TV2Nettavisen

Flere felles i Norske Skog?

21.03.2006 @ 08:43
Norske Skog sparker direktøren og gir ham skylden for dårlige konjunkturer og slett håndverk. Spørsmålet er hvor styret har vært?

47380-54

Konsernsjef Jan Oksum får hard medfart, men trøstes nok av en sluttpakke på 10,8 millioner kroner. Det aller meste av den var avtalt på forhånd og er lite å kritisere. Verre er at styret måtte ut med en ekstra årslønn for å bli enig med Oksum. Det viser at oppsigelsen var tynn.

Norske Skogs styreformann Lars Wilhelm Grøholt uttaler: - Norske Skog har hatt svake resultater gjennom lengre tid. For å bedre inntjeningen og øke tempoet i den pågående restruktureringen av selskapets virksomhet, mener styret at Norske Skog nå er tjent med å skifte konsernsjef.

Styrets problem er at de har stått bak alle beslutningene som nå har bragt Norske Skog inn i uføret. Ved årsskiftet hadde konsernet en rentebærende gjeld på 19,1 milliarder kroner. Aggressive oppkjøp utenlands koster, og styret mener altså at Oksum har vært for treg i å gjennomføre omstrukturering.

I klartekst betyr det at Union burde vært lagt ned enda tidligere.

Det unnskylder ikke Oksums klønete håndtering av Union-saken, ikke minst timingen som gjorde en fabrikknedleggelse til en av valgkampens heteste saker.

Nå har alle de ledende personene i Union-saken fått avskjed på grått papir. Det koster å ta upopulære beslutninger.

Gårsdagens beslutning om å bytte konsernsjef var trolig uunngåelig, men analytikerne tror ikke et sjefsbytte vil forandre alt til det bedre.

47380-55

Det blir for lettvint hvis styret og styreformann Lars Wilhelm Grøholt (bildet) lykkes i gjøre Jan Oksum til ansvarlig for alt som har gått galt i Norske Skog. Eierne kan jo spørre seg hvor styret har vært.

Kommentarer:
Postet av: EU

En sluttpakke p 10.8mill kroner er s absolutt noe kritisere!

21.03.2006 @ 10:13
Postet av: P

Vil gjerne vite hva som var s klnete med Oksums hndtering av Union? Han var vbare rlig, og spillte ikke noe skuespill for fagforeningen... Imteser svar!

21.03.2006 @ 12:08
Postet av: Andreas A

Han kunne ftt 100 mill + en garanti mot konkurranse p avispapir.Han velger i stedet null kroner. Og ikke minst gr han glipp av tidenes PR-gevinst for Norske Skog. Han kunne sikkert gtt inn i en kjempedeal med f.eks AP om sttte/utviklingsmidler/strmavtale +++. Men han sa NEI NEI NEI. Det er ikke bare dumhet det er ogs stahet.Hadde det vrt mine penger s hadde jeg blitt fly forbanna.

21.03.2006 @ 16:44
Postet av: Gunnar Stavrum

EU: En sluttpakke p 10,8 mill. er kanskje noe kritisere, men da br de kritiseres som gir den - alts styret. Mitt poeng er at styret ogs har vrt med p hele ferden som Oksum n fr ansvaret for.P: Jeg har stttet beslutningen om legge ned Union, men tidspunktet var klnete. Norske Skogs store tabbe var at de ikke forstod at dette ville bli en stor valgkampsak - noe som gjorde saken mye vanskeligere enn om de hadde ventet noen f mneder.

21.03.2006 @ 20:30
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: EU

Gunnar: Ja det er styret som har vrt for ettergivende og gavmilde (jss, vi er jo enige on mye), og Oksum har tatt imot med pne armer.At du sttter nedleggingen derimot, det er jeg dypt uenig i. Spesielt siden Stordalen og Spetalen var villige til juridisk garantere at de ikke skulle inn i avispapirbransjen. Det er mulig at det to kjrte et spill for galleriet, men den sjangsen (og ndutgangen) skulle Norske Skog og Oksum benyttet seg av.

22.03.2006 @ 08:49
Postet av: Vind

AN OFFER YOU MUST REFUSE1. De hadde neppe ftt eiendommen Union str p for 100 M. (Selv om det neppe var snakk om et engangsbelp uten andre underpunkter)2. Det var en simpel og hensynls, men genial og totalt innlysende lsning, bruke valgkampen til egen vinning og press for tvinge gjennom et rimelig tilbud p en lnnsom bedrift. Det de sitter igjen med i ettertid er bedre omdmme hos Ola Nordmenn. 3. Heller tvilsomt hadde det vrt om de kunne ha inngtt en uoppsigelig kontrakt hvor de forpliktet seg til bruke Union til en bestemt form for papirvirksomhet. Det bryter med grunnleggende prinsipper om fri konkurranse, slik vi ser den bde i EU og dermed ES, og Norge.

30.03.2006 @ 18:20
Postet av: Gordon Gekko

It's not always the most popular person who gets the job done. If you need a friend, get a dog.

05.05.2006 @ 09:19
Postet av:

salamjavad kashmar

21.05.2006 @ 09:12
Postet av: jensen

Alvorlig talt en sluttpakke p 10.8 mill som strekker seg over flere r er egentlig null og niks. Ville ikke hatt den drittjobben for 10.8 mill i ret.

15.06.2006 @ 12:12
Postet av: bbb

NA24 skal boykottes.Mennesker der uten et dugg av moral. Som feks. Gullbrandsen og hans familiemedlem. Stjeler fra andre. Skulle vrt grisebanket. Spyr av dem.

24.06.2006 @ 16:12

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/963786
hits