TV2Nettavisen

Årets frekkis

29.02.2008 @ 08:44
Dagsavisen forsøker seg på årets frekkis: Samtlige abonnenter må betale et "miljøgebyr" på avisregningen.

carsten bleness
Dagsavisens sjefredaktør sikrer 584.000 kroner netto gjennom avisens miljø-kinderegg.

Nød lærer naken kvinne å spinne, men Dagsavisen burde ha til salt i grøten med sine 41,3 millioner kroner i statsstøtte per år.

Likevel forsøker avisen seg nå på et lite miljøtriks. Abonnenter som får regningen i posten i disse dager har plutselig fått et miljøgebyr på 20 kroner.

dagsavisen copy

Med avisens abonnementsopplag på 29.204 eksemplarer gir trikset  584.000 kroner rett i kassa - det vil si hvis abonnentene finner seg i å betale regningen.

(Hvis de derimot synes det er noe å protestere på, så er telefonnummeret 815 34000 eller mail til abonnement@dagsavisen.no).

Avisens lille frekkis minner sterkt om boken Kinderegg-effekten hvor nesten hva som helst kan rettferdiggjøres ved å klistre på ordet miljø.

Dagsavisen bekymrer seg altså over mijøvirkningen av et tynt A4-ark sendt i posten. Til sammenligning er avisens dagsopplag over 31.000 eksemplarer.

Regner vi en gjennomsnittsvekt på 250 gram, pøser Dagsavisen ut rundt 2.300 tonn avispapir årlig.

dagsavisen logo

Det papirberget er en miljøbekymring, men avisen får altså 41 millioner kroner i pressestøtte og momsfrittak til å gjøre dette (i motsetning til nettavisene, som må betale moms!).

Og da blir det litt søtt med 20 kroner i miljøgebyr.

Kommentarer:
Postet av: J J

Akkurat som når det gjelder staten vil det være interessant å få vite hva Dagsavisen har tenkt å bruke miljøgebyret til. Hvis det bare er et triks for å håve inn på miljøhysteriet, slik staten opererer, og ikke blir brukt til konkrete miljøtiltak, kan det vel nesten sidestilles med svindel.

29.02.2008 @ 09:30
Postet av: Kim

Små-ekkelt av Dagsavisen dette, og når man klistrer "miljø-etiketten" på slike tiltak som åpenbart kun er for å tjene mere penger så undergraver man samtidig miljøkampen. Helt åpenbart at slike "miljøavgifter" vil gi nordmenn en metthetsfølelse, slik at viljen til å ta tak for miljøet i lengden svekkes. Minner litt om Telenor dette, som tar 35,- for de som vil ha papirfaktura, fordi selskapet "ønsker å redusere papirforbruket". Da hadde det kanskje vært en ide å starte med det glorete reklamematerialet?

Det strømmer stadig på med diverse Telenor-reklame i min postkasse.

Troverdig?Skal man tenke miljø i avisene, bør man kanskje se på annonsemarkedet også. Hver eneste lørdag trykker Aftenposten 100 sider med boligannonser. Av opplaget på 300.000 er det neppe mer enn 2-3% som virkelig ønsker å se disse annonsene, men alle som har solgt bolig vet at Aftenposten-annonsering er et monopolpriset must. Hvor mange tonn med misbrukt papir som går med til dette orker jeg ikke regne på en gang, men det er ihvertfall et utrolig mye større problem for miljøet enn utsendelse av faktura en gang i halvåret.

29.02.2008 @ 10:03
Postet av: jølle

Det morsomme er å se på forholdstallet statsstøtte/opplag. Da havner Klassekampen øverst med 1600kr per avis, med Dagsavisens 1500kr per avis rett bak. Heia Norge!

29.02.2008 @ 11:01
Postet av: andie

Chess driver med det samme! Sleipe jeklar

29.02.2008 @ 14:11
Postet av: nn

Jølle, det stemmer da ikke. Hadde de solgt 30,000 aviser i året så hadde du ikke vært så langt unna, men det er selvfølgelig per dag. De selger sikkert aviser ca 310 dager i året og da blir det rundt 4 kroner støtte per solgte avis. Men det er klart, det burde legges mer opp til at nettaviser kan utvide. Papiraviser bør vi ha, men det burde helst reduseres. Problemet er uansett at norske aviser er ekstremt dårlige. Vil man virkelig lese nyheter må man søke andre kilder.

01.03.2008 @ 09:57
Postet av: Geir Kvasspenn

Ingen mer pressestøtte. Uavhengighet er gull, sannhet er alt!Ubrukelig demokrati, som tvinger meg til å stemme FRP-dritten for å få gjennom noe fornuft.

02.03.2008 @ 03:56
Postet av: Suliser

Uhørt frekkhet - ikke minst fordi avisene våre er miljøverstinger. Hver dag er det 4 sider med TV & Radio program - finnes i ukebilag, på teksttv, på TV osv. Ufattelig sløsing i billedbruken; sportsbegivenheter avbildes i farger nesten helsides gang på gang i samme utgave - billig triks med tabloideformatet er henholdsvis 2 og 3 spalters bredder på en dobbelside. I Norge trykkes det minst 1 million aviser daglig - det går mye barskog med til den ufattelige sløsingen med avispapir. Dagsavisen har øyensynlig frekkhetens nådegave til å blakke sine heldigvis relativt fåtallige abonnementer med et slikt utspill.

02.03.2008 @ 20:42
Postet av: Suliser

Uhørt frekkhet - ikke minst fordi avisene våre er miljøverstinger. Hver dag er det 4 sider med TV & Radio program - finnes i ukebilag, på teksttv, på TV osv. Ufattelig sløsing i billedbruken; sportsbegivenheter avbildes i farger nesten helsides gang på gang i samme utgave - billig triks med tabloideformatet er henholdsvis 2 og 3 spalters bredder på en dobbelside. I Norge trykkes det minst 1 million aviser daglig - det går mye barskog med til den ufattelige sløsingen med avispapir. Dagsavisen har øyensynlig frekkhetens nådegave til å blakke sine heldigvis relativt fåtallige abonnementer med et slikt utspill.

02.03.2008 @ 20:43
Postet av: antikommunisten

Det er ikke bare tidligere Arbeiderbladet (Dagsavisen) som har frekkhetens nådegave. Ved hjelp av majoriteten av det norske folk, tillater vi at staten legger på den ene såkalte "miljøavgiften" oppå den andre. Hvert fjerde år har vi mulighet til å kvitte oss med overformynderkammeratene Rødt, SV, SP, AP, KrF og V. Som fordummer det norske folk og bedrifter med å lage nye og mere kronglete regler. Hvorfor tenke når staten tenker for oss. De såkalte miljøavgiftene ved kjøp av bil, bruktbil, omregistreringsavgift, bensinavgift, bompenger, årsavgift for bil og på toppen av det hele mva på hele rukla. Går ikke først om fremst til veg, og dermed bedre miljø. Hvorfor skal vi måtte kjøre mange ekstra mil for å kjøre ifra punkt a til b. Jo fordi majoriteten av sosialistnorge har talt at vi ikke må lage linjalrette veier. Det hevdes at vi skader miljøet. Husk at det er det norske folk som godtar at bl. a Dagsavisen og Klassekampen får statstøtte. Jeg er ikke så bekymret for at vi bruker mere skog. Skog har vi mere enn nok av i Norge. Vi importerer skogen ifra andre land, og lar skogen råttne på rot her. Hvem snakker om miljø? Jeg har også et svært godt miljøtips. Få vekk alle "papirflytterene" i staten som lager mere og mere byråkrati og problemer for menig mann og kvinne i landet. Det ville ha monnet, samt at vi kunne ha fått redusert vårt skattenivå betraktelig.

03.03.2008 @ 23:09
Postet av: antikommunisten2

Jah! Jævla kommunister. Det er jo rett og slett ikke levelig i dette landet. Kommunistene har gjort Norge til et u-land. Hvorfor kunne ikke vi pælmet ut kommunistene og levd slik man gjorde i dette landet før kommunistene tok over. Kommunistene har ødelagt Norge! Hadde et ikke vært for kommunistene hadde Norge vært et av verdens beste land å leve i. Jævla kommunister. Glemte jeg å si at jeg hater kommunister?

08.03.2008 @ 14:03

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5721026
hits