TV2Nettavisen

Moral ut, milliarder inn

10.10.2007 @ 19:35
Et nytt statlig pengespill markedsført på NRK er det siste Norge trenger. Kulturminister Trond Giske vil stå igjen med det moralske ansvaret for å ha skapte mange nye spilleavhengige.

image357

Trond Giske tvangsinnfører pengeautomater og åpner for et nytt pengespill markedsført gjennom NRK. Foto: Guri Dahl.


For fire år siden ble pengespillet Keno forbudt her i landet. I dag ble spillet åpnet igjen. Forskjellen er at overskuddet nå går til staten. Likheten er at spillet fortsatt vil bidra til at enkeltmennesker spiller bort store beløp.

Dagens vedtak fra Kulturdepartementet innebærer at det blir fritt frem for NRK og Norsk Tipping å lansere et spill som årlig lopper svenske spillere for 1,3 milliarder svenske kroner.

Lotteritilsynet, som er en nitid regelrytter i sin overvåkning av private aktører i Norge og utlandet, slipper all kritisk sans når det gjelder det nye statlige pengespillet.

Saksbehandlingen er utført av informasjonssjefen (!). Han bruker halvåret vi nå har fred for pengespillautomater (de skal som kjent inn igjen fra nyttår) som et argument for å starte Keno.

Informasjonssjef Rune Timberlid får seg til å skrive at tidspunktet "for å introdusere eit nytt talspel som Keno er såleis gunstig med tanke på den totale pengespelmarknaden her i landet".

(Les brevet fra informasjonssjef Rune Timberlid her).

Argumentet er syltynt. I virkeligheten blir Keno lansert samtidig som tusenvis av nye pengespillautomater vil bli rullet ut her i landet - mot mer enn 200 kommuners vilje.

Pengeautomatene blir tvunget på 200 kommuner som har sagt nei. Også her var Lotteritilsynet en støttespiller for statlige milliardinntekter, mens både spilleavhengige og eksperter på spillavhengighet advarte sterkt.

Med støtten til Keno virker Lotteritilsynet som mer oppfatt av å forsvare statens milliardfortjeneste på sitt monopol på pengespill, enn av å verge de spillavhengige.

NRKs rolle er en sak for seg. Den såkalte reklamefrie fjernsynskanalen stiller altså beste sendetid til rådighet for å markedsføre et pengespill.

- Dette spillet har jeg spilt en del på spilleautomat, og det bør ikke komme på tv, sier Karl Tonny Kvernmo i Landsorganisasjonen mot spilleavhengighet, LOMS, til NRK.

- Dobbeltmoral, sier lederen i Pårørendeforeninga for spilleavhengige.

Både pengeautomatene til Norsk Tipping og Keno på NRK vil gi milliardoverskudd, men pengene vil komme fra mange personer som får store personlige problemer.

Det blir som å glede seg over overskuddet til Vinmonopolet.

Kommentarer:
Postet av: Aksel

Ja, fy faen! Dette stinker. Er i slike stunder jeg undrer meg over om jeg har valgt riktig side i politikken, men det gjelder jo å ikke la slike enkelt individer vri deg i den ene eller den andre retningen...

Nei, man får bare trekke pusten og holde seg for nesen, og håpe at det blir skikk på sakene!

10.10.2007 @ 22:35
URL: http://www.masterofterror.com/
Postet av: Ola Lars Andresen

Hva klager dere over?

Jens Stoltenberg er økonom og styrer landet som om det var en bedrift. Varene inkluderer deg og meg.

Det triste er at han ikke har noen opposisjon. Alle partier på Stortinget er jo enige med utgangspunktet hans.

11.10.2007 @ 02:53
Postet av: Jørgen

Statlige pengespill er det samme som skatt på dumskap. Idiotene som spiller slike spill ville brukt pengene på idioti uansett, så det er like greit at staten tar dem.

11.10.2007 @ 18:00
Postet av: Hans Martin

Med tanke på hvem som betaler lönna til Lotteritilsynet, er det vel ikke veldig overraskende at de er avhengig av å få inn nye spill, faktisk for å opprettholde arbeidsplasser og tilskudd.

19.10.2007 @ 10:40

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5549250
hits