TV2Nettavisen

Valla mot røkla

23.10.2007 @ 09:28

Det må ha gjort Gerd-Liv Valla godt å skrive "Prosessen". Få står igjen renvasket etter den offentlige skittentøysvasken om forholdet mellom LO og Arbeiderpartiets toppledelse.

image371

Gerd-Liv Valla mistet alle støttespillerne samtidig.

I dag mumler anonyme Arbeiderparti-kilder om at Gerd-Liv Valla har brutt tilliten ved å fortelle hva statsminister Jens Stoltenberg sa på deres turer rundt Sognsvann.

- Det har aldri skjedd før at en LO-leder åpent refererer fra disse samtalene, sier en av de anonyme angivelig til Dagbladet. - Gerd-Liv Valla har brutt tilliten.

Som om det eksisterer noe tillitsforhold mellom den avgåtte LO-lederen og de sentrale personene i LO og Arbeiderpartiet!

Gerd-Liv Vallas bok er viktig - ikke fordi den forteller den eneste sannheten om Valla-saken, men fordi boken utleverer et styringssystem hvor en organisasjon styrer landet i viktige spørsmål. For demokratiets skyld er det å håpe at lærdommen gjør at vi unngår nye perioder hvor LO-lederen er mektigere enn landets statsminister.

På høyden vinteren 2006 var LO-sjef Gerd-Liv Valla norges mektigste person. Hun regjerte etter Machiavellis regel fra boken "Fyrsten": Om en leder må velge mellom å regjere ved hjelp av kjærlighet eller frykt, så er valget enkelt. Siden kjærlighet er forgjengelig, bør han velge frykt.

Valla var ikke elsket, men fryktet. Problemet hennes er at også frykt må vedlikeholdes. Vallas fall ligner på mange andres: Når en sterk leder som fryktes blir svekket, kan fundamentet rase sammen over natten. Da er vedkommende redningsløst fortapt.

"Prosessen" er ganske overbevisende i å beskrive en situasjon der en fryktet, sterk leder mister sine støttespillere. Hverken Jens Stoltenberg eller Martin Kolberg løftet en finger for å redde LO-lederen. Stoltenberg ønsket en svekket Valla for å gjenopprette balansen etter flere saker hvor LO-lederen offentlig hadde hudflettet regjeringen.

- Det er liten tvil om at noen har brukt Yssen-saken til å jekke ned en innflytelsesrik LO-leder, skriver hun i boken.


Kommentarer:
Postet av: Andreas H.

Her var det mange kloke ord.

23.10.2007 @ 10:36
Postet av: Ole Brumm

Nå har Valla fortalt hvem hun er som Gunnar Stavrum redegjør for her.

Nå håper jeg hun blir borte fra media, jeg orker ikke å se slike maktsyke mennesker som ikke ser seg selv i speilet !

23.10.2007 @ 12:51
Postet av: thm

det er flott at dette "rottereiret" ble løst opp og folk fikk innsyn i hva slags berme disse APfolka er. en slu M Kolberg og en uærlig

J Stoltenberg - hvem har tiltro til en slik politisk dritt uansett posisjon når en er så smålig at en stikker av etter påkjørsel av annens bil? Valla gjør meg kvalm - fy f..

for driit de har i LO.

th myrseth

molde

24.10.2007 @ 17:55
Postet av:

Slike folk har ingenting å gjøre i Lo, tenk å snakke så mye dritt om andre. Ho burde skamme seg lenge og vel!! Grav deg ned Valla!!!

Sissel

29.10.2007 @ 09:17

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5561103
hits