TV2Nettavisen

Må vi la oss plage?

16.01.2007 @ 08:48
Er det en menneskerett å kunne plage andre med aggressiv tigging, pågående gatesalg eller åpenlys sprøytenarkomani? Eller har også folk flest en rett til å gå i fred på Karl Johan?

47380-209

Høyre-leder Erna Solberg vil fjerne narkomane og tiggere fra byens gater. Foto: C-F Wesenberg.

Høyre-leder Erna Solberg tentt en brannfakkel i starten på årets kommunevalgkamp i sin tale til partiets Felleskonferanse:

- Jeg kjenner mange som ikke tør å gå gjennom sentrum om natten, av frykt for vold og overgrep. Det skal ikke være slik at vi, etter mørkets frembrudd, må ta taxi fordi vi ikke tør å gå. Det skal ikke være slik at vi blir jaget av pågående narkomane, prostituerte eller kriminelle når vi er på vei til eller fra jobb. Vi skal ikke frykte å ta t-bane eller buss alene om kvelden.

Høyre-lederen fikk umiddelbar motbør fra venstresiden, og konflikten er velkjent: Lukker vi øynene for problemet hvis vi presser de narkomane ut av gatebildet, eller bør vi vektlegge tryggheten til den vanlige, lovlydige borger?

Ifølge Dagsavisen er det nå vanlig at organiserte romenske tiggere får drive aggressiv pengeinnkreving fra passasjerene på t-banen i Oslo.

– Mange reisende opplever tiggingen som svært ubehagelig. Tiggerne er aggressive, særlig mot kvinner og eldre som ikke gir. Mange har gitt bare for å bli kvitt dem, sier informasjonssjef for T-banen, Bjørn Rydmark til Dagsavisen.

Sporveien intensiverer vaktholdet for å fjerne de brysomme tiggerne, men klarer ikke være over hele t-bane-nettet samtidig.

Aggressive tiggere og gatenarkomane har det til felles at deres handlinger generer vanlige folk og gjør at mange føler seg utrygge i byens gater. Politiet kan gjøre noe med problemet, men mangler ressurser og har heller ikke prioritert det så høyt.

- Slik frykt har vi plikt til å ta på alvor. Noen få negative krefter skal ikke få lov til å skape frykt og ta over byen etter mørkets frembrudd. Vi må ta sentrum, tryggheten og friheten tilbake. Dette er viktige politiske spørsmål. Arbeiderpartiet foreslår frisoner for narkotika. Vi foreslår nulltoleranse mot narkotika, sier Erna Solberg.

Kanskje partiet her har funnet en sak som kan ha appell hos mange velgere?

Kommentarer:
Postet av:

Helt utrolig at politiet ikke får hevet ut de afrikanske horer der antaster folk og sper aids i Norge. de burde også jage alle tiggere ut!

16.01.2007 @ 09:42
Postet av: AC

Betaler disse tiggerne for billetten?

16.01.2007 @ 09:42
Postet av:

det kan de sikkert uten problem..

16.01.2007 @ 09:43
Postet av: Tormod

Og hva med strøm/mobil/alarmselgere? Hva er det som gjør dem så mye bedre enn tiggere?

16.01.2007 @ 09:49
Postet av: Juba Juba

Hvor skal Erna få penger til å drive nulltolleranse ovenfor narkotika fra? Og hvor skal de nye fengslene, som man skal fengsle alle som har hatt noe som helst befattning med narkotika, ligge? Mener Erna i fullt alvor at man bør fengsle alle som bruker narkotika uansett? Det er nemlig det nulltolleranse betyr.Det hadde kanskje vært en tanke å tenke seg om før man uttaler seg Erna?Når det gjelder de rumenske tiggerene, så gjør vel ikke de noe ulovlig dersom de betaler T-banebilletten sin. Tigging ble gjort lovlig for litt siden og ettersom Romania nå er medlem av EU, så er det ve lite man kan gjøre for å hindre dem i å komme hit. Prostitusjon er vel også lov så vidt meg bekjent, så her må det tydeligvis endel lovendringer til.

16.01.2007 @ 09:52
Postet av: Almar Kristiansen

Er en mann fra Nord-Norge som av og til er i Oslo. Må si jeg ble rystet over det såm møtte meg på Karl Johan`s gate. Selgere over alt for strøm/mobil og bøker etc., og horer som var så frekke og påhengers som bare fy. Få disse vekk fra byens paradegate. Narkotika er ikke lovlig i norge - og derfor skal det selvfølgelig være nulltoleranse. Ble virkelig skuffet over det forfall som jeg fikk se og oppleve og dette har virkelig utviklet seg over relativ kort periode. Hvor skal dette ende? Skal byens sentrum ovetas av kriminelle - horer og narkomane når kvelden kommer????

16.01.2007 @ 10:16
Postet av: Magnus

Er ikke dette en så enkel sak som at Oslopolitiet må avsette ressurser til å ha "around the clock" gatepatruljering opp og ned Karl Johan. Det burde være en enkel logistisk oppgave og koste lite i totalbudsjettet. Jeg spør meg selv: Har politiet gode ledere?Og vær så snill, ikke la meg bli møtt med det eviggyldige norske svaret på alle problemer: mer penger!

16.01.2007 @ 10:33
Postet av: Juba Juba

Enig med mannen fra Nord-Norge. Noe må gjøres. Men hva? Skal man drive nulltolleranse, så må man arrestere og fengsle alle som bruker narkotika i tillegg til de som selger driten. Det har man ikke fengselskapasitet til. Når det gjelder Magnus sin kommentar om at man bør ha "around the clock" patruljering på Karl Johan, så har man det i dag uten at det hjelper nevneverdig. Og hva skal disse politifolkene gjøre? Det er kun så mange politifolk i forhold til stoffiser og andre "truende typer". Dessuten så er det ikke ulovlig å se farlig ut. Jeg er tilhenger av å ta folk fra UP og heller sette dem inn i hovedstaden. Man må i tilleg ggi dem et klart mandat.

16.01.2007 @ 10:53
Postet av: June Karlsen

Hva med gatemusikantene, er de noe bedre enn tiggere egentlig? Lyd kan man ikke verge seg mot. Går du vekk fra den ene møter du en ny "lirekasse" 50 meter unna. Det meste er en sann lidelse å høre på. Med forstekere og høyttalere i tillegg har de en formidabel rekkevidde.Noe er faktisk bra. Men siden det er blitt så mange, og de fleste er dårlige, så oppleves det som uønsket stress.Før var Oslo sentrum et trivelig sted å være om sommeren spesielt. Nå er alt lov. Enten må vi unngå sentrum hvis vi ikke absolutt må dit. Eller så må vi bare godta å være der på tiggere/horer/narkomane og gatemusikanters vilkår. For politikerne mener de er viktigere enn oss vanlige borgere, det begynner vi å forstå!Vi syns jo så synd på disse stakkarene som ikke har annen måte å livnære seg på. Og de vet å spille på vår dårlige samvittighet.

16.01.2007 @ 14:42
Postet av: MullahTerje

Løsningen er banalt enkelt: Gi de narkomane narkotika på resept slik at de slipper å tigge på gaten. Og gjør tigging ulovlig igjen, slik at vi får de østeuropeiske bandene ut. Men dette er nok en eltfor "enkel" løsning for politikerne...

16.01.2007 @ 14:46
Postet av: Juba Juba

Denne MullahTerje har et godt poeng. Stoff på resept vil hindre en rekke overdosedødsfall (som om det noen sinne var et mål for politikerne), det vil i tillegg fjerne langerene fra gatebildet, men i et Norge hvor den eneste politisk korrekte holdningen er målet om å fjerne all narkotika så er vel dette noe utopisk. Faktum er at folk alltid har ruset seg og vil alltid gjøre det.Er det ikke heroin så er det lim eller alkohol, men det er jo lov for det tjener staten penger på.

16.01.2007 @ 17:07
Postet av: che

her er det tydeligvis en masse rause mennesker som har innsett at vi nordmenn har det fryktelig tøft. Enten svindles vi av skattemyndighetene eller så lyver politikerne for oss, og som om ikke det var nok må vi hanskes med blodtørstige narkomane på jakt etter kristenmannsblod i byens "paradegate". Er man så heldige at disse problemene ikke har nådd en enda så kan jeg love at en svart hore fanger deg i sitt sexnett neste gang du tar turen til OSLO SENTRUM BØ!!!!!!

17.01.2007 @ 14:44
Postet av: Aslak

Jeg har holdt meg borte fra Karl Johan de siste 2-3 årene for å slippe alt maset. Selgerne og meningsmålerne er like slitsomme som tiggerne man møter hver 10. skritt.

17.01.2007 @ 15:10
Postet av: Erna er stjerna

Endelig noen som tar bladet fra munnen. Jeg får psykososiale problemer av å måtte riste på hodet og si "nei" opptil flere ganger hver gang jeg går i sentrum. Jeg tror disse tiggerne rett og slett er onde mennesker, kun opptatt av å plage oss som tross alt er ærlige samfunnsborgere. Og hvis det skulle være slik at de faktisk er fattige, er det da vel ikke vårt problem? Hvorfor skal vi måtte plages av å se deres elendighet? Det er deres egen skyld, ikke min. Når vi så har fått bukt med dette problemet håper jeg at noen tar skrittet fullt ut og stenger inne/sender vekk alle som er stygge, vi kan jo ikke la Norges paradegate ødelegges av kviser, colaflaskebunn-tykke briller, tannreguleringer, fregner og skjeve neser. Jeg tror Norge går glipp av millioner av kroner hvert år i tapte turistinntekter fordi turister skremt av det stygge åsynet til mange de møter på Karl Johan ikke kommer tilbake. For ikke å snakke om de skikkelig feite. Kan ikke vi sende de på fat-camp eller noe sånn, de er jo så fæle og se på, og i tillegg må jeg flere ganger spasere langsommere enn jeg ønsker fordi det er en feiting som gå foran meg. Og hvorfor skal jeg måtte stå på bussen bare fordi ei dundre har satt seg på HELE dobbeltsetet og det dermed ikke blir plass til meg. Helt sinnsykt. Hvorfor er det ingen som bryr seg om oss rike, hvite, pene menneskene her i landet?????

17.01.2007 @ 17:55
Postet av: goblord

Når folk er i det offentlige rom. Så må de bare godta at forholdene ikke er tilrettelagt deres syn på verden. Det offentlige rom er en plass der alle skal kunne være uansett sjanger...Du er nødt til å godta at alle har rett til å være der akkurat like mye så du..

18.01.2007 @ 07:04
Postet av: Nadreas

Ble ikke tigging tillatt nettopp? At folk er dumme nok til å gi til personer som helt åpenbart ikke er norske er en helt annen sak. Det er det samme som å si: "kom å få, det er nok til alle. Ta med søstra di og"

18.01.2007 @ 10:41
Postet av: Christin

Jeg syns faktisk at Erna har et par virkelig gode poenger her jeg. Husker godt den tiden hvor horer ikke var aggressivt tilstede overalt, heller ikke tiggere, du visste hvor de var,de fantes,men ikke overalt, og det var ikke lov!! å holde på med. Den gangen var det faktisk ganske trivelig å gå i byen på kveldstid,og det var ikke flaut å ta med utenlandske venner på Norgesbesøk rundt om i byen heller.Oslo har de siste årene blitt en skikkelig "søple"by, der folk hiver søppel overalt, reklamen drukner byen, tiggere,narkomane, horer og slitsomme selgere overalt. Nei ikke mye å være stolt av!!

19.01.2007 @ 10:01
Postet av: T E

Gå løs på roten til prositusjon, tigging, telefonsalg og markedsundersøkeroverfall i stedet. Ta bakmennene!

19.01.2007 @ 12:24
Postet av: Grain

Noen synes å lide av den merkelige kortslutningen at når man må godta at folk oppholder seg et sted (det være seg på gata eller T-banen), så må man også godta deres oppførsel og handlinger, nesten uansett. OK - fysisk vold og trakassering aksepterer de færreste - men hvorfor skal vi akseptere at tiggere og horer klenger seg innpå oss og invaderer vår personlige sfære? Mest av alt synes jeg synd på personalet som jobber på Trafikanten i Oslo. Utenfor døra der står det en trekkspiller som bare kan en - ÉN - eneste strofe, som han spiller hele dagen, uke ut og uke inn. Hvis sykefraværet er høyt på denne arbeidsplassen, er detnok andre grunner en mangel på inkluderende arbeidsliv som er årsaken...

19.01.2007 @ 17:01
Postet av: Leo

Om det offentlige rom er der for alle, er det en en helt annen sak om dette offentlige rom skal kunne tillate oppførsel som virker truende. Som vanlig kommer en rekke av innspillene om full handlefrihet for f. eks. organiserte tiggere fra Øst Europa fra mennesker som synes det er viktigere å klamre seg til et prinsipp fremfor å ta vare på dem det går utover, som f. eks. eldre og kvinner som blir presset til å gi penger. Teoretikere fra venstresiden er ofte så fulle av politisk korrekt piss at de skvalper over av falske, tillærte og striglete meninger som ikke får den ringeste konsekvens for det svært ofte beskyttede og innsnevrede livet de faktisk lever til daglig, langt borte fra bygater som er preget av en helt annen virkelighet enn de aner noe om. Det betyr ikke at man ikke skal ta hjensyn eller hjelpe mennesker i nød, det betyr bare at man trenger andre innspill en de som er preget av noe annet enn falsk, tillært pseudomedlidenhet som ikke har en verdi rent praktisk.

20.01.2007 @ 13:05
Postet av: Else Berit Kristiansen

Hvorfor kan vi ikke bare sette i gang et eutanasiprosjekt med en gang når det er åpenbart at det er dit vi er på vei, sakte men sikkert. Forakten for dem som er "tapere" bare øker og øker, og nå sier landets ledende politikere rett ut at de er uønskede elementer. Hitler brukte slike ord. I tillegg kalte han det "uverdige liv" for å rettferdiggjøre avlivningen av dem.Ernas utspill er ikke annet enn stemmesanking. Men det er ikke det tragiske. Det tragiske er at det er så mange som er enige i en slik politikk. Når har vi som folk blitt så hjerterå? Når har vi glemt verdier som nestekjærlighet og toleranse? Er det ingen som forstår at vi sender oss selv rett i fortapelsen dersom vi omfavner slike holdninger Erna står for?Selvsagt skal Karl Johan være et trygt sted å oppholde seg, men ikke ved hjelp av å sparke folk som ligger nede. Nei, Erna, du imponerer ikke meg med slik uintelligent politikk. Du må nok komme på noe som er langt smartere. Eller har du verken kreativitet eller IQ nok til å klare det?Else Berit Kristiansen.

20.01.2007 @ 16:17
Postet av: Inge Daniel Torkildsen

Jeg har selv vært med på å sitte på tbanen, og plutselig oppleve at det er en mann som reiser seg bakerst, begynner å dele ut gule lapper på setene, med en tekst noe slik som: "jeg har en bror hjemme i Romania som mangler alle bein og armer, og jeg har kommet til dette vidunderlige stedet for å tigge penger av nettopp deg, som jeg skal bruke på min syke bror"En bror som ikke har noen armer/bein/annen lidelse er "greit nok". Det er mulig han har det. Poenget er at man faktisk må ha 9000NOK på konto for å komme inn til norge på turistvisa (så vidt jeg vet). Isåfall burde de heller bruke disse pengene på broren, og heller jobbe i sitt eget hjemland. Når man i tillegg vet at det er bakmenn som sitter igjen med store deler av profitten er det veldig teit å bruke denne tiggingen til å tjene penger på. Problemet i denne situasjonen er at når mannen har delt ut alle lappene kommer han og samler dem inn igjen, og da stirrer ham deg i øynene, bedende (og TRUENDE), og det er veldig ubehagelig i de sekundene han står deg og stirrer deg i øynene. Det er flaut at vi i norge har et problem med en masse utenlandske tiggere. Det burde rett og slett forbys, og så kan vi få sendt alle folka tilbake til de landene de kommer fra. Jeg, personlig, syntes det er ubehagelig å treffe på tiggere, de kommer nå på busstopp, t-bane(både vogner og stopp), trikkestopp, står utenfor nationaltheateret og spiller på noen stygge trekkspill, og masse andre steder i byen. Jeg hadde helst sett at disse forsvant.

21.01.2007 @ 11:22
Postet av: degli

Luogo molto buon:) Buona fortuna! http://www.usate348.org/degli

19.02.2007 @ 07:40
Postet av: Edru Og Nykter

Erna fortsetter sin stygge tendens til å overforenkle og spille på folks frykt. I forrige valgkamp refererte hun konsekvent til "den røde fare" og "rødgrønn forundringspakke". Noe substans ut over dette kunne jeg ikke finne.Nå er hun i gang igjen, og spiller på folks frykt på udokumenterte påstander om at det er narkomane som utgjør voldsfaren i byene. Ikke nok med at hun tar en "amerikaner" og kjører valgkamp på folks frykt, men i tillegg gjør hun situasjonen enda verre for mennesker som trenger behandling, ikke straff, for å komme ut av uføret. Hun forsømmer seg dermed dobbelt opp ved å forfølge de hun skulle tatt seg av som politiker.Hun burde skamme seg.

19.02.2007 @ 12:27
Postet av: virgilio

Great site! Good luck to it's owner! http://www.bovso.org/virgilio

23.02.2007 @ 03:50
Postet av: cavalli

pagine piuttosto informative, piacevoli =) http://www.flryanair.org/cavalli

25.02.2007 @ 00:58
Postet av: racconti

Luogo molto buon:) Buona fortuna! http://www.canaxe.org/racconti

28.02.2007 @ 19:34
Postet av: corsi

Luogo interessante. Info molto importante, grazie molto! http://www.canaxe.org/corsi

28.02.2007 @ 22:52
Postet av: Bambini

Interesting contents i consider.. http://www.bambini.batcave.net

02.03.2007 @ 14:23
Postet av: alessandra

9 su 10! Ottenerlo! Siete buoni! http://www.2ire17.org/alessandra

02.03.2007 @ 22:48
Postet av: aria

luogo interessante, soddisfare interessante, buon! http://www.2ire17.org/aria

03.03.2007 @ 17:36
Postet av: universita

Stupore! ho una sensibilità molto buona circa il vostro luogo!!!! http://www.2ire17.org/universita

03.03.2007 @ 20:28
Postet av: figa

sono eccitato circa questo luogo, buon lavoro!:) http://www.nuovi5y.org/figa

05.03.2007 @ 13:42
Postet av: fiorentina

Luogo grande! Grande giusto! I miei riguardi migliori al proprietario:) http://www.nuovi5y.org/fiorentina

05.03.2007 @ 16:16
Postet av: umbria

OOOOO! Luogo che molto buon avete! Saluti da Milano:) http://www.nuovi5y.org/umbria

05.03.2007 @ 18:46
Postet av: tattoo

Grande! Il luogo cose buon, tutto e abbastanza ragionevole e piacevole.. http://www.nuovi5y.org/tattoo

05.03.2007 @ 21:16
Postet av: topless

Stupore! ho una sensibilità molto buona circa il vostro luogo!!!! http://www.nuovi5y.org/topless

05.03.2007 @ 23:45
Postet av: la scala

Grande sito!! http://www.cartk5e68.org/la-scala

06.03.2007 @ 02:16
Postet av: keira knightley

i'am really impressed!! http://www.cartk5e68.org/keira-knightley

06.03.2007 @ 04:47
Postet av: pasta

Luogo interessante. Info molto importante, grazie molto! http://www.cartk5e68.org/pasta

06.03.2007 @ 07:19
Postet av: alitalia

Luogo grande! Grande giusto! I miei riguardi migliori al proprietario:) http://www.cartk5e68.org/alitalia

06.03.2007 @ 09:52

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3610724
hits