TV2Nettavisen

Dundrende promille

17.03.2006 @ 08:23
Skipsreder Wilh. Wilhelmsen hadde grunn til å finne frem champagnen på onsdag, men i går var det dundrende bakrus for rederens kamp for fortsatt nullskatt.

47380-52

Det pågår en skattedebatt, hvor frontene er enkle:

- Noen vil ha en næringsnøytral, norsk skattepolitikk som er lik for alle selskaper i Norge.
- Andre vil ha en rekke skatteordninger, hvor firmaene skal skattlegges like mye som konkurrentene i utlandet.

Debattens ivrigste deltakerne er rederinæringen, noe som er litt rart. Rederne har aldri betalt skatt i Norge, og de vil aldri gjøre det heller - uansett hvilke skatteregler de rødgrønne innfører.

En etter en har Norges Rederiforbund skjøvet frem næringens talsmenn for å protestere mot forslaget til ny rederibeskatning. Onsdag var det  skipsreder Wilhelm Wilhelmsens tur til å gå hardt ut mot mot utredningen fra rederiskatteutvalget.

Den normalt sindige rederen anklaget professor Guttorm Schjelderup og flertallet i rederiskatteutvalget for «utrolig akademisk arroganse», i et stort intervju med Dagens Næringsliv. Han la til at  flertallet i utvalget bruker tall for lønnsomhet på en «uredelig» måte.

Hvis avisen var mikrofonstativ dag 1, ble dagen derpå desto mindre hyggelig.

Samme avis kunne fortelle at Wilh. Wilhelmsens norske rederidrift hadde 400 millioner kroner i overskudd i fjor, og la igjen fire - 4 (!) - promille i skatt. Det er mindre enn selv de andre rederiene, som i snitt legger igjen seks promille, eller 0,6 prosent, av overskuddet i skatt.

Våre hjerter blør for rederne.

Kommentarer:
Postet av: Klorin

Den virkelige baksmellen må skattebetalernee ta, når rederiet flagger ut. Idioter!

17.03.2006 @ 09:21
Postet av: Sjømann

Rart dere er så opptatte av at det skal være likhet for alle når det gjelder alt,da vil ikke samfunnet fungere.Dette kalles og kommunisme!Ser hvordan den har klart seg.Nei:det naturlige er såklart og betale skatt,men noen ganger,i dette tilfellet for at rederne skal ha norske sjøfolk,så er det viktig og riktig og forskjelsbehandle.Om noen redere ikke betaler skatt,så betaler da sjøfolkene og alt med det skatt.... Om en reder spiser kaviar hver dag,det må vi da tåle....Ikke er det godt engang. REDD SJØFOLKA !!

17.03.2006 @ 10:05
Postet av: Andreas H.

Bravo til sjømann !!

17.03.2006 @ 10:39
Postet av:

Ser ingen grunn til å fortsatt gi rederne skattefridrag når alle andre deler av næringslivet skattelegges. Ser at sjømann argumenterer med at de ansatte (sjøfolkene) betaler skatt, men finner dette vel tynt. Hvilken annen del av næringslivet har nullskatt for de ansatte? Ingen! La rederinæringen betale skatt på lik linje med resten av næringslivet i Norge. Blir konsekvensen at de flagger ut tror jeg ringvirkningene av det blir minimale. Skatt betaler de jo ikke alikevel og de da oppsagte sjøfolkene vil bli tatt vel imot av landbasert næring hvor behovet for arbeidskraft definitivt er tilstede (ref. dagens arbeidsledighet).

17.03.2006 @ 10:45
Postet av: Nils

Hva med å si at norske snekker må få nettolønn eller så vil all hammring bli flyttet ut til polakker??Jeg skjønner ikke helt hvorfor denne ordningen eksisterer forsatt..

17.03.2006 @ 13:41
Postet av: boysnake

Ingen redere - ingen bok.

17.03.2006 @ 19:44
Postet av:

Denne minnsunnelsen som dere venstre orientere hele tiden maser om, ma ta slutt. Hvis målet her i landet skal være å betale mest mulig skatt så er det bare å flytte ut. Husk at rederene skaper arbeidsplasser og sysselsetter mye folk i distriktene og en masse av underlevrandører som er avhengige av skipsfarten. Dette landet passer best for spesiellt intreserte og hjernevaska sosialister som som aldri har gjort et dags arbeidsslag.

18.03.2006 @ 08:01
Postet av: ung adm dir

jeg foreslår at vi setter en skatt på 40-50 prosent ellerno, slik at disse drittsekkene som bare utnytter stakkars vanlige folk i Norge flytter ut og tar med seg de forbanna selskapene vekk. Vi vil ikke ha dem her uansett, jævla rikinger. HVis vi ikke har selskaper som driver virksomhet i Norge fordi konkurransevilkårene i en global verden er elendige så kan vi jo alle få oss jobb som journalister og slenge dritt i hytt og pine.

18.03.2006 @ 12:34

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/938806
hits