TV2Nettavisen

Rødgrønne skattelettelser

28.08.2007 @ 08:49
Sterke krefter i regjeringen ønsker å gi skipsrederne tidenes skattegave på 20 milliarder kroner. Dementiene fra statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen er ikke helt overbevisende.

image333

Finansminister Kristin Halvorsen vil neppe gi skipsrederne 20 milliarder i skattelette - i hvertfall ikke før valget.

I gårsdagens Dagens Næringsliv kommer det frem at sterke krefter i den rødgrønne regjeringsaliansen ønsker å ettergi rederienes skattegjeld på 20 milliarder kroner.

Saken skal opp på regjeringskonferanse neste uke, og fasitien får vi ikke før i Statsbudsjettet - og altså etter kommunevalget.

Noen bombe ville det ikke være om Arbeiderpartiet igjen gir rederne milde skattegaver. Ingen annen næring har hatt tilsvarende gunstige skatteregler, og det har alltid vært slik at når man snakker om å ta "de rike", så mener man i realiteten "de høytlønte".

Dagens skatteregime innebærer at rederiene skyver skattegjelden foran seg. Smedvig, som er eid av Kypros-rederen John Fredriksen, skylder nesten en milliard.

Rederiene tror de aldri skal betale pengene, og MW Gas-toppsjef Jan Håkon Pettersen mener det ville være urettferdig: - Da dagens skatteordning ble besluttet for ti år siden, vat det en klar avtale - i alle fall forståelse - om at disse midlene aldri skulle komme til beskatning dersom de ikke ble tatt ut som utbytte. Ellers kunne skatteballongen skyves foran i det uendelige, sier Pettersen.

Det er nye tider nå. Og frontene går mellom dem som mener at Norge og rederne fortsatt skal late som om skipsrederne betaler skatt - eller om man faktisk skal gjøre forandringer slik at Norge får noen skatteinntekter.

Skal jeg våge et stalltips, så satser jeg mine kroner på følgende:

1. Vi får ingen avklaring før etter valget
2. Det blir intet krav om at rederiene skal betale de 20 milliardene
3. Det kommer en mild skatteinnkreving, kanskje et miljøfond el.

Kommentarer:
Postet av: Rune G

vel, vi kan jo bare se hva regjeringen gjorde i fjor, også med begrunnelsen av at de måtte gjennomføre skattereformen.

Oi - da fikk vi tidenes skattelette til de aller aller rikeste. Av AP SV og SP. Nå er saken igjen knyttet til skattereformen, så svaret er gitt: Jeg er enig med deg, vi får det ikke før etter valget, men deretter vil rederne kunne seile rundt med store smil.

Og for dem som lurer på finansieringen: Boligskatten blant annet. I hovedstaden lover AP å ikke FORESLÅ at skatten de er for skal innføres. SV derimot har lovet å foreslå det. Og blir det rødt flertall vil AP støtte forslaget fra SV og byen får igjen boligskatt.

Sånn er rødgrønn politikk. Mest til de aller aller rikeste, og med en usosial boligskatt tar de fra de som har dårligst råd.

28.08.2007 @ 10:15
Postet av: helene

Det fremstilles som om stoltenberg utsetter avgjørelsen til etter valget. Men har det noen gang vært planen å legge frem dette før statsbudsjettet? Og at det er en vanskelig sak, det hadde det vært for alle regjeringer, uansett farge. Lykke til med fortsettelsen av din valgkamp, stavrum. Høyre trenger all den hjelp de kan få. Og ingen skal beskylde Stavrum for å svikte en venn i nød. Stavrum den trofaste!

28.08.2007 @ 13:36
Postet av: preben oslo

Ap har vist de siste hundre år at de er best på å både bygge et godt og sunt næringsliv sammen med et stekt fellesskap. Og tettheten av millionærer i Norge, sier vel at hvis du ikke klarer å bli millioner i Norge, er det nok talentet og ikke skatten du bør skylde på!!

28.08.2007 @ 13:42
Postet av: unni hansen

at ap har eksistert i 100 år betyr ikke at de har styrt i 100 år (gudskjelov og takkogamen).

AP er ikke opptatt av næringslivet. Det regjeringen er opptatt av nå er statlig næringspolitikk, hvor Røkke får milliarder mot at staten kjøper aksjer som stuper i kurs. Og forørig så... nei det stemmer, næringsministeren har låst igjen verktøykassa si.

PINLIG.

28.08.2007 @ 15:05
Postet av: Gunnar Stavrum

Til Helene: Nå tror jeg neppe denne saken skaper de store bølgene i valgkampen. Skal jeg satse på en ekstra ting, så er det at Høyre kommer til stemme for den milde rederbeskatningen.

28.08.2007 @ 15:46

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5511786
hits