TV2Nettavisen

Var Union bare valgkamp?

13.02.2006 @ 11:42
Med statsministerkandidat Jens Stoltenberg i spissen valfartet de rødgrønne til Skien i valgkampen for å redde papirfabrikken Union. Siden har det vært stille og nå legges fabrikken ned.
47380-18
Kampen for de 380 arbeidsplassene ved Union ble en av hovedsakene i valgkampen. Og når valgutfallet ble så jevnt, man man godt spekulere i om Union-saken avgjorde valget.

Faktum er i hvertfall at Telemark-velgerne flokket seg til Arbeiderpartiet. Partiet gjorde det så sterkt lokalt at  Skiens-avisen Varden ikke er i tvil: Det er også historisk at Arbeiderpartiet igjen har festet et så sterkt grep om Telemark. Union-saken er en viktig forklaring på Aps framgang.
47380-19
Bare noen dager før valget møtte 10.000 frem til en massemønstring for Union i Skien. Tilstede var både Øystein Djupedal og Jens Stoltenberg. Deres flammende appeller tente nok håp hos mange:

- Dere har bevist at denne bedriften har fortjent livets rett, og det er en meningsløs beslutning å legge ned Union, tordnet Djupedal.

Statsministerkandidat for Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg fulgte opp: - Dette er en fantastisk manifestasjon på at dere ikke finner dere i nedleggelse. Det er derfor saken har blitt satt på agendaen, og vi skal vise dem at det nytter. Union må bli starten på en ny politikk i Norge hvor staten melder seg på. I morges regnet det, nå skinner sola. Det er ikke tilfeldig, sa Stoltenberg.

I disse dager legges Union ned. Sistemann som satte en spiker i kisten er Aps næringsminister Odd Eriksen. Han har angivelig snudd hver sten.

Det spørs om de 380 arbeiderne som nå settes på porten er like imponert over regjeringens vilje til å hjelpe dem etter at stemmeseddelen var lagt i urnen.

Kommentarer:
Postet av: Turbo

Det er dette som er så bra med et ansvarlig AP i regjering. De kan lokke og lure de dummere lag av velgerne, men samtidig slippe unna med den eneste riktige politikk; nemlig at Staten holder seg unna omstrukturering i næringslivet. All bitter erfaring, ikke minst fra 70-tallet, forteller oss at det taper bare alle på. Vent 3 måneder til så vedder jeg på at alle på Union har nye jobber som da per definisjon i større grad har livets rett..

13.02.2006 @ 12:44
Postet av: Pippi

Dette er jo ikke så rart Stavrum. Norsk selskapslovgivning gjelder fortsatt (selv om mange av de rødgrønne sikkert ville satt den til side). Da styret besluttet nedleggelse var saken avgjort, -helt lovlig. Ser ikke noe stort journalistisk poeng i denne saken.

13.02.2006 @ 13:03
Postet av: Ola

[Disclaimer: Vet ikke om dette innlegget fornaermer noen enda, ettersom jeg ikke har avklart det med hverken sosialdemokratene, islamsk raad eller Francis Seierstedt. Trusler ikke noedvendig ettersom jeg automatisk unnskylder meg, aksepterer og skriver under den uttalelsen som Poelse-hansen, Hoeybraaten, og islamsk raad vil komme frem til.]Baade denne saken og saken om tollsatsene viser at politikerne tror vi er dumme. De sanker stemmer paa saker hvor de allerede er klar over at loepet er kjoert. Og de har faktisk helt rett. Vi er ganske dumme. Folka i Skien som stemte Djupedal og SV sitter med skjegget i postkassa naa...

13.02.2006 @ 13:52
Postet av: Bjarne Bernesen

Det kritikkverdige her er ikke at AP ikke har fått snudd nedleggelsesbeslutningen. Den er det styret i Norske Skog som har tatt, og skal ta. Det kritikkverdige er måten både AP og de tidligere regjeringspartiene håndterte saken i valgkampen, hvor de ga inntrykk av at de ville forsøke å gjøre noe for å påvirke utfallet. AP ga klart inntrykk av at de kunne gjøre noe mer enn hva den daværende regjeringen allerede gjorde mens valgkampen raste. Etterpå har hvertfall ikke jeg registrert at de har gjort noe helhjertet forsøk på å redde Union.Union ble brukt av begge parter i valgkampen, for å sanke stemmer. Hadde denne saken kommet opp på et annet tidspunkt enn i valgkampen, så ville den neppe ha fått samme oppmerksomheten. Man kan godt være skuffet over det, men det er gammel lærdom. Valgflesk er løfter uten innhold. Den sittende regjeringen har gitt flere slike løfter enn noen annen regjering før den. Om folket finner seg i det, eller finner seg i å bli lurt på nytt, finner vi ut om snaut fire år.

13.02.2006 @ 14:44
Postet av: Pippi

Vi behøver neppe 4 år for å avlese folkets mening Bernesen. Det bildet begynner å fremstå stadig klarere i oponionsundersøkelsene.

13.02.2006 @ 15:13
Postet av: Andreas

"Når det går eselet for godt, så går det på glattis". Nordmenn hopper på visjonsløs populisme om jevn fordeling av allegoder. Greit, men først må disse goder skapes.Det krever rammebetingelser, ikke avgifter i hytt og vær. Jeg tror neppe en bonde vil ta næringen fra jorden for å få bedre avling.

13.02.2006 @ 16:17
Postet av: overtid...

Rød grønne komentarer til brutte løfter.Union"Vi har snudd hver stein"Barnehage plasser"Dette var vanskelige enn vi trodde"Flere offentlig ansatte i helse og omsorg."Vi har ikke en kokret plan men skal ha fullt fokus"Reduksjon av deltakelse i Nato operasjoner."Norge skal øke sitt bidrag"Olje utvinning i nordområdene skal begrenses"Ingen områder skal gies varig vern"Dette er noe av det jeg kommer på i løpet av 40 sekunder en ettermiddag. Det er et stort poeng at vi har fått en regjering som løper fra sine viktigste valgkamp saker. Her er det mye godt stoff og det kommer mer i tiden fremover. Alle som trodde på de rødgrønne før valget har god grunn til å føle seg lurt og bli sinte.

13.02.2006 @ 16:20
Postet av: Hans Kr.

Nå er det snart et halvt år siden valget, og de fleste oppegående personer i Norge begynner vel nå å få litt innblikk i hva dette valget ga oss.Noen så det allerede de første 3 ukene, mens andre trengt litt lengre tid.Vi kan jo bare tenke oss hvordan resten av valgperioden vil bli.SVs overbudspolitikk og APs ansvarsfraskrivelse bør stå som ikoner på dårlig politisk håndarbeid for all fremtid.

13.02.2006 @ 20:04
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: goggen

noen som har en link til en forholdsvis ny meningsmåling fra Skien område, artig og se om AP er sterke der nå om dagen.

13.02.2006 @ 22:42
Postet av: Arild

Fritt for å være hjemmesitter ved neste valg! Spiller jo ingen rolle hvem man stemmer på, alle bare svirrer rundt og lyver. Kanskje Ballo har litt rett når han snakker om alkohol og politikere, kanskje hele gjengen er konstant drita?!

14.02.2006 @ 08:21
Postet av: Gunnar Stavrum

Pippi: Poenget mitt er at selskapslovgivingen var velkjent også før valget.

14.02.2006 @ 08:51
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Ole Chr. Maaland

Det finnes ingen regjering som kan gå inn i et AS og overprøve styrets beslutninger. At politiske partier renner Skien ned med lovnader om det ene og andre, er å påføre arbeiderene falske forhåpninger. En regjering har mulighet til å gjennomføre tiltak for å få dyktige Union arbeidere inn i nye jobber.Ellers er det jo ikke noe nytt at AP i oposisjon og AP i posisjon er to vidt forskjellige partier. Fatter ikke at arbeiderklassen aksepterer å bli så grundig lurt gang på gang !!Ønsker Union staben lykke til med jobbsøking, er ikke den verste tiden å søke ny jobb !!

14.02.2006 @ 09:43
Postet av: Ola

[Disclaimer: Vet ikke om dette innlegget fornaermer noen enda, ettersom jeg ikke har avklart det med hverken sosialdemokratene, islamsk raad eller Francis Seierstedt. Trusler ikke noedvendig ettersom jeg automatisk unnskylder meg, aksepterer og skriver under den uttalelsen som Poelse-hansen, Hoeybraaten, og islamsk raad vil komme frem til.]Det utspillet til Ballo om at politikere er alkiser er et forsoek paa avledningsmanoevre. SV visste at de hadde mye aa tape paa Israel-boikott, Palestina-subsidiering og palestinere som boikotter Norge. Dermed proever de aa faa politisk dagsorden over paa andre temaer.

14.02.2006 @ 09:47
Postet av: knutten

Interessant spørsmål:Trodde Stoltenberg og Djupedal på det de sa i Skien, eller ikke? Hvis ikke så løy de, eller også var de så dumme at de trodde på det!

16.02.2006 @ 17:20

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/744406
hits