TV2Nettavisen

Verdig løsning på Kristina-saken

23.01.2006 @ 12:34
Kristina 
Ei fire år gammel jente ligger i pustemaskin på Haukeland sykehus, mens hele nasjonen har synspunkter på om sykehuspersonalet skal skru av maskinen. Vi har alle tatt del i et gripende menneskelig drama, som nå heldigvis har fått et verdig utfall.

Pappa Oddmund Hjertåker var i nødverge. Tilliten til behandlerne på sykehuset var borte. Der han så bevisste livstegn fra datteren, mente legene at alt håp var borte. De ville avslutte behandlingen. Han var villig til å mobilisere advokater, media og politikere for å presse sykeshuset til å fortsette.

Farens kamp har vekket engasjement over hele landet, og bare Nettavisens debattsider har nær 400 innlegg om saken. Kjernen er hvem som skal bestemme at et liv skal avsluttes; de pårørende eller de medisinske fagfolkene?

Saken er et grusomt menneskelig drama, og samtidig viktig og prinsippiell. Det ville vært en ulykke om den til slutt skulle blitt løst i rettssalen. Derfor er det all grunn til å takke biskop Ole D. Hagesæther for at han klarte å få til dialog mellom partene.

Den eneste verdige løsning på Kristina-saken er at far og sykehus er enige om å fortsette behandlingen til begge parter er overbevist om at det er nytteløst.

Inntil da får vi alle håpe på et mirakel.

Kommentarer:
Postet av: bla

Ikke skru av respiratorn!!!kristina skal leve

23.01.2006 @ 17:20
Postet av: meg

Det som har skremt meg mest med denne saken, er at en gruppe mennesker nok en gang viser hvor lite innsikt de faktisk har.De sankker om drap, aktiv dødshjelp, mordere og mangel på empati og følelser. Jeg er av den mening at det krever et virkelig kaldt menneske, å kalle legene som jobber på Haukeland for mordere. Eller kalle de som mener at en skal la legene avgjøre hva som er best for samvittighetsløse. Dette er en meget vanskelig sak uten noe fasitsvar. De aller fleste som uttaler seg her tenker på hva som er best for den stakkar jenta. Det er bare det at hva som er best er en subjektiv sak. Kanskje er det best å skru av, kanskje ikke. Jeg ber det norske folk ta seg sammen, og ikke skjelle ut folk med andre meninger enn deg selv.

23.01.2006 @ 20:55
Postet av: meg

Det er tross alt slik at passiv dødshjelp har massivt politisk flertall i Norge, det betyr at det norske folk i utgangspunbktet mener det er en human måte å avslutte et liv på. Vi ønsker alle at Kristina skal leve, men ikke for en hver pris. Er det mulighet for forbedring, bør respiratoren ikke skrus av, om det så tar 20 år. Men mener et samlet legekorps at hun aldri vil bli bedre, da må man kanskje akseptere det...Vi har aldri fått høre noe annet enn farens side av saken her. Husk det. Ofte kan håp få folk til å se ting som de i virkeligheten ikke ser...

23.01.2006 @ 20:59

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/640620
hits