TV2Nettavisen

Hemmelig avlytting

04.09.2007 @ 08:11
Flere av partene i den dramatiske kampen om Kværner fryktet at de ble telefonavlyttet. Nå må kortene på bordet slik at alvorlige påstander ikke blir hengende i luften.

image337

Kjell Inge Røkke avviser at han stod bak ulovlig avlytting. Foto: Per Evland, NA24.

TV 2 Nyhetene brakte i går nyheten om at aksjefondsselskapet Odin fryktet at de ble overvåket, og at deres mistanke - ifølge en hemmelig politirapport - gikk mot Aker og Akers hovedeier, Kjell Inge Røkke.

- Bare tull, sier Kjell Inge Røkke, ifølge VG.

Samtidig kommer flere parter på banen og hevder at de ble telefonovervåket og utsatt for datainnbrudd. Tunge kriminelle miljøer kommer med trusler mot TV 2-ansatte og politiet for å få dem til å legge bort saken.

Dette er hovedingrediensene i den dramatiske saken som kan sette kampen om Kværner i et helt nytt lys.

Les mer om saken her.

Kværners ferd mot undergangen høsten 2001 åpnet for en av de heftigste kampene i norsk næringsliv noensinne.

På den ene siden stod Kværners ledelse med Kjell Almskog i spissen og med Odin-fondene som viktig økonomisk støttespiller.

Men Kværner var beleiret av Kjell Inge Røkke og Aker. Inn fra sidelinjen kom russiske Yukos og den nå fengslede russiske oljeoligarken Mikhail Khodorkovskij.

Kværner trengte milliarder av kroner for å holde skuta flytende, og både Røkke og Khodorkovskij stod klar til å plyndre byttet. Det var en klassisk høk-over-høk-situasjon hvor en rekke advokatfirmaer, finansielle rådgivere, banker og investorer var med - og hvor god informasjon kunne være verdt gigantbeløp.

Følgelig var det mange parter som kunne ha god grunn til både å avlytte andre og føle seg avlyttet. Blant disse var Yukos norske rådgiver, ProCorp.

image338

I boken "Da Røkke tok Kværner" fortelles at ProCorp måtte bytte datasystem og mobiltelefoner fordi de fryktet å ha blitt utsatt for datainnbrudd og telefonavlytting. Mistanken dengang gikk mot Russland.

For å gjøre røverhistorien komplett skal det nevnes at Yukos-eier Khodorkovskij senere kom på kant med Russlands president Putin, og at han nå sitter fengslet for angivelige skatteunndragelser.

Khodorkovskij mener meg politisk forfulgt, les hvorfor her.

Politirapporten som TV 2 Nyhetene offentliggjorde forteller at Odin mistenkte Aker og Kjell Inge Røkke, men i løpet av det første døgnet etter avsløringen har både politiet og Odin trukket tilbake påstandene.

Men det står likefullt klart at Odin gjorde konkrete undersøkelser for å avdekke om styrerommet deres var avlyttet, og at informasjonen har kommet politiet for øre. Det er også et faktum at episoden står nevnt i en hemmelig politirapport.

Det er heller ingen tvil om at Odin - som støttespiller for Kværner - spilte en nøkkelrolle i kampen om Kværner, og at den som visste hva Odin tenkte og visste hadde et langt forsprang i å sikre seg Kværner.

Selv om Kværner senere viste seg å være et gjeldsmareritt Kjell Inge Røkke nok skulle vært foruten, kan hverken han eller Norge leve med påstander om at kampen om Kværner ble avgjort med skitne midler.

Kortene må på bordet, og det første skrittet er at politiet bidrar til en oppklaring av hva som egentlig skjedde.

Kommentarer:
Postet av: jens

interessant men ikke overraskende. hva har disse kriminelle miljøene med å true tv2 og politibetjenter plutselig? dette er tydeligvis svært alvorlige greier som vi bare har rørt toppen av isberget på, og som tunge organiserte kriminelle er involvert i. politiet er rimelig tannløst om det bare legger seg til ro og lar slike folk operere i norge.

04.09.2007 @ 11:26
Postet av: Toho

Skuespill og røverhistorier er allt jeg har å si om denne saken.

22.10.2007 @ 18:16

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5517513
hits