TV2Nettavisen

Nettverks-venninnene

12.02.2008 @ 08:37
Barneombudet var en plagsom vaktbikkje. Nå blir han byttet ut. Inn kommer en venn av statsråden.

manuelaraminosmun545065c

Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (t.h.) valgte sin nettverksvennine Ida Hjort Kraby som
nytt barneombud. Foto: ScanpixBarne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen har ikke hatt en heldig hånd med utnevnelsen av nytt barneombud.

De fleste mener at Reidar Hjermann har gjort en god jobb og vært en plagsom figur for staten i sin kamp for barns rettigheter.

Hjermann har gneldret, men nå er det rett ut.

Inn kommer Ida Hjort Kraby. Hun er med i et kvinnenettverk sammen med barneministeren, og de to har flere ganger vært på private fester sammen.

At det nye barneombudet også var klassevenninne med utenriksminister Jonas Gahr Støre styrker oppfattelsen av at nå er det nettverk som gjelder.

- Vi er bekjente, men ikke omgangsvenner, svarer Manuela Ramin-Osmundsen.

Kritikerne står i kø: Både verdens første barneombud, Målfrid Grude Flekkøy, jusprofessor Anders Bratholm og barnepsykolog Magne Raundalen er sterkt kritiske.

Jusprofessor Eivind Smith mener statsråden kan ha vært inhabil.

Flere ser det påfallende i at barneministeren selv skal utnevne sin egen vaktbikkje. Flere stortingsrepresentanter vil frata barne- og likestillingsministeren retten til å utnevne barneombud.

- Vi mener det er problematisk at departementet utnevner en person som skal være frittstående og uaavhengig av departementet. Derfor ønsker vi at Stortinget skal utpeke barneombud, sier SVs stortingsrepresentant May Hansen.

Hun får støtte fra borgerlig side: - Ombudet skal være en vakktbikkje, og da kan det være problematisk om vaktbikkja blir utnevnt av departementet den skal passe på, sier Høyres nestleder, Per-Kristian Foss, til Dagbladet.

Det prinsippet burde være en selvfølge, og nå har politikerne en gyllen anledning til å sette en stopper for at departementene utpeker sine egne vaktbikkjer.

Kommentarer:
Postet av: Gustav

Arbeiderpartiets SAMRØRE igjen og igjen og igjen og...............

12.02.2008 @ 10:04
Postet av: kk

Samrøre, kameraderi og nepotisme. Det er AP´s bæresøyler og det har det alltid vært.

12.02.2008 @ 10:10
Postet av: oj3

Maktarroganse og inkompetanse i uskjønn forening ...

12.02.2008 @ 10:12
Postet av: Mefume

Det var vel ikke bedre under borgerlige styrer...

12.02.2008 @ 11:44
Postet av: Tivoli

Manuela har på kort tid lært seg AP sine grunnsetninger. Utnevn en fra ditt eget nettverk, og det vil gå deg vel i politikken.

12.02.2008 @ 11:45
Postet av: tikk

Sikkert mye man kan si om ministeren i dette tilfellet. Men problemet ligger egentlig hos Kraby nå. Hun vil ikke etter at det er blitt kjent at hun har et privat forhold til ministeren kunne ha noen tyngde i den offentlige debatten. Så hvis hun ser bort ifra hvor pent det ser ut på den framtidige CV, bør hun trekke seg umiddelbart.

12.02.2008 @ 12:13
Postet av: Halvor

Utrolig klønete opptreden igjen av Osmundsen.Det som blir spennende nå er å se hvordan man løser floken. Det har etterhvert blitt det mest "underholdende" i norsk politikk, å se hvordan man løser alle tabbene.

12.02.2008 @ 13:47
Postet av: Nilsemann

Ja og dette er ført i penn av en som aldri har truffet intervjuobjekter eller mennesker i ledende stillinger, verken på Tostrup, i private lage eller andre sammenhenger...Kanskje man snart skal akseptere at vi er rundt frem lillioner mennesker og at de forskjellige aktørene i samfunnet faktisk har et vanlig liv også.Personlig kjenner jeg mange ledende politikere, veldig mange journalister og byråkrater. Jeg håper at dette ikke skal bli et problem for meg, hvis jeg ønsker å skifte jobb!

12.02.2008 @ 16:47
Postet av: Leif og kompissane

Husk også på gutteklubben "grei".De spiller golf sammen og fordeler maktposisjoner, goder og aksjekurser alt etter som det passer seg.

13.02.2008 @ 00:07
Postet av: Frimurer

Gunnar Stavrum har nok "utnevnt" noen "venner" han også til ulike stillinger.... Leste et sted at 70% av jobbene i Norge aldri lyses ut og folk blir ansatt gjennom venner.Så Gunnar Stavrum bør nok vise litt mer klokskap i sine uttalelser...

13.02.2008 @ 00:08
Postet av: Vidar N

Så fordi andre gjør det, er det rett i det offentlige også?Det offentlige har et enda større ansvar for å opptre korrekt. De forvalter på vegne av folket. En privat bedrift opptrer på vegne av eierne. Om eierne ønsker en annerledes ansettelsesprosess står de fritt til det, da det er snakk om deres penger.Denne saken lukter av fjerning av et "uromoment" som ikke kow-towet partilinja, og som må byttes ut med en venn og mest sansynlig et ja menneske. Håper dette koster ministeren jobben.

13.02.2008 @ 07:10
Postet av: NA

Det gamle barneombudet har gjort et godt stykke arbeide, men mister jobben. Hvorfor?Etter å ha sett henrettelsen av Manuella i går på TV, der Per K Foss og Siv Jensen virkelig fikk satt skapet på plass, sitter jeg igjen med en følelse av at Manuella rett og slett har dårlig dømmekraft. Da er det enkelt å "ta" henne, slik media og opposisjonen gjør nå. Alle ansetter mennesker de kjenner, fremfor "ukjente" søkere deresom en stilling er lyst ut. Det er mye som skal stemme ved nyansettelser, og går det galt er det vanskelig å få "ryddet opp". Men at en ansetter venner i slike stillinger som det her dreier seg om er helt uhørt. Vil da mye heller ha en venn til å "passe på meg" en en brysom person, som nå får sparken etter vel utført arbeide.Vi får håpe at vi en gang for alle er kvitt Manuella nå.

13.02.2008 @ 09:36
Postet av: ØE

Håper den "dumme" damen nå blir sparket og at vi ikke ser henne igjen i noen ledende stilling.Hun oppfører seg som et lite barn som er tatt på fersken med hånden dypt nede i godteposen uten å ha fått lov til det og prøver alle mulige dumme forklaringer for å slippe unna.Norge er ikke tjent med en minister som tyr til div skrøner når ubehagelige spørsmål dukker opp. Jens og Co bør snarest mulig kvitte seg med problemet og ikke "hjelpe" henne til en ny stilling. Skjønner ikke hvorfor Jens har vært så hissig på å skaffe denne damen gode jobber. Hun må jo være svært dårlig egnet til ledende stillinger.

13.02.2008 @ 10:15
Postet av: Delphi

Hei,Det som skjedde med Manuella kan jeg bare karakterisere som uheldig situasjon. Politikk har som oftest synonym løgn. Og hvis man ikke kan ljuge med en pokker fjes, har man ingenting med politikk å gjøre.Hvis vi sjekker alle politikere i Norge og hvem de har omringet av, skal vi gjenkjenne det som ofte bekreftes av uttalige undersøkelser om ledige stillinger contra nettverk.Vi fisker alle fra våre nettverk. Det som skulle debatteres i denne saken, skulle være definisjon av nettverk. "Når kan en bekjent graderes til å være en venn?" Grense mellom de to tingene her, er vanskelig å definere. Jeg kan være i samme nettverk med 50-60 personer. Jeg hadde invitert 100 stykker når sønnen min ble konfirmert. Av dem var det bare 10 som er mine venner og 25 familie medlemmer. Dette er det som jeg kaller for nettverk, men med forskjellige nivå. Det som gjør meg kvalm i denne saken, er at alle vet hva det er snakk om, men allikevel beslutter nesten alle sammen til samme konklusjon- hun har ljuget.Om det fins en eneste leder i Norge, som har ansatte som overhodet ikke stammer fra sitt nettverk, blir jeg veldig glad til å bli kjent med. "Døm ikke, hvis du ikke kan dømme deg selv".Sorry Manuella og lykke til videre!!!Delphi@

21.02.2008 @ 10:32
Postet av: Men sånn har det da alltid vært!

Viktige posisjoner i samfunnet er da bestandig blitt fordelt blant folk som har kjenner hverandre. Dette tilfellet er ovarhodet ikke unikt, og burde ikke vært behandlet som noe spesielt, selv om det er på sin plass å kritisere bruken av nettverk både i privat næringsliv og det offentlige.

08.03.2008 @ 22:22

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5694300
hits