TV2Nettavisen

Suppe i sentrum

01.04.2008 @ 08:58
På 60-tallet hadde vi Supperådets fornøyelige Balle Clorin. Nå har vi fått Lotteritilsynets talsmann Rune Timberlid.


timberlid

Lotteritilsynets informasjonssjef Rune Timberlid. Foto: Lotteritilsynet

Offisielt skal Lotteritilsynet bekjempe pengespill.

Det er en viktig oppgave, men det blir litt hult når det samme tilsynet er en ivrig forkjemper for statlige pengespill i beste sendetid på NRK.

I praksis bryr Lotteritilsynet seg mer om statskassen enn om de spillavhengige.

Nå har Nettavisen fått Lotteritilsynet på nakken fordi vi har skrevet om en pokerturnering.

For å vise "alvoret" vil Lotteritilsynet anmelde oss, men tilsynet i Førde klarer ikke engang å sende inn anmeldelsen ordentlig.

Politiet hadde ikke hørt om anmeldsen før Dagens Næringsliv ringte (gjett hvem avisen har fått sin informasjon fra).

Informasjonssjef Rune Timberlid snakker altså med pressen før tilsynet sender inn politianmeldelsen eller varsler oss som skal anmeldes.

Forrige gang Timberlid var i media med samme sak var 19. oktober i fjor. Heller ikke dengang snakket Lotteritilsynet med oss før de rykket ut.

Og Lotteritilsynet har altså ikke tatt seg bryet med å ringe oss for å oppklare saken før de nå - angivelig - skal anmelde oss til politiet.

Det minner sterkt om Supperådet - eller som det heter på Wikipedia:


"Sketsjen er blitt den definitive parodien på overflødig konsulentvesen, og Supperåd er et begrep i norsk språk; det betegner et byråkratisk organ uten reell innflytelse eller funksjon."

Du kan se sketsjen her på YouTube.

Lotteritilsynets talsmann var siste gang i fokus da han i ekspressfart godkjente at pengespillet Keno kunne lanseres og markedsføres i beste sendetid på NRK. Det bingolignende pengespillet innbringer hundrevis av millioner kroner fra norske spillere.

Samme mann klarer altså å bekymre seg over en pokerturnering på nett hvor det ikke koster penger å delta, hvor man spiller med lekepenger og hvor det ikke er pengegevinst.

- Dette er det groveste vi har sett så langt, sier Timberlid til Dagens Næringsliv.

- Vi håper politiet tar denne saken alvorlig. Hvis ikke, vil det kunne føre til ytterligere vekst i det uregulerte pengespillmarkedet i Norge, noe som vil være meget uheldig for spilleadferden i befolkningen.

Suppe i sentrum.


Kommentarer:
Postet av: Peder Aas

Det er ikke bare Lotteritilsynet og DN som har reagert sterkt på nettavisens ukritiske dekning av poker.Vil overraske meg svært mye om ikke journalisten er inhabil i saken og eller mottar ytelser i en eller annen form. Minner om tiden når enkelte journalister skrev utelukkende positivt om TP5C...Hva med å skrive om enkelte tapere? Dere skriver stort sett om suksess historier, 20 åringer som blir millionærer over natten osv. Bra forbilder for dagens unge? Skriv heller om alle de som setter seg i bunnløs gjeld pga. poker.Dem er det mange å ta av...

01.04.2008 @ 10:52
Postet av: Pedero Aans

Synes heller at de kunne skrive om de utallige som setter seg i bunnløs gjeld av narkotikamisbrukere, alkoholmisbrukere, som setter hus og hjem på spill for å se Kenotallene rulle feil vei denne dagen også eller to gallopper på travbanen som sender gjelden til familefaren Peder til forliksrådet....mye rart som kan skrives om - at det er vinnerne som får oppmerksomhet er vel ikke unaturlig, hvem husker du best - Bjørn Dæhlie, eller Jon T. Skistad?

01.04.2008 @ 11:57
Postet av: Aspades

"Skriv heller om alle de som setter seg i bunnløs gjeld pga. poker.Dem er det mange å ta av..." I forhold til alle som spiller poker i Norge? Det er vel et par hundre tusen som spiller poker mer eller mindre aktivt her til lands. I stedet å forby poker bør det heller bli investert mer for å hjelpe de som trenger hjelp pga spilleavhengighet. Spilleavhengige vil det alltid vere uavhengig av om det er: poker,tipping,lotto,automater (fjernet fra butikkene nå men florerer av de på nett)Spillmonopolet til Norsk Tipping i Norge gir ikke et konkurransedyktig marked. En av kjepphestene til NT er at de gir midler videre til sport og kultur ( bygging av anlegg, kunstgressbaner osv osv). Hva med å inngå et kompremiss med de pokersidene som vil inn på det norske markedet om at de skal gi x % av overskuddet nettopp til slike formål? Bare en tanke, vet ikke om det er gjennomførbart men. Synes det er interessant å følge med på slike diskusjoner selv om det er veldig kompliserte saker. Det viktige for norske pokermiljøer er å ha flinke personer å uttale seg om hobbyen deres og få fram til "Ola og Kari Nordmann" at poker ikke er et spill som foregår blant yrkeskriminelle med millionbeløp i omløp. De fleste vennegjenger samles og spiller om små symbolske beløp i dette fascinerende kortspillet. ps: Kanskje ikke så veldig godt formulert og skrivet men håper jeg har fått frem noen poeng:)Ha en god dag!

01.04.2008 @ 13:55
Postet av: HanseFrank

Sitat: Vil overraske meg svært mye om ikke journalisten er inhabil i saken og eller mottar ytelser i en eller annen form.Mitt mening: Om du ønsker å bli tatt alvorlig, så bør du være rederlig. Dette er non sense innspill i debatten, og helt håpløst å kaste ut av seg uten videre dokumentasjon.For øvrig er jeg helt uenig når det gjelder dekningen av poker, og at den er ensidig. Nettavisen dekker stort sett bare European PokerTour, og skriver om de mest interessante pokerspillerne. Dette er like selvsagt for en målgruppe som er interessert i poker, som at man skal skrive om Tippeligaen, WRC eller Formel 1. Hvem bryr seg om go kart-løp på Rudskogen, og Norsk fjerde divisjon?

01.04.2008 @ 15:28
Postet av: helene

Måten nettavisen fremstiller pokerspillere som idrettsfolk og dekker pokertuneringer på, er flaut. Men det er vel konsekvensen av å ansette blåruss på 22 år. Politiet har henta folk før fra redaksjonen til nettavisen, og mye tyder på politiet bør ta se en ny tur. ymse typer belønning til journalisten, eller?

01.04.2008 @ 21:19
Postet av: Lars

Lotteritilsynet er latterlig. Korstoget mot poker kunne vært greit, men den dobbeltmoralen som preget tilsynet på spill gjør det hele bare flaut.

01.04.2008 @ 21:58
Postet av: Kongen

"Måten nettavisen fremstiller pokerspillere som idrettsfolk og dekker pokertuneringer på, er flaut."Typisk sitat fra folk som ikke har peiling på hva de snakker om.Lotteritilsynet er vel for øvrig noe av det mest bortkastede skattepengene våre blir brukt til her i landet. Udugelige folk som sikkert ikke har gjort et fornuftig dagsverk i hele sitt liv. Fjern dritten, og bruk heller pengene på støttetiltak til spilleavhengige.

01.04.2008 @ 23:46
Postet av: Rolf Woods

Trodde først dette var en dårlig aprilspøk. Roy Kvatningen er en av de mest redelige journalister vi har i dette landet. Den siste gangen jeg spilte med Roy var han med fordi det var endel profilerte spillere som var tilstede. Det var ingen buyin og Roy sa før turneringen at hvis han skulle vinne en av premiene (som var sponset) ville han la denne gå videre til de bak han på listen. Ikke fordi han ikke trodde han ville vinne, men fordi han har integriteten iorden. Roy endte opp på førsteplass av 50 spillere, og han gjorde som han hadde sagt. Andreplassen fikk førstepremien og tredjeplassen (som ble meg) fikk andrepremien. Roy brenner nemlig for at poker skal komme på kartet i Norge, og siden vi lever i den "siste Sovjet-stat" (Sitat fra den tidligere svenske næringsminister Bjørn Rosengren ifbm Telenor/Telia fusjonen), så ønsker han å gjøre alt riktig.Problemet er at holdningen til poker i Norge blandt mange er at dette er lugubert og kriminelt. Disse holdningene gjenspeiler seg hos Dagens Næringsliv journalisten, som etter min mening har en forutinntatt holdning. Å si at en journalist har det, er i utgangspunktet like forutinntatt, såfremt man ikke har grunnlag for det. Grunnen til at jeg skriver det er at ifbm saken som kom opp i oktober ifjor i Dagens Næringsliv ble jeg ringt opp av journalist Espen Tjersland i DN. Han var ikke ute etter å høre synnspunktene mine og prøvde flere ganger og få meg til å gå i fella. Alt fra hvor dette var, hvem som var med, og sa til og med til meg at han hadde hørt at Roy og Nettavisen hadde økonomisk vinning av deres saker om poker.For meg er denne Tjersland i DN ikke bare negativ til poker i utgangspunktet, men også sannsynligvis sår på at en konkurrent har kommet opp med en nisje som er meget godt lest av det norske folk. Men Lotteritilsynet har ihvertfall funnet en mann som kan være deres utstrakte arm inn i media. Hvem er kjøpt og betalt?

02.04.2008 @ 01:19
Postet av: Otto

Kunne ikke vært mer enig, Stavrum! Snakk om dobbeltmoral fra LT. Hadde hatt full respekt for synet deres hvis de var konsekvent imot ALL type pengespill, men dette er en klassisk bukken og havresekken-sak! At LT ikke nå - etter positive signaler på fjerning av spilleautomatene - setter foten ned og kommer med et klart standpunkt mot nye NT-maskiner, viser med tydelighet hva som er oppdraget deres: Fjerning av alle trusler mot Norsk Tipping. Norge har aldri vært en innovativ nasjon. Mange eksempler på dette. Vi melder oss ikke inn i EU før vi ser at det blir bra, i stedet for å være med på å utvikle systemet i den retning vi ønsker.Tiden jobber for poker. Flere og flere innser at dette ikke er et lykkespill. Til og med fruen har innsett at dette gir gode lommepenger! :) Men det er kanskje ikke lykke/dyktighetsgraden som er viktig. for da hadde vel bingo vært forbudt? Eller Lotto i ytterste fall?

02.04.2008 @ 09:52

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5776733
hits