TV2Nettavisen

Gros lege bør tilgis

08.01.2008 @ 14:03
Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland fortjener søkelys på sin nullskatt-tilværelse i Frankrike, men det blir smålig å straffe legen som opererte henne på Ullevaal.

lege_olav_r_ise_og__535314c

Ullevaal-legen Olav Røise hofteopererte Gro Harlem Brundtland. Foto: Scanpix.

En bokstavtro regeltolking tilsier at Gro Harlem Brundtland som skattebesatt i Frankrike også skal belaste dette landets sykehusvesen. Unntaket er øyeblikkelig hjelp.

Derfor har Ullevaal en uoppgjort regning på 40-45.000 kroner etter at sykehuset opererte eks-statsministerens hofte. NAV vil ikke betale - som de heller ikke ville gjort for andre i tilsvarende situasjon. Her må reglene være like for alle.

- Denne operasjonen ble godkjent av meg. Dette er ikke noe Harlem Brundtland skal lastes for. Regningen belastes min avdeling, sier ortopedisk sjef ved Ullevål universitetssykehus Olav Røise til NTB.

Legen sitter nå i klisteret for sin vurdering, og han innrømmer at han brøt reglene med viten og vilje.

- Naturligvis var jeg kjent med at jeg brøt reglene da jeg besluttet at Gro Harlem Brundtland skulle få hofteoperasjon ved Ullevål universitetssykehus, sier divisjonsdirektør Olav Røise ved ortopedisk avdeling.


Det er selvsagt ikke bra, men det blir smålig om en Ullevaal-lege får svi for en sak som kun får oppmerksomhet fordi det gjelder en tidligere Arbeiderparti-politikers skatteåling.

Heldigvis er vurderingen om hva som skal skje med legen i de beste hender.

Gro Harlem Brundtlands tidligere sosialminister Tove Strand er sykehusdirektør ved Ullevål. Hun må nå ta stilling til hva som skal skje videre med legen som ga grønt lys for Gros hofteoperasjon.

Og er Tove Strand i tvil, kan hun ringe Gros søster. Hanne Harlem er nemlig styreleder i Helse Sør-Øst og har det overordnede ansvaret for Ullevaal.

Dagbladet skriver at Gro Harlem Brundtland og ektemannen har fått norsk legehjelp for godt over en million kroner samtidig som de har fristet sin nullskatt-tilværelse i Nice.

Beslutningen om å flytte hjem til Norge også skattemessig er nok klok for den erfarne politikeren.

Kommentarer:
Postet av: Ali Baba

Hva mener du nå egentlig Stavrum? For meg lukter dette kameraderi og gutteklubben hele veien (les: korrupsjon). Og du skjønner vel hvordan minstepensionister som har slitt seg gjennom livet kan føle seg nå. De har åpenbart ikke fortjent den samme barmhjertigheten. En kølapp kan DE få!

08.01.2008 @ 14:26
Postet av: snurre sprett

Enig! Gro har vært sleip å unnlatt å både betale skatt og ikke si fra når hun ikke ble spurt om hvem som skulle dekke operasjonen. "Ingen spurte meg" hilsen Gro. Plutselig er hun blitt så uvidtende. Legen har bare gjort jobben sin. Helt uhørt hvis han skal få svi for Gro!

08.01.2008 @ 15:09
Postet av: Ali Baba

Wir haben es nicht gewusst, altså... hahaha... smålig unnskyldning fra Gro. Men hva vet en tidliger WHO-leder nå egentlig om grensekryssende helseregler?

08.01.2008 @ 15:26
Postet av: Ole C

Det er deilig å se Gro steke på den samme panna som hun og hennes bevegelse både saklig og usaklig har fyrt opp under før. Vel fortjent!

Røise skal imidlertid ha for at han er rimelig strak i ryggen. Han brøt reglene med vitende og vilje, sier han, og legger til at det har han også gjort før. Fordi dette dreier seg om helse og helbred, bør han ha litt monn til nettopp å bryte reglene i blant. Noe annet ville temmelig sikkert ende opp i smålighet og (vel, strengt tatt for fattigere folk enn Gro) i at folk ikke fikk den behandlingen de hadde behov for.

Jeg har for øvrig heller ikke lagt merke til at det her i Norge er noen sammenheng mellom hvor mye skatt man betaler og hva slags offentlige tjenester man mottar. ... Men det er jo klart: Gro har jo flyttet ut av Norge.

Nei, la i hvert fall legen slippe av kroken. Det er for galt om han får svi for å ha latt Norges mangeårige statsminister få nødvendig sykehusbehandling. Sviinga kan vi spare til skatteflyktningen Gro!

08.01.2008 @ 15:28
Postet av: Undrende

Dersom legen slik det fremstilles med vitende og vilje brøt regelverket, må det få konsekvenser.Samfunnets midler er ikke hans til å benytte etter eget forgodtbefinnende.Generelt bør det reageres strengt, og spesielt her hvor pasienten utmerket godt hadde økonomi til å betale inngrepet selv.

08.01.2008 @ 16:02
Postet av: MullahTerje

Legen er en tulling som bør sparkes, siden han med vitende og vilje brøt det eksisterende regelverket. Dette var ikke en akutt sak, og Gro er mer enn godt nok i stand til å betale regningen av egne midler dersom hun ønsket norsk behandling. Eller flytte hjem igjen slik hun nå skal gjøre.

Eller kanskje jeg kan begynne å betale inn kun den skatten jeg synes skatteetaten fortjener??

08.01.2008 @ 16:46
Postet av: WS

Nå er det greit å reise hjem for hun er nok ikke en like spennende fordragsholder lenger og honorarene blir færre. Lurer på hvor mye hun har betalt i skatt i Frankrike jeg? Har ikke Nettavisen noen franske journalist-kontakter med kildetr i det franske ligningsvesenet? Jeg mener, Gro argumenterte jo sterkt froffetliggjørin av skatte listene i Norge - hvorfor kan hun ikke da fortelle om sine fra Frankrike?

08.01.2008 @ 22:54
Postet av: ugle

Regelverket mht. slik sykehusbehandling er etablert for at personer som Røise ikke skal vurdere dette "etter hjerte".

Han har derfor ikke fullmakt til å benytte skattepenger på denne måten og burde blitt tildelt enklere oppgaver ved sykehuset hvor

det ikke settes like store krav til vurderingsevne. Miste jobben fortjener han ikke, men en omplassering erpå sin plass.

Man bør ikke inneha en stilling hvor en ikke har

kompetanse til å følge regelverket

08.01.2008 @ 23:23
Postet av: HPH

Det er fornøylig/tragisk å se personer som burde vite bedre, heve seg over regelverket å gjøre sine egne "kvalifiserte" vurderinger. Når "legen til Gro" står fram på skjermen og begrunner sin avgjørelse på "eget kvalifisert" grunnlag er det mildt sagt overraskende for oss utenfor miljøet. Derfor skylder vi "Legen til Gro" en tor takk for at han bekrefter vår vårt inntrykk av et generelt problem innen helsevesenet.

09.01.2008 @ 08:48
Postet av: D.T.P.

Faren min må inn for å korrigere en tidligere utført hofteoperasjon. Jeg søker herved etter en lege som kan snike ham fremst i køen foran alle de andre.

Det er ikke akkurat betryggende å høre at leger kan bruke våre skattepenger på en så tilfeldig måte. Så for min og min fars del kan man godt gi denne legen sparken!

09.01.2008 @ 12:51
Postet av: Birk

Hvem er så denne legen? Er han allmektig? Er han gud siden han kan avgjøre at noen fortjener operasjonen mer enn andre. Beklager, men han har vist utrolig dårlig skjønn og bør få sparken på dagen. Er det mulig

09.01.2008 @ 17:31
Postet av: Ola Nordmann

Beklager Stavrum her er du helt på viddene. Hvordan kan du forsvare at en lege med vitene og vilje går ut over regelverket og vurderer en pasient (Gro) som viktigere enn andre. Deretter viser legen at han ikke har forstått noen verdens ting av at helsevesenet er et felles gode hvor man ikke skal gjøre forskjell på "Kong Salamon og Jørgen Hattemaker". Legen kan imidlertid slappe helt av for dette ordner seg nok greit for hans del siden Tove Strand og Hanne Harlem tar saken i egne hender. Kammeraderi og korrupsjon hånd i hånd.

09.01.2008 @ 17:43
Postet av: Bjarne

He-he, dette må være satire på sitt beste Stavrum.Innlegget ditt viser nå veldig godt at vi har to lover i Norge samt kammeraderiet lenge leve.Skal bli artig den dagen pengebingen begynner å skrumpe inn og man virkelig får se hvor langt edderkoppene i nettverket er villig til å gå for personlig berikelse.

18.01.2008 @ 10:04

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5645286
hits