TV2Nettavisen

Oslo - lille Warszawa

25.03.2008 @ 10:25

Glem forestillingen om at Norge oversvømmes av mørkhudete, muslimske innvandrere. I virkeligheten er den typiske innvandrer en polsk arbeider som tar med seg kona og hele familien.

murer

Først kommer de mannlige polske arbeiderne - så henter mange av dem kone og barn. Foto: Colourbox.

Norsk debatt om innvandring handler ofte om rase og religion.

Men nye tall viser at mye er rasistiske fordommer: Det ikke er mørk hudfarge og islam som dominerer ved grensepostene.

Årsmeldingen fra Utlendingsdirektoratet (UDI) viser at polakkene dominerer. De er som kjent hvite og ofte katolikker.

I fjor fikk 104.000 mennesker rett til opphold i Norge. Av disse skulle 80.000 folk jobbe eller studere. Hele 93 prosent av arbeidstillatelsene gikk til folk fra europeiske land.

innvandring

Kilde. UDI

Kun 5.750 mennesker fikk komme til Norge via asyl eller flyktningestatus.

Norge gjør altså forsvinnende lite for å gi beskyttelse til flyktninger og andre forfulgte bak våre grenser.

Riktignok er 17.900 innvilget opphold for å stifte familie, men heller ikke her stemmer forestillingene om at det er snakk om slektninger fra eksempelvis Pakistan.

Fakta er at familier fra Polen øker mest. I fjor var hver femte familiegjenforening fra dette landet. Halvparten var barn, resten var kvinner (97 %). Det typiske er altså at polakkene kommer hit for å jobbe, og at mange av dem ønsker å ta med seg hele familien etterhvert.

Etter at Romania og Bulgaria ble med i EØS-samarbeidet i august i fjor, har folk strømmet til Norge i strie strømmer. Innvandringen fra Romania er eksempelvis tredoblet fra året før.

Å importere rimelige elektrikere, snekkere og rørleggere hjelper norsk økonomi når den er på kokepunktet.

Men et interessant spørsmål er hva som skjer når den norske høykonjunkturen er over.

Hvis vi ikke lykkes i å integrere også innvandrerkvinnene i arbeidsmarkedet, skyver vi store problemer foran oss. Statistikken viser at kvinnelige innvandrere er mindre yrkesaktive enn menn.

Andre land som er mer kyniske - som Saudi-Arabia og Kuwait - åpner grensene når de trenger gjestearbeidere, og sender dem ut igjen når behovet er over.

Hvis Norge har høyere humanistiske idealer må vi vise det i praksis når vi har muligheten - som nå under tidenes høykonjunktur.

Såpass bør vi ha lært av arbeidsinnvandringen på 70-tallet.


Kommentarer:
Postet av: Vegard

Men de siste 20 årene er Norge oversvømmet av mørkhudete, muslimske innvandrere. At det nå kommer folk fra Eurpoa til Norge er en berikelse.

25.03.2008 @ 11:27
Postet av: Mannen i gata

Det var hyggelige tall. Men jeg vil gjerne tilbakevise at det er snakk om rassistiske fordommer, det er mer det faktum at innvandring fra muslimske land fører til store sosiale problemer og liten eller ingen integrering.

25.03.2008 @ 11:29
Postet av: Rassmus - en annen mann i gata

Det finnes ikke rasisme i Norge. Nå må media slutte å fyre opp under denne vrangforestilling. Nord menn er da blant de desidert mest kulturelt intiligente raser på denne jord. Problemet er nemlig at negre og muslinger og andre nasjonaliteter kommer og tar over landet vårt! De burde dra tilbake dit de kommer fra.

25.03.2008 @ 12:02
Postet av: Kanopadleren Holger

Det er fint at det kommer flere mennesker inn i landet vårt. Det trenger vi.Desverre bor det allerede en del drittsekker i Norge. Vi bør derfor være forsiktige med å ta inn ytterligere flere drittsekker.Statistikk viser at mennesker fra visse land og med visse religiøse tilkknytninger medfører at kriminalitet og problemer øker. Dette medfører lidelser for de innbyggere i Norge som ønsker en vanlig lovlydig tilværelse, og som ønsker å være med å bidra til fellesskapet.Dette bør våre politikere ta på alvor og gjøre noe med, slik at vi som innbyggere, med ulike bakrunner og nasjonaliteter fortsatt kan leve i et trygt og godt land.

25.03.2008 @ 12:19
Postet av: Kaare

Åpenbart er ikke fakta interessant, ei heller kunnskapsbaserte vurderinger. Henvisninger til

synsing og magefølelse er kjennetegnet på den rasistiske mannen i gata, en mann som stod bakerst i køen da det meste ble delt ut.

25.03.2008 @ 14:15
Postet av: Strutsen David

Du kaare virker som en som stikker hodet i sanden og ikke vil se det som er rundt deg.

26.03.2008 @ 00:06
Postet av: FandeniNøtten

Enig med "Struten David"- kanskje mottoet "Knivstikkere og voldtektsmenn fra alle land- foren Eder" ville blitt sånn passe presist...?For øvrig er folkeskikk i dette landet snart mangelvare

26.03.2008 @ 06:05
Postet av: Mannen i gata

I motsettning til Kaare baserer jeg mine meninger på livserfaring og avis lesning. Det er sikkert fint der du bor Kaare, langt ut på landet eller et eller annet sted på vestkanten. Prøv å stikk fingern i jorda. De kan alltids spise kaker.

26.03.2008 @ 08:35
Postet av: Halvor

Dette med fri flyt av arbeidskraft innen EU/EØS, det er et gode som mange benytter seg av. Og det er intet galt i å gjøre dette tidsbegrenset. At man kan få komme hit å jobbe i 3 år f eks. Det er en særnorsk misforståelse at man må levere full pakke, med familiegjenforening og økonomisk/sosialt ansvar på livstid, som takk for et noen års betalt arbeid, ellers er man kynisk.

26.03.2008 @ 08:38

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5761894
hits