TV2Nettavisen

Hardt mot hardt

27.03.2008 @ 08:59

LO har malt den rødgrønne regjeringen inn i et hjørne i pensjonssaken. Nå bør de borgerlige tvinge dem til å finne en løsning selv.

statsministerstoltenberg2

Statsminister Jens Stoltenberg ber opposisjonen om hjelp til å unngå pensjonskonflikt og storstreik. Foto: SMK.

Det kan gå mot storstreik i Norge om få dager. Årsaken er at LO ikke vil finne seg i at Stortinget ønsker en pensjonsreform hvor alle kan gå av når de blir 62, men hvor det vil lønne seg å arbeide lenger.

Konflikten står om viktige prinsipper, og det er ingen grunn til at opposisjonen på Stortinget skal hjelpe regjeringen og LO ut av kattepinen de har satt seg selv i.

Derfor bør ledende borgerlige politikere slå entydig fast at det er helt uaktuelt å fire en tomme på pensjonsforliket.

LO har vært ufravikelige i sine krav og de bør fortelles klart at det ikke ligger noe statlig sikkerhetsnett i form av milliardbeløp som vil redde dem ut av en storkonflikt.

Pensjonsforliket har noen viktige bærebjelker som ikke må hules ut:

- De såkalte sliterne - mange av dem uten AFP-ordning - kan gå av når de blir 62 år.
- Men det skal lønne seg å fortsette å arbeide i hel eller delt stilling.
- Rettigheter som betales av det offentlige skal gjelde alle, ikke bare LO-organiserte.

LO forsøker å sikre at deres medlemmer kan gå av når de blir 62, uten å tape penger. Det må de gjerne kreve av arbeidsgiverne, men de kan ikke forlage at staten (les: alle andre) skal betale regningen.

Statsminister Jens Stoltenberg ser nå at LO kjører hardt mot hardt og at det vil komme til en frontasjon dersom ingen bøyer av. Derfor kontakten han igår opposisjonen på Stortinget for å få spillerom til å vike unna.

I praksis betyr det statlige milliarder til LOs medlemmer, og at Stortinget finner seg i at det er LO - og ikke dem - som lager pensjonsordningene her i landet.

Stoltenberg bør møte en stengt dør, og det bør de borgerlige si klart fra om i god tid før LO kaster landet ut i en storkonflikt.


Kommentarer:
Postet av: Clouseau

Helt riktig Stavrum. Og det som kommer til å skje er at opposisjonen kommer til å bli beskyldt for å ha kastet landet i storstreik fordi det var de som holdt foten ned. Kynisk politisk spill altså av de rødgrønne, men bare vent.

27.03.2008 @ 10:25
Postet av: Pål

Gjennom skattefradrag for medlemskontigent for LO medlemmer er vi alle med på å betale medlemskontigent til LO,enten vi liker det eller ikke. Derfor bør pensjonsreformer gjelde alle.

27.03.2008 @ 12:06
Postet av: FandeniNøtten

Joda, dette virker kjent fra rød-grønt hold, og med en silikonbehandlet statsminister laget av teflon kommer sikkert Clouseau og Stavrum til å få rett igjen!

Men jeg tipper at "kyllingene" på borgerlig side dessverre ikke kommer til å følge oppfordringen fra Stavrum i denne saken, dessverre. En AFP- ordning som er framforhandlet gjennom NHO og LO får partene selv stå for, vi som jobber i private bedrifter utenfor NHO- området må betale vår egen pensjon gjennom OTP- ordningen som ble påtvunget oss for to år siden, uten noen "garantist" fra regjeringskvarteret å bakke oss opp.

LO er en grunnleggende umoralsk organisasjon, og det burde være tiden for å få slått beina vekk under LOs politiske forankring i AP/SV-systemet, og få slått SV og SP og Venstre ut av stortinget ved neste valg.

28.03.2008 @ 05:50
Postet av: observer

Hvorfor bruker Stavrum "de borgelige" og ikke "vi borgelige" tro? Feigt, spør du meg.Forøvrig er jo dette et innlegg for menigheten, med en klar majoritet av folk som mener vi lever i et østblokk-land og kommunistregime. Så kjedelig, kjedelig forutsigbart.Pål mener at fradrag for kontigent er en uting. Hva med fradrag for renter da? Er logikken at vi alle skal nyte godt av disse? Du ser kanskje at det er en viss forskjell i fradragenes størrelser - og stor mangel på logikk i ditt innlegg? Hvis ikke, ha en fortsatt god dag

28.03.2008 @ 08:28

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5766212
hits