TV2Nettavisen

Litt for hurtig rute

18.04.2006 @ 17:05
Hurtigrutens toppsjef gir seg etter seks uker og får tre millioner kroner i etterlønn. Mulig at det har en god begrunnelse, men Hurtigruten vil tape anseelse hvis man ikke legger kortene på bordet.

47380-69

Styreleder Ole Lund har vært vanskelig å få tak i etter at det ble kjent at Jan Kildal "fratrer av personlige grunner" etter halvannen måned. 

Partene er enige seg imellom om ikke å gi ytterligere opplysninger.

Dermed overlater man til spekulasjoner og folkesnakk, og medier langs hele kysten kan slå opp at Kildal får tre millioner kroner i lønn for seks ukers arbeid.

Vi kjenner ikke årsaken til Kildals avgang, men selskapet bør ha en god grunn til å betale tre millioner kroner i fallskjerm.

NHO, som ofte tar på seg å kommentere alle saker om fallskjermer, sier at de forstår at folk reagerer.

Ole Lund vil ikke si noe som helst til journalister som har fått tak i ham. - Vi har blitt enige med Jan Kildal om ikke å kommentere annet enn det som står i børsmeldingen, sier Ole Lund

Og Nordlys spekulerer i at hurtigruteselskapene i fjor hadde et underskudd på 500 millioner kroner.

Er det rart at det finnes et marked for informasjonskonsulenter?

Kommentarer:
Postet av: Aksjonær

Hurtigruten er et slags klenodium, statsstøttet og med svært kosbare båter, svært kostbare ansatte, og med en overbemannet organisasjon. Selskapet driver med båter men har knapt folk med maritim erfaring tilbake i organisasjonen. Da går det galt når alt skal organiseres og struktureres av en stadig større flokk administratorer. Det er er som med det norske statsapparatet hvor mange er gitt vett til å forvalte, men hvor færre og færre egentlig KAN SAKEN.Det er selvsagt at styret (strukturister de også) mener at det må omskaping til. Der er vi enige. For oss som eiere gir vi gjerne opp å ha et klenodium støttet av staten, hvis vi kan oppleve en viss suksess for vår investering

19.04.2006 @ 09:04
Postet av: Ansatt

Kan bare si meg enig i kommentaren fra "Aksjonær" For meg så virker det som i den siste tiden blir ansatt flere og flere økonomer på direktørnivå. En flokk med synsere og tallflyttere har fått plass i organisasjonen. At eierene (aksjonærene) lar dette skje sier jo litt om passiviteten. Et nordnorsk selskap, med styreleder fra østlandet - ja, ja. Selskapet melkes tomt når direktørlønner og avskejds"gaver" i fleng blir delt ut. At en fusjonsprosess skal koste 60 80 mill er vanskelig å forstå for oss på sjøen( eller gulvet).

20.04.2006 @ 09:24
Postet av: Roy

Hmmm, må jo være en god ide å svinge innom, gjøre en elendig jobb, for så deretter bli sparket ut vinduet i en gylden fallskjerm. Så setter man pengene på høyrentekonto og lever på rentene, mens man tar strøjobber :) Leve de gyldne skjermer!

21.04.2006 @ 09:39
Postet av: knutten

Hvorfor blir vi ikke kvitt folk som denne Ole Lund i styreverv her i landet. Han har som fast vane å dele ut svære summer til ledelsen, slik blir han populær hos dem,og får feite bein selv. Han var nok en av de første her i landet til å systematisere dette. Slik har grådigheten i lederrekkens økt og økt. Så får vi alt fra Enron og nedover som resultat.

26.04.2006 @ 23:56

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1130255
hits