TV2Nettavisen

Usympatisk hakking

11.03.2008 @ 08:51
Statsminister Jens Stoltenberg sier han skal "ta" Stein Erik Hagen. Vi bør kunne forvente noe mer av en statsleder enn usympatisk hakking på enkeltpersoner.

statsministerstoltenberg2

Jens Stoltenberg går løs på enkeltpersoner. Foto: Guri Dahl, SMK.

Forrige gang Jens Stoltenberg angrep Hagen var med NRK på slep, og fjernsynsdebatten latterliggjorde den rike investoren.

Les bloggen: Tre råd til Stein Erik Hagen.

Men denne gang har statsministeren gått for langt. Nå fremstår han som panisk, og det er lett å få sympati for Stein Erik Hagen.

I gårsdagens VG kom statsministeren med kun en nyhet fra regjeringens budsjettkonferanse: Han skulle ta Stein Erik Hagen. - Jeg skal se om Hagen kan bidra med mer. Han kommer definitivt ikke til å få noen lettelser, sa Stoltenberg til VG.

vg

Det er ikke akkurat statsmannstakter over en statsminister som blinker seg ut en navngitt fiende. Hvilken forbrytelse Hagen har gjort seg skyldig i, er vanskelig å se. I fjor bidro hans familie og selskaper med 820 millioner kroner til statskassen, viser Hagens egne beregninger.

Mulig det er for lite, men å gjøre mannen til en skyteskive er drygt: - Han gjør meg til en samfunnsfiende, er Hagens oppsummering i Dagens Næringsliv.

dn

Politisk handler saken om formueskatt, kapitalinntekter og spesielle regler som gjør at de rike ikke lignes for deres reelle verdier - men for den skattemessig beregnede formuen.

Kapital mener Hagen er god for 24 milliarder kroner, mens ligningsformuen kun er 1,3 milliarder kroner. Disse hullene vil regjeringen nå tette.

Utfallet er litt underlig all den tid Arbeiderpartiet har en stor del av ansvaret for at Norge har vært et skatteparadis for skipsredere og folk med høye formuer og kapitalinntekter. I praksis har partiet snakket om de rike, men tatt de høytlønte.

At statsministeren har behov for å snakke høyt om de rike, er forståelig. Men han bør holde seg for god til å blinke seg ut enkeltpersoner.

- Husk at det var Stein Erik Hagen selv som tidligere i vinter valgte å gå til angrep på meg personlig og regjeringen, lyder forsvaret fra statsminister Jens Stoltenberg i Dagens Næringsliv.

Syltynt.



Nettavisens nye debattseksjon finner du her.

Kommentarer:
Postet av: Mats

Stoltenberg viser barnehagetakter i sitt siste utspill mot Hagen - "Han begynte....". Patetisk. All honør til Hagen for at han istedet for å lene seg tilbake i godstolen, eller på yachten, faktisk gidder å engasjere seg i samfunnsdebatten. Stoltenberg forsøk på å mobbe Hagen til taushet ser heldigvis ikke ut til å hjelpe. Hvorfor skal ikke en "riking" ha lov til å ha meninger? Hvorfor er en "rikings" meninger "second-rate"? Hagens utspill går heller ikke kun på formueskatten - at Hagen kan betale sin tviler vel ingen på - men like mye på prinsipper rundt statsstyring. Og det er denne diskusjonen som er viktig. Realiteten i Norge i dag er totalt vanstyre av offentlig sektor (skole, helse, transport, veier, vedlikehold av offentlige bygg etc. etc...)og totalt fravær av ideer og vilje/evne til å bygge landet (og i stedet fokusere på at det som iallefall er sikkert, er at Hagen skal ikke betale mindre skatt - patetisk). Bare det faktum at Hagen er det viktigste diskusjonstema rundt neste års statsbudsjett er jo det klareste bevis på en massiv tåkelegging av sin egen inkompetanse. I stedet burde vi ha diskutert skole, transport, vei, helse, sykehus og hvilke løsninger de ser for seg på disse områdene. At diskusjonen i verdens rikeste land i stedet går på hvor mye de rikeste skal betale i skatt er uverdig og sier ikke så rent lite om kvaliteten på de som sitter i maktposisjonene...Go Hagen!!

11.03.2008 @ 09:55
Postet av: Ståle

"Forrige gang Jens Stoltenberg angrep Hagen var med NRK på slep, og fjernsynsdebatten latterliggjorde den rike investoren."Dette er vel ikke direkte korrekt angitt av "pressemannen" Stavrum. Historien er vel heller slik at angrepet kom fra Hagen. Saken var vel også at Norge, i følge Hagen, var en "Kommunist-stat" siden privatpersoner ble ranet for alle pengene de hadde. Godt sagt av en mann som har tjent milliarder på milliarder i Norge!

11.03.2008 @ 12:04
Postet av: Ali Baba

Syltynt. Nettopp. Stoltenberg er jo "folkevalgt" og burde derfor kunne forvente at vi ham, som person, stiller til ansvar. Så Jensemann er på vedlig glatt is her.Og ellers syns jeg at dette utspillet fra Stoltenberg er en større "skandale" enn alle de andre vi har sett i Norge i det siste (Rasmin-Osmundsen, Valla, Per Danielsen, osv osv....). Dette er SÅ uhyre drøyt at Stoltenberg burde blitt sparket fra regjeringen umiddelbart. Men det er vel ingen lenger som tar denne regjeringen for alvor, så hvorfor bryr vi oss?

11.03.2008 @ 12:08
Postet av: Grain

Vi burde absolutt bry oss.I en fase i den internasjonale økonomien der Norge

så smått også begynner å merke trykket av problemene, er det farefullt å bli ledet av en regjering som bare ser ut til å greie å spre depresjon hos den VIRKELIGE arbeidende klassen, nemlig de av oss som står på, skaper inntekter og skattegrunnlag for staten og de ikke-arbeidende klassene. Denne regjeringen kan virkelig komme til å kjøre Norge på dunken bare på de to budsjettårene som er igjen av dens levetid. Stakkars de som skal overta det politiske konkursboet...

11.03.2008 @ 12:52
Postet av: Ivar P

Usympatisk hakking av Stavrum ?Vi bør også kunne forvente noe mer av en sjef for en mediabedrift enn usympatisk hakking på enkeltpersoner.

11.03.2008 @ 12:59
Postet av: inge

Her har man jobbet natt og dag i 35 år, eller i hvert fall sikkert 2500 timer i året, og så har man ikke tjent mer enn 23 mrd. kr. på det. Det blir ikke mer enn 263 000 kr/t i snitt, det! Og det enda man har gjort enestående bidrag til samfunnsbyggingen ved å manøvrere seg i en slik posisjon at produsentene slipper å lure på hvem de skal selge produktene sine gjennom, nemlig meg, og kundene slipper å lure på hvilke butikker de skal handle i, nemlig mine! Tenk så mye tid folk sparer på det! Og så mener statsministeren at jeg attpåtil skal bidra til fellesskapet! Typisk norsk misunnelse! Personforfølgelse er det!

11.03.2008 @ 14:07
Postet av: Geir Kvasspenn

800 millioner i skatt?Ja, fra overskuddet skapt av de som jobber i butikkene er det egentlig.

11.03.2008 @ 20:38
Postet av: FandenSpare

For de som er misunnelig på Stein Erik Hagen og Røkke og de andre "rike": Få drevet dem ut av landet med formuene sine, så skal vi se hvor mange arbeidsplasser som blir igjen etter at kapitalistene har tatt ut eiendommen sin til utlandet, og Rema og Rimi er nedlagt...!

For øvrig: At mat i Norge er "billig" er en bondelagsskapt myte,,,,,

11.03.2008 @ 21:16
Postet av: Nilsen

Milliardæren Hagen, som i motsetning til en minstepensjonist, ikke betaler skatt beklager seg over "kommunist-staten Norge" Har du hørt på maken til forbannet dikt og løgn. Den storsnuta kapitalisten lever i et skatteparadis. Politikerne bør gjøre noe med dette snarest. Politiske pygmeer som Stavrum får heller syte videre i all sin uvitenhet.

11.03.2008 @ 22:08
Postet av: Simen

Og dette kommer fra en redaktoer som har bedrevet usympatisk hakking paa venstresiden generelt og den roedgroenne Regjeringen spesielt ukentlig de siste aarene?Forskjellen er vel at man har vent seg til aa ikke forvente bedre fra Stavrum. Forsoek paa knebling av landets statsminister fra aa ta opp en debatt Hagen _selv_ brakte inn i offentligheten (med seg selv som eksempel, med egen skatteregning som motivasjon), er derfor akkurat som forventet.

11.03.2008 @ 23:44
Postet av: Værste er at

Værste er at jens går langt i å antyde at Hagen er 0skatteyter!!! Det er meget feil!Hagen skatter av formue, Hagen skatter av aksje utbytte, Bedriftene hans skatter av gevinst, og betaler lønn til ansatte som skatter av den, han betaler mat moms og annen moms så det holder.Hagen betaler omtrent alle avgifter som vanlige folk, men sikkert bare enda mer! Avgifter på alle butikker og eiendommer. Så kom ikke her å si at Hagen ikke betaler skatt!

12.03.2008 @ 08:23

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5738575
hits