TV2Nettavisen

Flere felles i Norske Skog?

21.03.2006 @ 08:43
Norske Skog sparker direktøren og gir ham skylden for dårlige konjunkturer og slett håndverk. Spørsmålet er hvor styret har vært?

47380-54

Konsernsjef Jan Oksum får hard medfart, men trøstes nok av en sluttpakke på 10,8 millioner kroner. Det aller meste av den var avtalt på forhånd og er lite å kritisere. Verre er at styret måtte ut med en ekstra årslønn for å bli enig med Oksum. Det viser at oppsigelsen var tynn.

Norske Skogs styreformann Lars Wilhelm Grøholt uttaler: - Norske Skog har hatt svake resultater gjennom lengre tid. For å bedre inntjeningen og øke tempoet i den pågående restruktureringen av selskapets virksomhet, mener styret at Norske Skog nå er tjent med å skifte konsernsjef.

Styrets problem er at de har stått bak alle beslutningene som nå har bragt Norske Skog inn i uføret. Ved årsskiftet hadde konsernet en rentebærende gjeld på 19,1 milliarder kroner. Aggressive oppkjøp utenlands koster, og styret mener altså at Oksum har vært for treg i å gjennomføre omstrukturering.

I klartekst betyr det at Union burde vært lagt ned enda tidligere.

Det unnskylder ikke Oksums klønete håndtering av Union-saken, ikke minst timingen som gjorde en fabrikknedleggelse til en av valgkampens heteste saker.

Nå har alle de ledende personene i Union-saken fått avskjed på grått papir. Det koster å ta upopulære beslutninger.

Gårsdagens beslutning om å bytte konsernsjef var trolig uunngåelig, men analytikerne tror ikke et sjefsbytte vil forandre alt til det bedre.

47380-55

Det blir for lettvint hvis styret og styreformann Lars Wilhelm Grøholt (bildet) lykkes i gjøre Jan Oksum til ansvarlig for alt som har gått galt i Norske Skog. Eierne kan jo spørre seg hvor styret har vært.

Kommentarer:
Postet av: EU

En sluttpakke på 10.8mill kroner er så absolutt noe å kritisere!

21.03.2006 @ 10:13
Postet av: P

Vil gjerne vite hva som var så klønete med Oksums håndtering av Union? Han var vbare ærlig, og spillte ikke noe skuespill for fagforeningen... Imøteser svar!

21.03.2006 @ 12:08
Postet av: Andreas A

Han kunne fått 100 mill + en garanti mot konkurranse på avispapir.Han velger i stedet null kroner. Og ikke minst går han glipp av tidenes PR-gevinst for Norske Skog. Han kunne sikkert gått inn i en kjempedeal med f.eks AP om støtte/utviklingsmidler/strømavtale +++. Men han sa NEI NEI NEI. Det er ikke bare dumhet det er også stahet.Hadde det vært mine penger så hadde jeg blitt fly forbanna.

21.03.2006 @ 16:44
Postet av: Gunnar Stavrum

EU: En sluttpakke på 10,8 mill. er kanskje noe å kritisere, men da bør de kritiseres som gir den - altså styret. Mitt poeng er at styret også har vært med på hele ferden som Oksum nå får ansvaret for.P: Jeg har støttet beslutningen om å legge ned Union, men tidspunktet var klønete. Norske Skogs store tabbe var at de ikke forstod at dette ville bli en stor valgkampsak - noe som gjorde saken mye vanskeligere enn om de hadde ventet noen få måneder.

21.03.2006 @ 20:30
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: EU

Gunnar: Ja det er styret som har vært for ettergivende og gavmilde (jøss, vi er jo enige on mye), og Oksum har tatt imot med åpne armer.At du støtter nedleggingen derimot, det er jeg dypt uenig i. Spesielt siden Stordalen og Spetalen var villige til å juridisk garantere at de ikke skulle inn i avispapirbransjen. Det er mulig at det to kjørte et spill for galleriet, men den sjangsen (og nødutgangen) skulle Norske Skog og Oksum benyttet seg av.

22.03.2006 @ 08:49
Postet av: Vind

AN OFFER YOU MUST REFUSE1. De hadde neppe fått eiendommen Union står på for 100 M. (Selv om det neppe var snakk om et engangsbeløp uten andre underpunkter)2. Det var en simpel og hensynløs, men genial og totalt innlysende løsning, å bruke valgkampen til egen vinning og press for å tvinge gjennom et rimelig tilbud på en lønnsom bedrift. Det de sitter igjen med i ettertid er bedre omdømme hos Ola Nordmenn. 3. Heller tvilsomt hadde det vært om de kunne ha inngått en uoppsigelig kontrakt hvor de forpliktet seg til å bruke Union til en bestemt form for papirvirksomhet. Det bryter med grunnleggende prinsipper om fri konkurranse, slik vi ser den både i EU og dermed EØS, og Norge.

30.03.2006 @ 18:20
Postet av: Gordon Gekko

It's not always the most popular person who gets the job done. If you need a friend, get a dog.

05.05.2006 @ 09:19
Postet av:

salamjavad kashmar

21.05.2006 @ 09:12
Postet av: jensen

Alvorlig talt en sluttpakke på 10.8 mill som strekker seg over flere år er egentlig null og niks. Ville ikke hatt den drittjobben for 10.8 mill i året.

15.06.2006 @ 12:12
Postet av: bbb

NA24 skal boykottes.Mennesker der uten et dugg av moral. Som feks. Gullbrandsen og hans familiemedlem. Stjeler fra andre. Skulle vært grisebanket. Spyr av dem.

24.06.2006 @ 16:12

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/963786
hits