TV2Nettavisen

Ser ikke skogen for døde trær?

19.05.2006 @ 17:41
I en uke hvor Oslo børs er rystet og nettavisene har satt stadig nye rekorder, presterer papiravisen Dagens Næringsliv å skrive en artikkel med titelen "Lite økonomikrutt på nett". Hvem tror de at de lurer?

47380-82


Det har gått en måned siden konkurrentene NA24 og N24 braket sammen i kampen om å bli landets største og viktigste økonomi-nettsted. Etter en måned er situasjonen denne:

* N24 har flest unike lesere, og har hatt over 500.000 forskjellige lesere innom siden på en uke.

* NA24 følger hakk i hæl: Siden har færre unike brukere, men flere trofaste. Derfor har den like mange besøk og leste artikler som N24.

* Både N24 og NA24 er rundt dobbelt så store som de neste konkurrentene, hegnar.no og dn.no.

Dette er udiskutable fakta, og de som vil ettersjekke påstandene kan lese trafikktalene selv hos TNS Gallup (trykk her).

Vi liker selvsagt vårt nettsted best, men med nøytrale øyne må det innrømmes at alle fire nettsteder har kvaliteter - og at nettet nå har økonomiredaksjoner som er blant landets største. Derfor tilbyr de også en strøm av nyheter, gode børstall-seksjoner og døgndekning.

På denne bakgrunn er det en ønskedrøm når papiravisen skriver om "lite økonomikrutt". Faktum er at de nye nettstedene på en måned har tatt solide jafs av lesermassen. 

Men enda viktigere; de siste dagene er det nettutgavene som har vært lest av folk som vil holde seg orientert om hva som skjer på børsen fra minutt til minutt.

Med oljepriser og utenlandske børser å forholde seg til kommer leserne mer og mer til å forlange næringslivsaviser som er ajour 24 timer i døgnet.

De store økonominettstedene blir neppe taperne i den kampen.

Kommentarer:
Postet av: Tore

Stavrum slår fast at na24 og n24 er dobbelt så store som dn.no og hegnar.no, samtidig som han gjør et poeng ut av at det ikke er unike brukere, men den faktiske bruken som teller.Det er derfor interessant å følge linken til trafikktallene fra TNS Gallup, som forteller at hegnar.no har flest besøk av alle de fire stedene, og flere sidevisninger enn alle de tre konkurrentene til sammen. For å sitere Stavrum; "Dette er udiskutable fakta, og de som vil ettersjekke påstandene kan lese trafikktalene selv hos TNS Gallup".Min tolkning av tallene er at n(a)24s mange unike (men uinteresserte) lesere kommer av massiv linking fra deres eieraviser Aftenposten, VG og Nettavisen som har mange lesere. Mens hver av NA24s unike lesere i snitt leste snaut 7 artikler, fant hegnar.nos lesere i snitt hele 54 artikler interessante! En naturlig forklaring på dette er at artiklene på hegnar.no er mer interssante og lesverdige enn masseavisene N(A)24s artikler?

Postet av:

Du har rett i at brukerne på Hegnar Online leser mange sider og er innom hyppig. Det store antallet sidevisninger henger sammen med hvordan debattforumet fungerer (man utløser en ny sidevisning for hver gang man leser et nytt innlegg - i motsetning til for eksempel denne bloggen, hvor alle innleggen er på en side). Sidevisninger er derfor et dårligere mål enn antall sesjoner, mener jeg. Så selv udiskutable fakta må tolkes og analyseres...;-)

20.05.2006 @ 12:44
Postet av: Terje

Det er vel forskjell på målgruppen for Hegnar og de to nye. Hegnar satser på næringsliv og børs, mens de nye satser på mer personlig økonomi og svada som er mer interessant for den typiske Ola Nordmann, som har noen kroner i fond, men er mer interessert i valutakurser enn børs, da de gjør at han kan få billigere sprit i Sverige. Se f.eks på forsiden til Na24 nå:-Fjern skatt på trening-Ny kondom på markedet-Leilighet på nettauksjon-Opel Corsa-VekterstreikEller N24-Diplomaters status-Konsertbiletter på nett-Thon vil ha mer skatt-Innvandrere i arbeid-Nettpoker-Kjendiser med manglende utdannelseDet er noen næringslivsnyheter ispedd all svadaen, men å kalle de ovenforstående nettstedene for økonominettsteder blir som å kalle Dagsavisen politisk uavhengig. Sikkert mulig, men da må man legge tonnevis med godvilje til.

20.05.2006 @ 14:42
URL: http://www.zzaph.com
Postet av: Jeff Craven

Jeg mener N24 var utrolig skuffende med tanke på hvem som jobber der. Har ennå ikke sett en virkelig god sak på den siten. NA24 har mange kjedelige omskrivninger av børsmeldinger som blir en lettvindt løsning. Men det er noen enkeltsaker som har god vinkel og godt skrevet. Konklusjon er at nettstedene kommer til å ta ut nyhetene, slik at avisene serverer "old news". Avisene må finne egne innganger for å overleve. Problemet er at avisene har blitt for tunge i toppen og nyrekruteringen går ssssaaaaakkkkkttttteeeeee.Derfor må de omstille seg straks for ikke få massakre i opplaget. Det er ingen tegn på at de tar denne problemstillingen for alvorlig. Til slutt: Som leser er jeg glad for at det finnes fire nettsteder som jobber for at jeg skal få godt lesestoff til mine aksjebeslutninger. Takk til alle fire.

21.05.2006 @ 12:18

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1310602
hits