TV2Nettavisen

The end for 20 Legend

29.08.2007 @ 08:52
Ikke var han spesielt rask, ikke var han spesielt teknisk. Men han var alltid hyggelig, imøtekommende og lojal. Ole Gunnar Solskjær har vist generasjoner av fotballspillere hvordan de bør oppføre seg.

image334

Ole Gunnar Solskjær har alltid vært seg selv. Det holder. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA ( Scanpix )

Fotball er en primadonnafabrikk, hvor selv middels spillere får høye lønninger og rask kjendisstatus. Det er lett å ta av, og fotballen har mange eksempler på unge mennesker som ikke har taklet slik medgang.

Ole Gunnar Solskjær står som et lysende eksempel på det motsatte, og derfor er det trist at karrieren nå er over.

Det er langt fra Dalabrekka Skole i Kristiansund til Old Trafford i Manchester. Kamper for Clausenengen på Atlanten Stadion er noe annet enn å putte ballen i tyskernes mål i Champions League-finalen i Barcelona i 1999. Ole Gunnar Solskjær har vært seg selv på hele denne ferden. Og det holder.

Dagens aviser tar avskjed med 20 Legend som var det med en statsleder. Det skyldes selvsagt også hans egenskaper som fotballspiller. Men også andre norske spillere har gjort det bra. Ronny Johnsen spilte for eksempel hele den finalen som Solskjær kom inn og avgjorde.

Nå kommer midstoppere lett i skyggen av målscorere, men jeg tror det viktigste er at Ole Gunnar Solskjær har spilt seg inn i hjertene våre med sine helt personlige egenskaper:

- Han har aldri tatt av, og han har alltid tatt seg tid til fansen. Betegnende nok fikk lokalavisen Tidens Krav det lengste intervjuet med Solskjær den dagen han stod i alles fokus.

- Han har vært målrettet og selvoppofrende, men han var ikke selvutslettende. I forhold til media han han eksempelvis vernet sin familie og han tok fighten med Se og Hør da det var nødvendig.

- Og ikke minst har han vært utrolig lojal, selv i perioder hvor han slet innbytterbenken i Manchester United vurderte han aldri å bytte klubb tross fristende tilbud fra Tottenham.

Alle kan score et avgjørende mål, men det er ikke mange i verden som har scoret så mange mål på så lite spilletid over så mange mål som Ole Gunnar Solskjær. Der ligger hans geni på fotballbanen.

Utenfor banen er det mest imponerende  hvordan han har evnet å bite tennene sammen, gjennomgå mange operasjoner og likefullt ta fatt på lange opptreninger for å konkurrere seg inn på et av verdens beste lag.

Samtidig glemte han aldri Clausenengen og de han hadde å takke i Kristiansund.

Det gjør Ole Gunnar Solskjær til 20 Legend.

Kommentarer:
Postet av: Tobben

20LEgend

29.08.2007 @ 09:24
Postet av: MC

Selv om jeg er rimelig fotballinteresert må jeg si at det tar jo helt av all skrivingen om Solskjær. VG har hele forsiden for andre dag på rad, og en masse sider inne i avisa. Ellers så skal det bli deilig om en stund å slippe å lese om at OGS hyller den og den, og den og den hyller OGS.

29.08.2007 @ 12:33
Postet av: Gunnar

hehe... Ser ut som om du ikke har fått med deg at det blir OLE når du skriver 20LEgend

29.08.2007 @ 23:14
Postet av: Halvor

Fine ord om Sunny, men en gedigen glipp at du ikke ser ordspillet, særlig siden du bruker

det feil hele tre ganger.

20 Legend sier ikke så mye,

2OLEgend sier det meste.

01.09.2007 @ 21:30

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5512543
hits