TV2Nettavisen

Refser LOs pensjonskrav

28.03.2008 @ 08:27

LO møter motbør for sitt knallharde pensjonskjør. Nå refses de av en av den rødgrønne regjeringens viktigste støttespillere.

borten moe

Faksimile: Aftenposten

- Hvis LO får gjennomslag for sine krav, vil det aldri i verden være penger nok til at dagens unge kan gå av med god AFP når de er 62. sier Senterparti-representanten Ola Borten Moe til Aftenposten.

Borten Moe har helt rett, og det er viktig at signalene kommer tydelig før LO kaster landet ut i storkonflikt.

Nå må det settes hardt mot hardt fra Stortingets side. De må vise at statens milliarder skal brukes til å lage en god pensjonsordning for alle - ikke bare LOs medlemmer.

Les tidligere blogger om denne saken:

Hardt mot hardt

Velferd for alle eller bare LO?

Fjern AFP-ordningen

Jens Stoltenberg ønsker å få den borgerlige opposisjonen med på å bruke statlige milliarder til å løse årets lønnsoppgjør. I praksis skal LO-medlemmer og andre fagorganiserte få bedre ordninger enn alle andre. Og de såkalte sliterne som står utenfor AFP-ordningen vil i praksis være med på spleiselaget fordi staten tar regningen.

- Jeg kan vanskelig, for ikke å si umulig, se for meg at vi skal bruke statens penger til å svekke det universelle i folketrygden, nemlig at den skal være lik for alle, sier Borten Moe.

- LO krever solidartiet med sliterne. Men hva med de 40 prosent som ikke faller inn under AFP-ordningen? Det er mange høyst reelle slitere blant dem. Je g kan ikke se at det  er spesielt solidarisk å gå in for et system der man skaper en pensjonsadel blant deler av befolkningen.

- Det vi bruker skattepengene på, bør være for alle,

Meget bra sagt, Ola Borten Moe!


Kommentarer:
Postet av: Rolf Bersås

Ola Borten Moe bør først rydde opp i sin egen pensjonsordning på stortinget før han legger seg borti LO sine AFP krav. Denne har vi betalt med modrasjon i flere lønnsoppgjør. Så rydd i eget hus før du prøver deg på å rydde i andres.

28.03.2008 @ 08:54
Postet av: Nero

Nesten ikke til å tro at en representant for Bonde og Grådighetspartiet kan utvise såpass med sunn fornuft.Jeg blir helt satt ut.Sterk kost for en mann på ytterste høyre fløy.

28.03.2008 @ 08:57
Postet av: Vidar N

Rolf: Du har misforstått. Ingen bestrider at AFP er et kurant lønnskrav fra LO. Men skal en slik avtale inngås må bedriftene ta regningen, ikke staten. Staten skal i prinsippet gi likt til alle borgere - og ikke favorisere ellers like borgere bare fordi en er medlem av LO. AFP bør være en avtale mellom LO og NHO (bedriften(e)) - ikke noe staten bruker penger på

28.03.2008 @ 08:57
Postet av: Tollnes

Til VidarHvis staten skal gi likt til alle hvorfor harde da gitt tre ganger så mye til seg skjøl?

28.03.2008 @ 16:16
Postet av: Vidar N

Tollnes: Hva staten tilbyr sine ansatte/folkevalgte er en helt annen sak (epler og appelsiner)AFP gjelder kun LO medlemmer - ikke andre. Så en operatør i SmåBåter A/S som er uorganisert vil vli behandlet annerledes enn en operatør i StortSelskap A/S som ellers har like stillinger. Nå har jeg ikke problemer med at det er forskjellige vilkår i bedrifter, men det blir feil når _staten_ sørger for forskjellsbehandlingen. Enten bidrar staten til AFP pensjon for alle, eller for ingen. Klarere?

28.03.2008 @ 19:53
Postet av: TEA

Endelig en fra regjeringspartiene som våger å stikke fingeren i vepsebolet-i motsetning til "Pusekatten" Stoltenberg.Gi LO-representantene en kuleramme og gjerne et kurs i hvordan man bruker den før de ruinerer oss....

29.03.2008 @ 00:34
Postet av: A.

Ikke en kjeft har forhindret operatøren i Småbåter A/S å organisere seg og å skaffe seg inngangsbilletten til AFP, for å bruke eksemplet fra Vidar N. Organisasjonsfriheten slår begge veier. Til de som enda ikke har organisert seg på arbeidsplasser uten organiserte: Hva nøler dere etter? Slutt å sutre og gå igang!

29.03.2008 @ 22:07
Postet av: T.

Til A.:En av menneskerettighetene er organisasjonsfrihet! Det innebærer at hvis en velger å ikke organisere seg, så skal en ikke bli tvunget til å betale for goder som de organiserte får. Det du forfekter er jo en form for organiseringstvang: Hvis du ikke organiserer deg, så blir du en annenrangs borger, som får mindre av fellesskapets midler. Den er helt forkastelig, den holdningen din! Det er galt nok at de organiserte i dag betaler mindre skatt enn de uorganiserte!

29.03.2008 @ 23:55
Postet av: Åge Blummenfelt

AFP er en rettferdig ordning. Etter AFP ble innført har antall som blir ufør i 60 års alderen gått ned. Ved AFP tar arbeidstakerne, arbeidergiverne og staten regningen i fellesskap. Ved uføre tar staten hele regningen. Er det bedre

30.03.2008 @ 00:44
Postet av: A.

T. misforstår fullstendig! Man velger å organisere seg for å få en fordel fremfor å ikke organisere seg. Det er jo det som er sakens kjerne med å organisere seg. Her er det et fritt valg på øverste hylle: Organisert eller ikke organisert. Å være organisert så oppnår man en fordel som den ikke organiserte oppnår! Det er jo derfor så mange er organisert for de opplever en fordel som de ikke-organiserte har. Hele dagens AFP-diskusjonen er et glimrende PR-fremstøt for nettopp fordelen med å være organisert. Bedre voksenopplæring har ikke dette landet fått opplevd på flere decennier!

30.03.2008 @ 01:32
Postet av: kk

Til alle som mener det bare er å organisere seg, så får man AFP.Hvis bedriften man jobber i ikke er medlem i NHO blir det ikke noe AFP, og da hjelper det ikke om man er aldri så mye LO- medlem. Hva synes dere man skal gjøre da?LO er også alt for sterkt knyttet opp til AP. Jeg ønsker ikke å støtte AP og er derfor ikke LO- medlem.Problemet til dere som er blendet av muligheten til at dere selv får AFP som alle vi andre også må betale for, er at dere er grådige. Hvis ikke hadde dere forstått hvor blodig urettferdig AFP ordningen er. Men det er vel ikke så farlig med andre bare man får muligheten selv.At AFP heller ikke er bærekraftig gjør jo heller ingenting, bare dere rekker å få det selv før pengene tar slutt.Det er nesten utrolig at dere ikke forstår hvor grådige og egoistiske dere er.

30.03.2008 @ 20:05
Postet av: Åge Blummenfelt

Bedriften må ikke være med i NHO, men den må ha en tariffavtale for at de ansatte skal få en AFP ordning. Det er fritt for alle og organisere seg og dermed be om tariffavtale

30.03.2008 @ 23:24

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5768330
hits