TV2Nettavisen

Ærlighet varer lengst

14.02.2008 @ 18:40
Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen fortalte ikke sannheten, og dermed var tålmodigheten slutt for statsminister Jens Stoltenberg.

manuelaraminosmun546049b

Nok er nok for statsminister Jens Stoltenberg. I dag måtte barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen gå av.

Så sent som i går var versjonen at det var helt tilfeldig at Ida Hjort Kraby valgte å søke på stillingen dagen etter at de to hadde vært i middag sammen. 

Først i morgentimene i dag valgte Ramin-Osmundsen å fortelle statsministeren at helt tilfeldig var det likevel ikke - hun hadde øvd påvirkning via en felles venninne.

Det var dråpen som fikk begeret til å flyte over.

Ramin-Osmundsen mister ikke jobben fordi hun ansatte en venninne som barneombud, men fordi hun har et uhyre selektivt forhold til sannheten.

I virkeligheten er det mer normalen enn unntaket at man forsøker å påvirke gode kandidater til å søke stillinger, og det er heller ikke unormalt om man kjenner vedkommende.

Selve ansettelsen av nytt barneombud var uklok, men dumskapen ble gjort til en dødssynd da Manuela Ramin-Osmundsen valgte å fortie sannheten - og la seg presse til å legge fram fakta bit for bit.

I dag trekker både barne- og likestillingsminsteren og hennes venninne, barneombud Ida Hjort Kraby, seg fra sine stillinger. Ingen av dem kunne fortsatt med det minimum av integritet og tillit man må kunne forlange.

Men heller ikke statsminister Jens Stoltenberg går fri. I går stilte han seg bak sin egen statsråd i en lite troverdig forestilling. I dag måtte han slå kontra.

Jens Stoltenberg utnevnte Manuela Ramin-Osmundsen til tross for at det stod store spørsmålstegn ved henne etter den såkalte UDI-skandalen.

Stoltenberg valgte å stole på sin egen vurdering og lukket ørene for advarsler.

Nå får han konsekvensen.

Så nødeløs er politikken, og så nødvendig er utfallet av den siste ukens seigpining av barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen og hennes venninne gjennom 20 år - barneombud Ida Hjort Kraby.

Ærlighet varer lengst.

Kommentarer:
Postet av: Gi barna Hjermann tilbake!

Gjør barna en tjeneste, gjeninsett Hjermann!

14.02.2008 @ 19:28
Postet av: Joseph Opahl

To ganger har den 3. verden bidratt med "topp"-figurer på det rikspolitiske plan, statsråd Ramin og statssekretær Jynge. Det gikk på jynga med begge to etter meget kort fartstid. Det innebærer mange implikasjoner for ettertiden. Det vil ta for meget plass å redegjøre for totaliteten i dette aspektet, men noe kan saktens utbasuneres:1. Utnevning av innvandrere til ministre / statssekretærer er risikosport. Vi kjenner ikke bakgrunnen deres, og det er særdeles vanskelig å sjekke historikken til disse.2. Innvandrernes kulturbakgrunn vil ofte kollidere med norsk og vestlig tenkemåte. Korrupsjon og løgnaktighet er aksepterte styringsredskaper i store deler av den 3. verden.3. Innvandrerne kan utgjøre en direkte sikkerhetsrisiko - spesielt som statsråder. Andre lands etterretningstjenester kan ha plantet disse i vente på opprykk til maktens innerste sirkler. Det vil være naivt å utelukke det... Selvsagt kan også nordmenn verves til faenskap - (eks. kommunisten og landssvikeren Treholt.) Men det kan ikke være et argument for å øke risikoen ytterligere ved å ta inn ukjente

14.02.2008 @ 19:57
Postet av: Grete K

Det første man bør lære en "nordmann" er - i tillegg til at ærlighet varer lengst er; Sannheten kommer alltid for en dag.>Selvfølgelig skjønner befolkningen at det ikke var "bekjentskap og 17 mai feiring" som avsatte minsteren, men løgn og fortielsen.Trist at et så velutdannet menneske ikke forstår dette. Og at hun ikke tok lærdom av det som skjedde sist er jo bare tragisk

14.02.2008 @ 20:51
Postet av: Joseph Opahl

...forts.

14.02.2008 @ 21:24
Postet av: Kjetil P

Kommentator Joseph Opahl bør skamme seg som ikke klarer å se lenger enn til hudfarge. At Ramin-Osmundsen skal representere hele den 3. verden viser bare en nær grenseløs fordomsfullhet. Det er like urimelig å generalisere hennes oppførsel nå som hvis hun hadde lyktes eksepsjonelt godt.

14.02.2008 @ 21:35
Postet av: Pål P

Til Kjetil P. Hun har ikke lyktes!!! Hun har løyet oss alle rett opp i ansiktet. Vi får håpe vi nå er kvitt henne for godt.Det evige gnålet om at en er fordomsfull.. men det er jo med rette vi er det. Igjen og igjen. Naivt Kjetil, du er Naiv.

14.02.2008 @ 23:20
Postet av: Frimurer

jaja. jeg er glad vi frimurere går fri, selv om vi har mer svin på skogen:)he he

14.02.2008 @ 23:21
Postet av: Joseph Opahl

Noen ord til Kjetil P Ingen skal fortelle meg at elendigheten i den 3. verden er tilfeldig, eller forårsaket av Vesten slik denytterste venstrefløy løgnaktig fremstiller situasjonen. Det skyldes dem selv!!! Typer som Bugabe, Idi Amin, klovnene i den kenyanske regjering, Kaiser Bokassa, Ayatollah Khomeini, dagens iranske forbryterregjering, Taliban og Omar, Hamas-regjeringen med selvbombere og nogå attåt, idiotene i ...stan-regjeringene, den syriske morderpresident, etc etc......ja; alle disse figurene kunne ALDRI forekommet i vestlige land. Somalia er annet spesialtilfelle, der finnes det verken regjering eller bankvesen. Mitt poeng er: Det er tryggest å møblere norske regjeringer med våre egne... Jeg skammer meg ikke over en slik holdning. Naivitet appelerer ikke til meg, ikke SV-folk heller.

15.02.2008 @ 04:51
Postet av: Marthon Hansen

Oi, oi, oi!Det blir ganske patetisk å lese alle forståseg-påerne som nå så bombastisk uttrykker ditt og datt om Stoltenbergs behandling av saken. Dersom å stole på andre mennesker ikke lenger skal være et "pre" blant politikere og i samfunnet forøvrig er vi på ville veier. Vel finnes det politikere som lar hudfarge avgjøre hvorvidt man kan aksepteres eller ikke, men mye av den debatten vi nå ser er bare tragisk. Mitt håp er at Stoltenberg fortsetter sin linje. Vi har sett nok av samfunn med mistenksomhet som bærebjelke, og vi vet hvordan folk flest har det i disse landene. Vi har jo allerede minst ett parti (skal ikke nevne navn) som fremhever den sterkestes rett som ideologi, og som er det partiet som i praksis har hatt flest tilfeller av brudd på tillit!!

15.02.2008 @ 08:23
Postet av: fRUSTRERT fRUE

Ærlighet varer lengst..FordiDen er minst brukt...

15.02.2008 @ 10:12

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5698316
hits