TV2Nettavisen

Poker-trøbbel

19.10.2007 @ 09:15

Lotteritlsynet fortsetter korstoget mot norske medier. Nå skal vi ikke få skrive om poker lenger. Som om et kortspill i seg selv er skadelig.

image368

Poker er populært stoff, men ikke i Førde. Foto: Paul Weaver, Nettavisen

I en søvning kontorbygning i Førde  holder Lotteritlsynet til. Det er en samling hyggelige og velmenende mennesker, men i iveren etter å bekjempe pengespill går det av og til litt fort i svingene.

I dag får Nettavisen svi over to sider i Dagens Næringsliv under tittelen: Nettavisen i pokertrøbbel.

image367

Faksimile: Dagens Næringsliv, fredag 19. oktober 2007.

Vårt angivelige problem er at vi har skrevet om en pokerturnering, der man ikke spiller om penger, men hvor vinneren fikk en premie som var sponset av et pokernettsted.

Tilsynets informasjonssjef (han er for øvrig også saksbehandler når det kniper) Rune Timberlid uttaler seg friskt og freidig: - Lotteritilsynet har merket seg Nettavisens åpenbare liberale holdning til pokerbransjen.

image369

Rune Timberlid

Seniorrådgiver Bård Eikeset klinker til: - Dette er meget kritikkverdige forhold som vi nå skal ta opp med Nettavisen. Her har vi muligheter til å å ilegge administrative reaksjoner og muligheter for tvangsmulkt. Vi kan også anmelde forholdet til politiet, uttaler han.

Akkurat hva vi har gjort som er ulovlig, er vanskelig å vite. Faktum er at vi aldri har hørt fra Lotteritlsynet i denne saken. Ikke har de ringt eller skrevet til oss for å undersøke fakta i saken, og ikke har vi fått uttale oss eller gi vår versjon.

Det er ikke første gangen. Folkene i Førde tiltar seg altså en rolle hvor de både er etterforsker og aktor, og feller dommen i massemedia før tiltalte har fått sagt et ord. Hadde de undersøkt saken, ville de fått vite at de i denne saken har misforstått fakta. Det skal vi fortelle dem hvis de tar kontakt.

Hvorfor skriver Nettavisen om poker, og hvorfor vil vi fortsette å skrive om poker?

Våre anslag er at rundt 100.000 nordmenn spiller poker jevnlig. Suksessen til den unge pokerstjernen Anette Obrestad er godt stoff, og vi har en av landets ledende pokerjournalister i vår stab. Det har ført til en rekke godt leste artikler om en aktivitet som vokser kraftig.

Men for folk flest er ikke poker en aktivitet hvor de spiller om store penger. De fleste av våre lesere spiller poker som andre spiller brettspill. Ofte en fast pokerkveld  for eksempel en gang i måneden, og innsatsen er småpenger. For dem er poker et ferdighetsspill. De konkurrerer mot sine kamerater og ønsker å lære triks for å bli bedre pokerspillere.

Du kan lese Nettavisens pokerseksjon her.

Vi har for øvrig også en godt lest sjakk-seksjon, og vi kommer til å fortsette å skrive om sjakk også - selv om det er fullt mulig å spille sjakk om penger.

Nettavisen i pokertrøbbel, skriver Dagens Næringsliv.

Foreløpig er vårt største problem at vi må forholde oss til et tilsyn som ikke følger elementære spilleregler for saksbehandling og som kommuniserer med oss via media. Og at de har en informasjonssjef som etter min mening ikke har klart overgangen fra å være journalist i tabloidpressen til å være en nøytral og saklig informasjonssjef i et viktig offentlig organ.


Kommentarer:
Postet av: Patrick

Det er ingen tvil om at det nå er satt igang en storstilt heksejakt på nettspill i de former som ikke gir penger i statskassa. Kulturdepartementet ved ex-pokerspiller Giske, Lotteritilsynet og Norsk Tipping gjør sitt beste for å bevare monopolet og inntektene. Hensynet til spilleavhengige blir brukt tidvis, men åpenbart som en unnskyldning de gangene man mangler andre argumenter. For hvorfor ellers skal Lotteritilsynet faktisk forsvare innføringen av et nytt Keno-spill med begrunnelse i at "nå passer det bra siden automatene er borte"....

Når Nettavisen og ABC Startsiden skriver om poker og nettspill, er det kriminelt. Når NRK gir folket daglige doser statlige spill, er det helt ok. Når man inviteres til gratis pokerturnering hos en nett-aktør, er det fy fy! Når Rikstoto sender ferdigutfylte kuponger til folk i alle aldre (med teksten "til helgen kan du vinne 40 millioner") og lærer barna reklamesangen "på lørdag på lørdag på lørdag da spiller vi på hest, på lørdag på lørdag på lørdag da blir det sikkert fest", ja det er i den skjønneste orden.

Og det kommer til å bli verre. Enhver konkurrent til statens egne spill skal fordrives, og deretter skal vi melkes til det spretter lottokuler ut av øynene våre. Desverre blir store deler av den fjerde statsmakt stående på sidelinjen, i frykt for å miste reklamekronene fra "den hyggelige spill-leverandøren" på Hamar.

19.10.2007 @ 10:08
Postet av: Børge Svanstrøm Amundsen

For en tid tilbake spilte jeg litt på PartyPoker.com

Jeg undres over hvordan lotteritilsynet stiller seg til henvisninger til pokersteder i kommentarfelt som dette? Må dette redigeres vekk av redaksjonene mon tro?

19.10.2007 @ 10:13
URL: http://www.dnof.no/
Postet av: Frustrert

Stå på Stavrum. Noen måte får det være. Noen sier fri presse, noen sier sensur. Jeg heier på deg!

19.10.2007 @ 11:26
Postet av: Pokerintusiast

Denne saken er skremmende. Er Lotteritilsynet hevet over loven????? Det virker ihvertfall som de bare bryr seg om å beskytte statens monopol og at de egentlig ikke bryr seg om spillegalskap så lenge penga går i statskassen.

Dagens sak er helt utrolig. Skjønner de ikke at poker for de aller fleste er noe moro man gjør sammen med kameratene over etpar øl????

19.10.2007 @ 11:54
Postet av: Idiotene

Nå må dere slutte å skrive om poker, da.

Fordi alle nordmenn SKAL legge sine kroner inn hos NT.

Det gjør ingenting om KENO skaper avhengighet, bare STATEN får tak i mer penger.

Poker og interesse for dette avanserte spillet er FY, FY, FY.

Poker er ikke kultur i Norge, bare i andre deler av verden.

Hilsen Reidar & Griske

Postet av: illsint pokerentusiast

skremmende at lotteritilsynet og giske kan holde på som de vil. Gå ut i pressen og slenge så mye dritt de vil om poker og de som spiller spillet. True med anmeldelse av nettavisen for å trykke en historie om poker, i et land der ytringsfrihet dyrkes.

Leste noe om at Norge var det siste kommunist landet i verden eller noe sånn, og det er vell nettopp slike saker som gjør at dette ikke er så langt fra sannheten som vi liker å tro?

Hvorfor skal ikke vi skatteslaver få lov å bruke det som er igjen av lønnen, etter at staten stjeler i overkant av30%, til det vi har lyst til? Om de er redd for at pengene forsvinner fra Norge, skal de då begynne å sette en grense på hvor ofte du får lov til å forlate landet og hvor mye penger du har lov å ta med deg ut?

måtte lotteritilsynet brenne et visst sted

19.10.2007 @ 13:04
Postet av: Moby

Lotteritilsynet (LT) har et stort poblem, nå som automatene er borte. I redsel for å miste jobbene sine, konstruerer de fiendebilder på en måte gammelkommunistene i Kreml ville misunt dem. Bare se måten de bruker statestikken fra hjelpelinjen for spillavhengige på. Der taes tall ut av sin sammenheng og blåses opp.

Norsk Tipping tar avstand fra poker- men det er med undring en oppdager nytt "flax" lodd som heter Casino- da kan en vinne med å skrape frem en pokerhånd?! Så det er OK å skrape men ikke å spille??!

Sick spør du meg.

PokerSPILLENDE Moby

19.10.2007 @ 13:16
Postet av: Gunnar H.

Jeg leser både poker-, sjakk- og fotballnyheter hos Nettavisen. Lykke til, håper dere ikke blir sensurert!

19.10.2007 @ 15:25
Postet av: PellePot

Hva svarte er en pokerjournalist? Har dere ludojournalister, bingojournalister og krokettjournalister også?

20.10.2007 @ 20:18
Postet av: PokerPot

PellePot - jobber du i Lotteritilsynet? Du virker jo like stupid og kunnskapsløs om journalistikk...

21.10.2007 @ 15:15
Postet av: Ert

Nettavisen er i ferd med å bli en seriøs formidler av to store hobbier med mange norske utøvere, nemlig sjakk og poker. Dere ligger langt foran de andre mediene i dekningen av f. eks Magnus Carlsen og dere er også godt igang på pokersiden. Det lotteritilsynet prøver på her, minner sterkt om sensur. Jeg håper vi også fremover kan lese om pokerturneringer og poker prestasjoner på Nettavisen. Stå på!

22.10.2007 @ 09:42
Postet av: TG

All honnør til Nettavisen som gir oss et så bra tilbud på sjakk og poker!! Egentlig er det horribelt at det skal være så vanskelig å finne sport/aktivitetsnyheter som dreier seg om annet enn fotball/ski/alt det andre av den ensidige mainstream sporten som vi blir overøst med fra alle kanter til alle døgnets tider.

Når det gjelder hva Lotteritilsynet driver med for tiden må jeg bare si at jeg virkelig HÅPER at det blir en rettssak ut av dette her, så noen får stoppet kjeften på dem og samtidig få bragt på det rene overfor hele landet hva disse folka egentlig holder på med av forsøk på sensur.

Stå på Nettavisen! Skriv masse mer om både sjakk og poker! Vi trenger å få ut til folket hva disse aktivitetene egentlig dreier seg om, og ikke minst så trenger vi helter som bruker hodet !! (mer enn å bare kunne sparke en ball eller fly rundt i skogen på ski - noen av oss er lei av muskelkraft så ensidig skal bli sett opp til på bekostning av intelligens og tankekraft).

22.10.2007 @ 10:36

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5557046
hits