av: Javel

Men var det ikke noe slikt høyresiden også gjorde på en liten restaurant i bogstadveien? Var ikke dette også ett lukket nettverk? Ingen skulle jo få vite om det heller.

25.06.2006 @ 00:18
Postet av: trond

Javel: Det er sprøyt. Det var et politisk møte og det var ikke akkurat bak lukkde dører. Hvem som helst kunne jo fint oppdage hva som foregikk der. Det morsomt å lese venstresiden argumnenter: Hver gang soailister møttes er det for å redde samfunnet. Hver gang en gjeng fra høyresiden og sentrum i norsk politikk møtes er det for å konspirere.

25.06.2006 @ 00:57
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: Gunnar Stavrum

Erik Perdue; nå har jeg en ganske sentral link til PFU-saken i min blogg. Problemet er bare at PFU bare behandler NRKs metode, ikke selve saken jeg skriver om - nemlig samrøret.

25.06.2006 @ 21:58
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Javel

trond: Javel :-)

26.06.2006 @ 01:02
Postet av: Jeppe

Hvorfor er samrøren galt, lurer enkelte folk på. La meg gi et kjapt eksempel:Tenk dere at Storebrand skulle gi femten millioner kroner til Høyre før valgkampen, mot at de fikk vetorett i politikken til Høyre.LO finansierer Ap, samtidig som de krever innflytelse.Hva er forskjellen mellom dagens situasjon mellom Ap og LO - og mitt hypotetiske Storebrand/Høyre-eksempel?

26.06.2006 @ 17:21
Postet av: Sørland

Men da er det jo like greit å bare kutte ut støtten til partiene da.Om LO gir til AP for å få innflytelse for det de mener er riktig politikk, er jo akkurat den samme grunnen til at noen gir penger til høyre fordi det er riktig politikk for dem.Medlemskontigent i ett politisk parti er jo også betalt støtte, du betaler for å være med og fremme politikken du er mest enig i. Noen mer enn andre! :-)

27.06.2006 @ 01:06
Postet av: Setote

I will do right you say! I have found your page and liked it so much. Great web site.

Postet av: Mr.Blowjob

Hi guys! Cheak my home page plz... Have pleasure when open it??? I Think Yes! Becous this is BLOWJOB! It`s The Coolest and THE Biggest site about Blowjob! The Hotest babes take blowjob! Super sexy!!! Cheak this out and take it easy ;)

15.05.2007 @ 23:00

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1512895
hits