TV2Nettavisen

Fred er verdt strid

15.01.2008 @ 22:35
To nordmenn er rammet av Talibans terror i Afghanistan. Den beste måten å hedre dem på er å erklære at det norske engasjementet for fred i det krigsherjede landet ligger fast.

carsten537198c

Dagbladets journalist Carsten Thomassen ble drept på jobb i Afghanistan. Foto: Dagbladet

Utenriksminister Jonans Gahr Støre og hans følge av UD-ansatte og norske journalister har vært gjennom et redselsdøgn.

Dagbladets journalist ble skutt og drept på jobb. For ISAF-styrken og sivile i Afghanistan er dette en del av hverdagen. De risikerer stadig å bli utsatt for attentater og terrorhandlinger.

Men det er enda farligere å la landet falle tilbake til et skrekkrregime med nære forbindelser til terrorbevegelser over hele verden.

I et demokratisk land som Norge må vi tåle en diskusjon om engasjementet vårt er verdt prisen. Det betyr ikke at vi må la oss utpresse av voldshandlinger til å la det demokratisk valgte styret i landet i stikken.

Professor Janne Haaland Matlary har helt rett når hun sier i at vi må se i øynene at vi som NATO-medlem er involvert i en såkalt assymetrisk krig, med en motstander som bruker alle midler for å true oss ut av landet.
Det bør Taliban ikke lykkes med, og det er viktig å støtte statsminister Jens Stoltenberg i hans klare uttalelser om at det norske engasjementet ligger fast.

Noe helt annet er at vi også må ta inn over oss at hverdagen for den jevne afghaner ikke ser ut til å ha blitt særlig bedre det siste året. Store forventninger om økt levestandard og trygghet er ikke innfridd. Uten at befolkningen opplever bedringer i sin hverdag blir det aldri fred i Afghanistan.

Vi i Nettavisen ønsker å uttrykke vår medfølelse med Carsten Thomassens pårørende, og hans venner og kolleger i Dagbladet. Det inngir respekt når Dagbladets redaktør Anne Aasheim så klart sier at avisen ikke vil la denne forferdelige hendelsen hindre dem i å uttøve avisens samfunnsoppdrag, som er å rapportere også fra farlige områder.

Kommentarer:
Postet av: Andreas H.

Ser at Stavrum er tilhenger av de moderne korstog. Er det Sigurd Jorsalfar som er ute og går?

16.01.2008 @ 18:33
Postet av: Adrion

Som regel må det krig til for å få fred. Afghanistan har vært vanskjøttet i mange år ved terrorregime uten like. Det koster for det internasjonale samfunnet, men prisen er verdt det; både av hensyn til den afghanske befolkningen og vår frihet her i vest.

Postet av: Andreas H.

"det internasjonale samfunnet". Skal vi gråte eller le ? Litt mindre hykleri, por favor !

16.01.2008 @ 21:24

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5655075
hits