TV2Nettavisen

Sur, masete politiker

19.03.2006 @ 19:23
Ap-ledelsen står med buksene på knærne etter å ha lyttet til en rådgiver som ville ha dem til å få Frp-leder Siv Jensen til å fremstå som en sur, masete politiker. Men slike knep er hverdagskost i alle partier.

47380-53

Først og fremst har Ap opptrådt hjelpeløst i saken rundt den såkalte retorikkeksperten Jens E. Kjeldsen. Det var eksperten som i et bestilt notat rådet statsminister Jens Stoltenberg til å provosere Siv Jensen til "å fremstå som en surpomp".

i ettertid har en serie politikere tatt avstand fra rådene, nå sist Karita Bekkemellem, som i dagens Aftenposten kaller rådet for uakseptabelt.

Det pinligste med saken er ikke at Ap innhenter råd, og at rådgiverne tyr til ufine triks. Slik er politikken. Arbeiderpartiet har aldri vært noen søndagsskole og personkarakteristikker har vært brukt aktivt både internt og eksternt i en serie sammenhenger.

En dreven debattant som Jens Stoltenberg er selvsagt meget bevisst på hvilket inntrykk seerne får av ham selv, men også av motstanderen.

Verre er det at partiet omgir seg med rådgivere som har så dårlig dømmekraft at de først gir et råd til opptreden i en debatt, for siden å kommentere utfallet av den samme debatten som en slags uavhengig ekspert.

Begrepet integritet kan ikke stå høyt på pensum i faget retorikk.

Men det klønete stanser ikke der. Ap presterer å sende mailvekslingen med retorikkeksperten rett i fingrene på en lokal Frp-politiker. Og fikk som fortjent. Deretter har media gjort jobben, og Siv Jensen har kunnet lene seg tilbake i stille triumf.

Dermed fremstår Frp-lederen nå som en blid, tålmodig politiker, og det var ikke helt etter hensikten.

Men den som graver en grav osv.


Kommentarer:
Postet av: Andreas H.

Jeg tror disse komentatorene overvurderer sinvirkning. Dette er dueller vi ser og kan bedømme selv, og alle er ikke dumme.

19.03.2006 @ 22:30
Postet av: Nilsen

At Nettavisen nå regner seieren for vunnet og Frp "uber alles", får så være. Men Gunnar Stavrum & co har tydligvis ikke regnet inn det enkle faktum at det er når det gjelder at formen må være inne for alle som regner med seier. Og her har vel Frp, for alle som har fulgt med, sprukket betydelig før målpssering ved alle høve tidligere. Ikke sant herr Stavrum?Et parti som Frp kommer aldri i nærheten av statsministerstolen med den tåpelige politikken de fører for tiden.Og Høyre har såpass kloke folk i sin ledelse at de vet at et samarbeide med Frp vil bli et dødskyss som som fort kan smitte over til de mange i de kretser som har hønsehjerner.

19.03.2006 @ 23:08
Postet av: martin

Noen ganger lurer jeg på hvorfor jeg i det heleatt gidder å lese nettavisen..

20.03.2006 @ 00:45
Postet av: Daniel

FRP sprekker ikke ved valget. De gjorde et brakvalg nå i høst med 23% og ble landets neste største parti. Det er ikke noen sprekk. Bra at vi har Nettavisen og Aftenposten m.fl. NRK og Dagbladet prioriterer jo bare SV/AP saker.

20.03.2006 @ 08:00
Postet av: Kombat-Kåre

##Postet av: martinNoen ganger lurer jeg på hvorfor jeg i det heleatt gidder å lese nettavisen..##Da er vi to... partisk møkkkaavis.

20.03.2006 @ 09:07
Postet av: Christian

Her er det vel ikke bare retorikkeksperterog politikere som har gjort et dårlig håndverk.Burde ikke også journalistene som har dekket denne saken kontrollere kildene sine?Kildekritikken ser ikke ut som har virket noe særlig i dette tilfellet. Hvis ikke journalister sjekker kildene sine kan vi ikke stole på noe som står i avisene.

20.03.2006 @ 12:26
Postet av: Andreas H.

Stavrum; Det ser ikke ut som alle er like fornøyd med at du holder hjernevask opp i lyset. Stå på !

20.03.2006 @ 12:40
Postet av: Ole Blund

Bra kommentar, AP ble tatt med busksene nede...Til martin og Kombat-Kåre: det er nok av alternativer til na24, ingen tvang dere til aa lese na24 kommentarer :-). Jeg liker na24, utvalget av stoff som publiserers pluss kommentarer er bedre enn mange andre nettaviser.

20.03.2006 @ 14:15
Postet av: EU

Jeg er langt i fra enig i alt Gunnar Stavrum skriver, men denne gangen synes jeg han var bra. Etter hva jeg se kan stemmer innholdet, så hvis noen mener det er faktafeil bør de spesifisere og være konkrete.Det er liten tvil om at Frp framstår som de store vinnerene og Ap raver rundt som en halvt svimeslått bokser etter denne flausen. Moralen hos politiske partier (og politikere) har vi fått bekreftet nok en gang, og politikerforakten minker ikke akkurat av dette. Håndteringen fra statsministerens kontor med mistenkeliggjøring av vedkommende lokalpolitiker var bare latterlig. smk.no ble opprettet lenge før smk.dep.no så de må i så fall ta ansvaret for navnelikheten selv (selv om AP ikke var på smk når adressen ble opprettet).Jeg synes dette var en god oppsummering av 'episoden'. Nå kunne det være interesant hvis Gunnar Stavrum kan ta for seg strømmarkedet og hvordan liberaliseringen har kommet forbrukerne til gode. Spesielt sett i lys av at strømprisen nå er rekordhøy, og strømleverandørene mener at forbrukerne selv må ta ansvaret..

20.03.2006 @ 15:55
Postet av: Freddy

Og Nettavisen fikk sikkert med seg at staben til Stoltenberg valgte å aldri vise mailen til statsministeren?

21.03.2006 @ 06:30
Postet av: Heia!

Smilet til Siv bent fram lyser av humor! Mer er ikke nødvendig for å ha satt fadesen til Ap-Kolberg nøyaktig der det hører hjemme!Heia!

21.03.2006 @ 23:21

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/953990
hits