TV2Nettavisen

Derfor bruker vi ikke bilde

11.01.2008 @ 16:00
Norges alvorligste overgrepssak kan gå mot en oppklaring: Politiet har pågrepet mannen de mener er den såkalte "Lommemannen" som kan ha stått bak så mange som 200 seksuelle overgrep mot små gutter.

lommemannen536275b

Politiet mener de har tatt Lommemannen.

Normalt ville Nettavisen og resten av mediene brukt bilder av en siktet i en så alvorlig sak.

Både hensynet til det allmenne publikums rett til informasjon, men også hensynet til den siktedes rettssikkerhet tilsier det.

En klar identifisering kan gi ny informasjon om flere mulige overgrep - men også opplysninger som kan frikjenne den siktede for flere av tilfellende.

Når vi ikke bruker bilde, er det etter henstilling fra politiet og av hensyn til etterforskningen. Politiet ønsker å konfrontere vitner og ofre i saken med bildet av den siktede uten at ofrene og vitnene på forhånd har sett bildet i media.

Politiet vet at det bare er et tidsspørsmål før bilder av mannen vil sirkulere på internett, så de må arbeide raskt. Samtidig mener de å sitte på materiale og DNA-bevis som knytter ham til fem konkrete overgrep på flere steder i landet.

Nettavisen har under tvil valgt å etterkomme henstillingen fra politiet, men i likhet med resten av norsk presse er det en vurdering vi må ta løpende etter hvert som saken utvikler seg.
Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5649207
hits