TV2Nettavisen

Smålig av VG

12.04.2006 @ 09:31
Norges største avis er smålig når den bruker hele forsiden på å kritisere at Frp-leder Siv Jensen får firmabil på skattebetalernes regning. Hver eneste dag får løssalgsavisen atskillig flere penger fra skattebetalerne.

47380-68

En firmabil får VG til å bruke hele forsiden: "Siv Jensen (Frp) skal kjøpe seg en splitter ny firmabil til 350 000 kroner. Og du må ta regningen - som skattebetaler", skriver avisen.

Du verden.

Som om det er noe nytt at skattebetalerne betaler driften av Stortinget, inkludert stortingsrepresentantenes flyreiser og annen transport.

For vår del er det en fillesak, men vi kan benytte sjansen til å minne om et annet område hvor skattebetalerne betaler store beløp, og det er statsstøtten til løssalgsaviser som VG.

Ifølge Mediebedriftene var VGs løssalgsopplag i fjor 337.000 eksemplarer. Avisen koster ti kroner over disk, og de fleste andre varer som selges på denne måten ilegges 25 prosent merverdiavgift.

VG-kjøperne får altså en daglig statsstøtte på 842.500 kroner i momsfrittak. Hvis VG hadde vært momspliktig, ville staten fått inn avgifter nok til å kjøpe to firmabiler til Siv Jensen hver eneste dag.

Spesielt interessant blir dette med påskeavisen, som er hermetikk og som til forvekskling ligner et vanlig ukeblad. Mens ukebladene betaler moms, slipper VG og Dagbladet. Også denne statsstøtten er i størrelsen av to-tre firmabiler til Siv Jensen.

Snakk om å kaste stein i glasshus.

PS: Det er bare papiravisene som har momsfrittak. Nettavisene betaler moms som alle andre. Likevel vil vi være bemannet i hele påsken og servere friske nyheter. Er du på fjellet, kan du være fullt oppdatert ved å følge nyhetene på mobil (trykk her).

God påske!

Kommentarer:
Postet av: MullahTerje

Siden ingen andre partier gjør det med firmabil til leder på denne måter forstår jeg godt at det blir kommentert - som en spalte på side 9, for eksempel. Men selv om det var partiet som betalte bilen er jo de midlene også stort sett "våre" - gjennom partistøtten.Konklusjon: Enda en ikke-nyhet fra VG - men alt er jo lov når partiet skal knekkes og folk fortelles sitt eget beste...

12.04.2006 @ 10:43
Postet av: kristij

Det er begynt å komme tydelige angstsignaler i de venstre-sosialistiske rekker. De er begynt å posisjonere seg til kampen mot Frp.Kan de finne den minste ting de kan sette fingen på hos Frp skal det nok eksponeres over hele-førstesider. Bare vent - dette er bare begynnelsen. Husker Kjell Magnes statsministerbil den er pansret og kostet 9 millioner. Den betalte også "du". Tror Siv Jensen og Frp etter alle de skriftlige og uttalte hatske angrep fra venstresiden og venstrefundamentalister, kunne trengt den mer enn eks-statsministeren.

12.04.2006 @ 13:39
Postet av:

Så fint at du fikk en mulighet til å nevne at Nettavisen ikke får momsfritak da. Jeg synes det er helt greit - tatt i betraktning redaksjonens bidrag til NyhetsNorge. Satsingen på poker-nyheter sier vel det meste, det hele likner på et ukeblad...Jeg kan godt forklare deg hvorfor dette er oppsiktsvekkende og langt mer enn en ?fillesak?.Et grunnleggende oppgave for media er det skal holde makthaverne under oppsyn. Stortinget er bevilgende myndighet, og har kompetanse til å dele ut goder til seg selv. Denne maktposisjonen tilsier at fordeler gitt til seg må undersøkes.Her var det riktignok et regel for tildeling av goder ? utgiften må kunne dokumenteres som ?stortingsrelevant arbeid?. Stortingsgruppa til FRP strekker imidlertid tolkningen av dette regelverket. De gir seg selv flere fordeler enn det som følger av en vanlig tolkning av regelverket, og tolker regelverket på tvers av ordningene i de andre stortingsgruppene. Som vaktbikkje er det viktig at VG sier fra. Prosessen, lukket møte i Stortingsgruppa, er uryddig. Og ordningen bærer preg av at det er bukken som vokter havresekken. Å klassifisere dette som ?fillesak?, eller ?ikke-sak? vitner om dårlig skjønn, og at Stavrum er mer opptatt av egen bunnlinje, og da utgiftene til moms. Jeg håper at Jensen skatter av fordelen ved bruksrett på firmabil, slik som folk flest.

12.04.2006 @ 13:57
Postet av: Kai

VGs opplag faller. Årsaken er selvsagt at det ikke lenger er noen grunn til å lese VG. Den politiske journalistikken i VG er erstattet med tull.

12.04.2006 @ 14:24
Postet av: Pitbull-kåre

Det er vel 50.000 firmabileiere i Norge. Hver eneste en av dem bli beskattet til døde for denne fordelen. Det er knapt noen fordel som er så ugunstig som denne. Det oppsiktsvekkende i saken er ikke at Siv Jensen har firmabil, men at hun faktisk har valgt å få det. Det har kanskje noe å gjøre med at hun bruker bilen mye i tjeneste for FrP????

12.04.2006 @ 14:26
Postet av: Ronald Vardeneset

Latterlig kommentar av denne Stavrum.Altså, det er vel kjøperne som får momsfritak og ikke VG. Hadde det blitt pålagt moms på for eksempel VG, ville avisen kostet to kroner mer.Da ville også staten kunne kjøpt inn to nye firmabiler til Siv Jensen om dagen sier du. Joda, men samtidig var det jo skattebetalerne (OSS) som hadde tatt den regningen også ettersom moms er et skatt. Det er egentlig ganske utrolig at en ansvarlig redaktør for en næringslivsavis kan komme med denne utregningen. Hvor vil du egentlig hen Stavrum.Om det er riktig av VG og blåse opp saken med Siv Jensen er en helt annet spørsmål.

12.04.2006 @ 15:30
Postet av: riktigper

skal stavrum bestemme hva som er fornuftige nyheter?? Stavrum ligger jo langt til høyre i det politiske landskap og ser vel helst at avisene og nettavisene fortsetter å mele frp sin kake.. selvfølgelig må vg trykke saker som er såpass oppsiktsvekkende, også dersom det ikke tjener frp.. Og hvis du mener det er så stuerent med bil betalt av storingsgruppa er det vel uansett bare en gladnyhet??

12.04.2006 @ 15:44
Postet av: Trond Ruud

Det er vel opp til hvert enkelt parti hvordan de vil benytte partistøtten Og at partilederen er mobil, vurderes vel høyt i FrP da. Og hva så?Dette eimer av desperat spikersuppekoking av en globoidavis i fritt opplagsfall, synes jeg.

12.04.2006 @ 16:38
Postet av: Bjørn

Nettavisen hadde en sak på dette tidligere i dag og har nå fjernet den. Stavrum du er og blir en gik. Hvis Nettavisens opplysninger om hvor fiffen er i påsken er bedre journalistikk enn Siv Jensens misbruk av offentlige midler så er du nok alene om disse meningene.

12.04.2006 @ 17:19
Postet av: Lasse

Dette er en ikke nyhet ! Nå brukes alle midler til å rakke ned på FRP, selv en slik sak settes på 1. side. Hvorfor er det ikke flere som ønsker seg bil ? Lettere med taxi og privat sjåfør ?

12.04.2006 @ 18:15
Postet av: Håvard

Jeg liker i hvert fall veldig godt at det avdekkes hva pengene jeg betaler inn til "felleskassa" brukes til. Hadde noe lignende skjedd vår nåværende finansminister ville saken blitt blåst opp. Dersom Stavrum synes en med lønn på 569.000 i året skal få en bil til 350.000 fra skattebetalernes penger, hva skal jeg som har ca 290.000 kreve da? Lukter skinnseter i hvert fall. Eller kanskje 350.000 ikke er så mye gnåle over? Så gi de videre da. Jeg er til og med åpen for at noen trenger de mer enn meg..

12.04.2006 @ 18:38
Postet av: Knut

Så fint at du fikk anledning til å vise at du støtter FRP i tykt og tynt. Det begynner å bli kvalmt hvordan du benytter enhver anledning til å rakke ned på den rød/grønne regjeringa mens du støtter liberalistene som vil legge ned det som er av goder her i landet for å gi skattelette til de rike. Yuckhh

12.04.2006 @ 19:12
Postet av: Gunnar Stavrum

Ronald; poenget i min kommentar var småligheten av det som er en liten detalj. For å illustrere hvor liten saken er, tok jeg et nærliggende eksempel rundt VGs momsfritak. Du er sikkert enig i at avisen uansett regnemetode drar nytte av at avisen koster 2,50 kroner mindre enn den ville gjort med avgifter?

12.04.2006 @ 19:23
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Gunnar Stavrum

Bjørn, Nettavisen fjerner ikke en sak fordi om redaktøren har meninger om innholdet i den. Hvis du søker i arkivet vårt, vil du se at Nettavisen klippet og siterte VGs oppslag. Du finner den her: http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article609378.ece

12.04.2006 @ 19:26
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: Peer

Unnskyld meg Gunnar, men dette må være den verste kortslutingen som er satt på trykk så lenge den frie pressen har eksistert her i landet. Du kan da umulig mene dette alorlig ?

13.04.2006 @ 08:59
Postet av: Neinå

Hvor er logikken i å sammenligne hvor mye staten bruker på EN PERSON (Siv Jensen) med hvor mye den bruker på 300 000 personer (VGs lesere)? Så viktig er vel Siv Jensen tross alt ikke?

13.04.2006 @ 10:19
Postet av: Roald Bentzen

Jeg er mest opptatt av denne "pressestøtten". I verdens rikeste land er borgerne så fattige at de ikke har råd til å betale sin avis selv!Da pressestøtten ble innført i 1969 var det med frykt for at nyhetene (og propaganda) ikke skulle rekke ut til folket. I dag er avisene viktigere som blomsterinnpakning enn som nyhetsformidler. Påskeavisene er,som Stavrum påpeker, "hermetikk" og har intet med nyheter å gjøre. Likevel diskuterer AP å øke støtten til denne blomsterinnpakningen. Det er vel ingen som vet hva pressestøtten egentlig koster samfunnet; momsfritak, portostøtte, produksjonstilskudd annonsestyring fra staten osv, pluss kostnadene med å administrere disse pengene (forvalte) Er ikke tiden inne til å fjerne dette gufs fra "prolektarets diktatur" og la folke betale selv for de aviser de vil ha?

13.04.2006 @ 12:02
Postet av: Talentløs forside av VG!

Jeg er litt enig med Stavrum her, og jeg reagerte også da jeg så denne første siden!Denne burde ikke ha vært laget av desken!Dette var en kortslutning av VG redaksjonen! Saken fortjener å bli omtalt med vanlig spalteplass, da det ikke er uinteressant hvorledes partiene bruker pengene de får fra statskassen - og kanskje ligger pengebruken i dette tilfelle (med firmabil) i grenseland.VG har osgså fokus på stortings representantenes tilleggs godgjørelser og verv, og her kommer forøvrig Frp representantene godt frem på listen over dem med flest tilleggs verv og godgjørelser. Også det er verdt å sette fokus på.Men, å kliste Siv Jensen over hele førstesiden på VG pga denne saken vitner om elendig dømmekraft på VG desken! Men mindre man ønsker å gå Dagbladet i næringen da!Hilsen Ikke-Frp velger

13.04.2006 @ 16:20
Postet av: Roy

Hva var VG's hensikt med dette oppslaget. At en person disponerer en firmabil og skatter for denne kan umulig være noen nyhet? Vil anta at dette utgjør lavere utgifter for skattebetalerne enn om drosje eller annen transport blir benyttet! Hvordan var det foresten men Jens Stoltenberg for noen år siden da hab skadet en parkert bil og forsvant uten å sette lapp på denne? Han opplyste jo selv at dette ikke var hans bil, men en bil han disponerte som tilhørte LO! Var dette riktig bruk av medlemmenes kontingentmidler, og hvordan ble dette innrapport som skattepliktig inntekt på Jens? Kan ikke erindre at det ble stillet spørsmål ved dette den gangen.Tullete oppslag som kun har hensikt å rakke ned på Siv J. og FRP.

13.04.2006 @ 22:40
Postet av: Tommy

Suttrekulturen har nådd Nettavisen.

14.04.2006 @ 01:30
Postet av: Peer

Har du ikke fått sparken ennå, Gunnar ? Og du har ennå ikke klart å svare ja eller nei på om du mener dette alvorlig ? Du behøver ikke utdype, bare svare JA, dette er alvorlig ment, eller NEI, dette er bare rølping for å skaffe inntekter til nettavisen.Svaret blir like rett uansett !

14.04.2006 @ 05:49
Postet av: Esl

Peer: hvor intelligent synes du at du framstår? Sålangt jeg kan se har du ikke kommet med et eneste argument. Støy, kaller jeg det.

14.04.2006 @ 12:17
Postet av: Terje

Er det en nyhet at politikere kjører biler finansiert av partiet? Hva med Stoltenbergs røde Saab som blir betalt av AP. Jepp, den han brukte til å kollidere med, for så å stikke av etter å ha lagt igjen en blank lapp. (http://www.dobbeltmoral.com/jens.html) Er det noe bedre å ha en bil finansiert av partiet uten å betale fordelsbeskatning slik som Jens, eller å få firmabil av partiet, hvorpå man også betaler det man skal til fellesskapet slik som Jensen? Å få firmabil i dette landet er som kjennt svært dyrt for den enkelte. De fleste kommer langt bedre fra det med å disponere en bil uten å gjøre opp for seg, slik som Jens.

14.04.2006 @ 12:28
URL: http://www.zzaph.com
Postet av: Ronald Vardeneset

"- Du er sikkert enig i at avisen uansett regnemetode drar nytte av at avisen koster 2,50 kroner mindre enn den ville gjort med avgifter?"Selvsagt er jeg enig i det Stavrum. Jeg er da ikke dum. Poenget mitt var å angripe slike utsagn: "Hvis VG hadde vært momspliktig, ville staten fått inn avgifter nok til å kjøpe to firmabiler til Siv Jensen hver eneste dag."Og da er altså poenget mitt. Det var skattebetalerne som hadde betalt disse bilene også.Jeg synes i det hele tatt disse lederne dine er ganske så latterlige Stavrum. Jeg vil påstå at de er useriøse. Du reklamerer heftig for din egen avis og rakker ned på papiravisen. Du høres nesten ut som en liten unge Stavrum.

15.04.2006 @ 11:26
Postet av: Jonny Jonny

Hjelpe meg, hvor DUM går det an å bli??? Det er tydeligvis ikke særlig høye krav som stilles for å få jobb i Nettavisen.For det første: Momsregnestykket er helt på trynet. Alle bedrifter får fradrag for inngående moms.For det andre: Redusert moms har ingenting med pressestøtte å gjøre! Mener du at f.eks. Olav Thon driver hotellene sine med statsstøtte, siden det bare er 7% moms på overnatting?For det tredje: Mener du momsfritaket diskvalifiserer avisen fra å skrive om politikeres misbruk av skattepenger?Dette er så dumt at bare de mest imbesile freppere kan bli lurt. Tosk.

14.06.2006 @ 20:31
Postet av: paxil

Lets go now!

19.02.2007 @ 01:58

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1095577
hits