TV2Nettavisen

Farsen på Oslo Børs

07.12.2007 @ 15:56

Onsdag trekker styrelederen seg fra Oslo Børs fordi han har brutt reglene for aksjehandel. Noen timer senere har han ikke brutt dem likevel. Hele affæren er en ikke-sak som likefullt har kostet Halvor Stenstadvold jobben.

Stenstadvold

Børsdirektør Bente A. Landsnes (t.v) og Halvor Stenstadvold har hatt hovedrollene i børsens farse-uke. Foto: Scanpix.

Oslo Børs-direktør Bente A. Landsnes har en farseaktig uke bak seg. Nå står hun og børsen igjen uten styrelederen for det som viste seg å være en fillesak.

Det hele begynte da styreleder Halvor Stenstadvold plutselig kom på at han hadde solgt 15.000 Orkla-aksjer for 1,6 millioner kroner tidligere i sommer - og at han hadde glemt å melde fra om salget.

Børstopp går - brøt egne regler, skrev NA24, og nestlederen i børsstyret uttalte at "dette er en meget beklagelig sak".

Som styreformann hadde nemlig Stenstadvold samme krav som de ansatte på børsen til å melde fra om aksjehandler. En plikt han altså hadde glemt helt av og plutselig kom på etter 49 dager.

Trist, selvsagt, men allerede noen timer senere var tragedien blitt til en farse. Stenstadvold hadde nemlig meldt fra om aksjehandelen. Han hadde frivillig gått inn på en ordning med automatisk varsling av aksjehandler, og Oslo Børs hadde denne informasjonen i sine systemer.

Men det hadde ingen sett.

I mellomtiden var Kredittilsynet koblet inn i saken, og de så selvsagt svært alvorlig på styrelederens påståtte forglemmelse. Men da fakta var på bordet, måtte også tilsynet innrømme at her var det mye skrik og lite ull.

I dag har Kredittilsynet bekreftet at de ikke "hadde funnet grunnlage for mistanke som tilsa ytterligere undersøkelser av om forbundet mot innsidehandel var brutt".

tilsynsbrev

Stenstadvold rekker altså å bli mistenkt, undersøkt og frikjent i løpet av få dager, men han rekker også i ekspressfart å trekke seg før noen fasit er lagt.

De som har fulgt Stenstadvolds karriere i Orkla ville forsverget at han til slutt ville falle for et regelbrudd. Tirsdag var han styreformannen børsen ønsket seg, i dag er han frikjent - men ute.

På alle måter en farse!


Kommentarer:
Postet av: observer

Farse? Neppe.Uheldige omstendigheter og litt klønete hukommelse og rutiner både hos Stenstadvold ogOslo Børs? Ja, selvsagt.Stenstadvold kunne, med sin svekkede hukommelse ikke gjøre noe annet enn han gjorde.Oslo Børs, med sine dårlige rutiner og Stenstadvolds påstand om at han hadde kjøp aksjer uten å melde fra, kunne vel heller ikke gjøre noe annet. Ingen vonde hensikter her, fra noen.Ingen morsom farse heller.Og strengt tatt har vel ingen tapt så veldig mye anseelse heller...Men Stavrum får jo skrevet om noe da, det er jo alltids noe...

07.12.2007 @ 19:21

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5610537
hits