TV2Nettavisen

Svart arbeid, hvit samvittighet

21.08.2007 @ 23:11
Statsminister Jens Stoltenberg har kjøpt svart arbeid i opptil et halvt år, men vil ikke gjøre opp for sin mulige medvirkning til skatteunndragelser. Samtidig leverer han tidenes bortforklaring for alle som kjøper svarte tjenester.

image329

Statminister Jens Stoltenberg har kjøpt svarte tjenester. Foto: Berit Almenningen

- Jeg vet ikke om hun jeg ga pengene, betalte skatt av dem, svarte statsminister Jens Stoltenberg på spørsmål om hans kjøp av svarte tjenester på NRK.

Uttalelsen er en gavepakke til alle som kjøper svart dagmamma, snekkertjenester eller betaler rørleggeren uten kvittering: Det holder å si at man ikke vet om mottakeren har betalt.

Skattemoral er en viktig test for alle folkevalgte som ber om tillit til å forvalte våre skattepenger, og derfor blåser det friskt rundt Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen og hans skattesak fra 1990.

Ditlev-Simonsen arvet 1,5 millioner kroner i Sveits, og har unndratt seg 108.000 kroner i skatt ved å holde kontoen hemmelig. Handlingene fordømmes fra alle kanter, og man krever ordførerens avgang.

Parallellen til Stoltenberg er interessant. Nøyaktig samtidig - i 1990 - kjøpte statsministeren selv svarte dagmammatjenester i periode på tre til seks måneder.

I likhet med Oslos-ordfører holdt statsministeren sin antatte medvirkning til skattejuks skjult i femten år, og han har ennå ikke gjort opp for seg.

Det burde være enkelt å få alle kort på bordet, slik at Oslo Ligningskontor kan få bragt på det rene om pengene er beskattet - eller om statsministeren har kjøpt svarte tjenester og dermed spart penger på skatteunndragelser.

Loven er klar på at kjøp av svarte tjenester eller medvirkning til skatteunndragelser er alvorlig:

"Den som forsettlig eller grovt uaktsomt bevirker eller søker å bevirke at innkrevingen av skatte- og avgiftskrav blir hindret eller vesentlig vanskeliggjort, ved å unnlate å gi opplysninger eller ved å gi uriktige opplysninger til fastsettings- eller innkrevingsmyndighetene, straffes med bøter. I gjentakelsestilfelle er straffen bøter eller fengsel inntil seks måneder."

Interessant er at også SVs Øystein Djupedal innrømmer å ha kjøpt svarte tjenester. Samme Djupedal har for øvrig vært aktiv i Stortinget med spørsmål om hvordan omfanget av svart arbeid kan reduseres - etter at han selv kjøpte slike tjenester.

(Les Djupedals spørsmål her).

Etter hardkjøret mot Per Ditlev-Simonsen er det en fordel om de ledende kritikerne svarer på om de mener at Jens Stoltenberg og Øystein Djupedal også bør legge alle kort på bordet, ta avstand fra egen skattetriksing og bidra til å gjøre opp for seg?

Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg vil ikke ha snakk om Stoltbergs kjøp av svarte tjenester, og var raskt på pletten etter sending med å kalle det for "uredelig".

Er det bare valgkamp, eller mener Martin Kolberg at kjøp av svart arbeid er greit?

Kommentarer:
Postet av: Morten

Hvordan vet Stavrum at det kun er snakk om 1.5 mill og hvordan i alle dager kan han uansett vite at det er snakk om 108000 i skatt?

Og, Stoltenberg har vel nettopp lagt alle kortene paa bordet. Hvilke kort er det Stavrum savner?

Det blir foroevrig interessant aa se om Ditlev-Simonsen ofrer seg selv eller partiet sitt. Altsaa om han gaar av for aa berge stumpene for Hoeyre, eller klamrer seg til ordfoererklubba og raserer hoeyres valgkamp.

21.08.2007 @ 23:42
URL: http://josefsen.org
Postet av: Gunnar Stavrum

Regnestykket som viser 108.000 kroner er utregnet av personlig økonomi-ekspert Rune Pedersen for NA24. 1,5 mill. er basert på det som er offentlig kjent, jeg er ikke synsk.

Kortene som mangler for Stoltenberg er: Hvor mange måneder, hvor mange penger, ble pengene oppgitt til beskatning - altså de fleste kortene.

21.08.2007 @ 23:46
Postet av: Tormod

Slutt nå med gnålet om 15 år gamle skattesaker, begynn å skrive om valgkampen. Stoltenbergs svarte dagmamma er en bagatell, men det er også Diffens arveoppgjør fra 1990. Nå koker media suppe på en spiker.

21.08.2007 @ 23:48
Postet av: Maria

Hvorfor skal det være så mye mer godtatt at sosialister snylter på skatten og bruker svart arbeid, i forhold til kapitalister?

21.08.2007 @ 23:50
Postet av: nn

Maria: Jeg tror det har mer å gjøre med alvorligheten av saken, enn tilhørighet i politikken. Samtidig er vel dette henholdsvis forsettelig og uaktsomt (Stoltenberg), og det er vel ingen tvil om at det førstnevnte er verre? For ordens skyld skal jeg si at jeg vil stemme på partier til venstre i politikken.

22.08.2007 @ 00:48
Postet av: jan

Nettavisen sikter mot å bli høyresiden sitt svar på klassekampen, totalt fritt for å prøve å være objektiv. Stavrum har sin agenda om å hylle høyresiden. I valgkampen i 2005 var det nesten pinlig å se hvordan de klarte å " gjemme " meningsmålinger med rød fremgang, mens blå fremgang, da ble forsiden rydda for alt annet. Stavrum, på tide å flagge at nettavisen er en blå avis? men du skal ha takk for at du takka nei til jobben i feda, tross alt!

22.08.2007 @ 00:54
Postet av: jone

Sammenligne svart dagmama med konto i sveits som blir smuglet inn i landet i reisesjekker.Og som trolig stammer fra ulovligheter i rederibransjen på 60 og 70 tallet, da Norge trengte pengene. Du har tydeligvis miste totalt kontakt med virkeligheten. Enten skyldes dette at du fikk konto i Sveits av fredriksen for å slutte å grave etter mer grums, eller at du har din fortid i den litt pinlige forsamlingen med V-genser, også kjent som unge høyre.. Til slutt en utfordring; si en ting som de rødgrønne gjør bedre enn Bondevik? svar skyldig?

22.08.2007 @ 01:19
Postet av: S-S

Fordummende formaninger fra Stavrum slår til igjen. Stoltenberg har ikke holdt noe skjult rundt sin svarte dagmamma. Han innrømmet - samt beklaget - et forhold som aldri ville nådd dagens lys. Erna Solberg sammenligner det med å ha 1.5 millioner på konto i Sveits i flere år, for deretter smugle pengene ulovlig inn i landet, for deretter å benytte dem i grumsete hyttebygging. Hun lyver og kommer med håpløse antydninger om at man plikter å betale arbeidsgiveravgift for den type tjeneste Stoltenberg benyttet seg av.

Samtidig var Stoltenbergs valg av dagmamma betinget av et ønske om å få barnepass - ikke spare noen få kroner (de som vet situasjonen for dette i 1990 vet at valgmulighetene ikke var så store når man ikke fikk barnehageplass). Redersønn Ditlev-Simonsen unnlot bevisst å rapportere et millionbeløp til skattemyndighetene, og brukte slu metoder for å smugle beløpet inn i landet.

Men for Stavrum holder sammenligningene, så lenge det alvorlige forholdet er blått, og det langt mer forståelige rødt.

22.08.2007 @ 01:35
Postet av: PM

Stavrum påpeker her den prinsipielle siden - uavhengig av beløpets størrelse. Er det greit, eller er det ikke greit at Stoltenberg hadde svart dagmamma? Hvis det ikke er greit; skal man ikke da forvente at også Stoltenberg gjøre opp for seg? Til syvende og sist: Er det da greit at Stoltenberg gjør seg til den høye morals vokter når han selv har svin på skogen?

22.08.2007 @ 03:03
Postet av: Pollestad

Stavrum påpeker her helt riktig at:

"Uttalelsen er en gavepakke til alle som kjøper svart dagmamma, snekkertjenester eller betaler rørleggeren uten kvittering: Det holder å si at man ikke vet om mottakeren har betalt"

Dere retarderte venstrevridde yngel er bare grinete fordi dere i denne saken fikk en boomerang i trynet.

22.08.2007 @ 03:28
Postet av: Gnåldrian

Lei av feilfokuset som er i disse dager. Hvem av oss går livet gjennom uten å bryte noen etiske prinsipper eller ta en snarvei fordi forholdene enten ligger ekstremt til rette, eller fordi det er eneste måten å komme i mål på?

Jeg selv jobbet svart 2 kvelder i uka i en 3 års periode for å få råd til å ta de studiene jeg ville. Uten inntektene hadde det ikke latt seg gjøre, i hvert fall ikke innenfor samme tidsramme eller med samme kvalitet på sluttproduktet. Så jeg snøt noen tusenlapper i en smal periode der jeg trengte å komme meg på bena, men det førte videre til at jeg fikk en god utdanning, nå god jobb, og betaler tilbake "alt" med enorme renter.

Det finnes nok utallige lignenden små-historier rundt om, og om man isolert sett ikke er stolte av dem så ble det lett slik. Og 15 år etterpå er man i hvert fall ikke en mer ubrukelig person av den grunn.

For Ditlevsen er saken litt mer sårbar enn min, men det er prinsippene som belyses i media, og da kan skal man legge lista lavt.

Noen ganger får man hummer i krabbeteina og da havner den i gryta uansett tid på året :)

Host opp noen gode grunner til hvorfor Norge fortsatt er en bra plass å bo de neste årene i stedet for, denne saken og denne type saker bare forkludrer fundamentet folk bruker når de ivaretar sin borgerplikt gjennom stemme.

22.08.2007 @ 03:35
Postet av: Pollestad

Jo, Gnåldrian har nok mye rett her.

22.08.2007 @ 05:04
Postet av: Undrende

Når Martin Kolberg forsøker å bagatellisere svart arbeid, så er det pinlig. Pinlig! Skattejuks er skattejuks og må fordømmes, uansett om det gjelder en skipsreder på høyresiden eller en politisk broiler på venstresiden. Forventer at Kolberg rydder opp når han får tenkt seg om.

22.08.2007 @ 06:50
Postet av: Velgeren

Stavrum har rett. Skattesnusk er skattesnusk, uansett.

22.08.2007 @ 06:51
Postet av: Ole R

det som bekymrer meg, som Høyre velger, er hvordan en slik sak for alvor vil grave frem dobbeltmoralen hos folk.

Det sitter nå mange "arbeidere" rundt omkring i stua og nikker bekreftende etter at de har fått sine "mistanker" til grådigheten hos "pengefolket" og "makteliten".

Det finnes fortsatt en gruppe mennesker som lever i en marxistisk klassekamp-verden.

Problemet er bare at jeg mistenker svært mange i den samme gruppen, som gjerne er håndtverkere av ymse slag, å ha et heller labilt forhold til eget svart arbeid.

jeg antar det er mang et rør og mang en stikk-kontakt som er plugget i uten "hvit" faktura.

Samtidig vil de nå sitte og hetse pengemakten i Høyre, og bombastisk generalisere.

Faktum er vel at mange "typiske" Høyrevelgere er kontor folk.

Folk i akademiske og merkantile yrker, som ikke har et "fag" som så lett kan brukes i svart arbeid.

Den gruppen, av typisk håndverkere, har iallefall i tradsisjonell oppfatning hørt til arbeiderklassen, og politisk hørt til mot Ap eller Sv..

22.08.2007 @ 08:25
Postet av: Ståle

Stoltenberg saken er utvilsomt mer alvorlig enn Simonsen saken . En ordfører har liten makt, en statsminister har stor makt. Stoltenberg har holdt dette forholdet skjult i alle de valgene han har stilt opp i.

For noen til å kunne arbeide svart så må noen være villig til å betale svart. Det har Stoltenberg hvert - han har derfor begått en grov forseelse og medvirket til at andre har snytt på skatten. Og i tillegg så har han skrevet sitt navn på en selvangivelse som han viste ikke ga fullstendig informasjon.

22.08.2007 @ 09:45
Postet av: Revisorn

Nå må du skjerpe deg Stavrum. Kanskje du burde sette deg inn i regnskapslovgivningen når det gjelder dokumentasjon av salgsinntekter? En dagmamma har ingen plikt til å utstede fakturaer eller lignende på samme måte som en håndverker o.l. Og selv om du får kvittering, hvilken garanti har DU for at skatter og avgifter blir betalt? Jeg vil derfor påstå at dersom du har benyttet deg av håndverkstjenester har du også bedrevet skattesnusk dersom håndverkeren ikke har skattet av beløpet du betalte.

22.08.2007 @ 09:50
Postet av: Rune G

Stoltenberg er statsminister og styrer landet. Det er ille at han bagatelliserer svart arbeid. Regelverket er faktisk enkelt: Enhver, og en statsminister, har PLIKT til å sjekke at han kjøper tjenester av et firma som driver lovlig. Og dersom det viser at at han får tjenester fra en privatperson, plikter man å trekke fra skatt samt eventuell arbeidsgiveravgift. Dette har ikke Stoltenberg gjort.

Men han følger i fotspor til sine andre sosialdemokratiske forbilder: Mona Sahlin og Ritt Bjerregaard, som både misbrukte offentlige midler og fikk dobbelt lønn for folkevalgt arbeid (ikke like ille som Gerhardsen da..).

Det er visst greit at sosialister og sosialdemokrater er kjeltringer, andre skal holde stien sin støvfri.

22.08.2007 @ 10:45
Postet av: Gunnar Stavrum

Revisorn; du bommer: Stoltenberg og andre som kjøper dagmammatjenester har plikt til å innrapportere beløpene.

22.08.2007 @ 10:59
Postet av: Ronaldo

Stoltenberg har slettes ikke lagt alle kort på bordet. Han sier at han "ikke vet" om vedkommende som tok imot pengene hans betalte skatt. Hvorfor har han da innrømmet at dette er svart arbeid og beklaget. Han har plikt til å undersøke, ellers så "medvirker/bevirker" han j.fr Loven. Fikk ha f.eks kvittering? I flere aviser er det for tiden saker om om svart arbeid, f.eks utenlandske steinleggere som utfører svart arbeid rundt omkring i det ganske land. Her har skattemyndighetene gått ut og sagt at de vil straffeforfølge oppdragsgiverne. Stoltenberg var en oppdragsgiver, og han burde følgelig straffeforfølges på like linje. Stoltenberg har beklaget, men han har ikke gjort opp for seg. Det har heller ikke Djupedal!

22.08.2007 @ 11:03
Postet av: Revisorn

Da vet vel herr Stavrum også når denne plikten ble innført også da.... Var den gjeldene i 1990, eller var det da en frivillig ordning?

22.08.2007 @ 11:27
Postet av: Ronaldo

Stoltenberg forsøkte også å skjule at han kjørte på en parkert bil i 2001. Istedenfor å legge igjen navn og tlfnr, la Stoltenberg en PARKERINGSLAPP (uten navn og tlfnr) under vindusviskeren på den skadede bilen. Det han ikke visste var at han ble iaktatt. Sannsynligvis er det at han forsøkte å skjule sin handling også straffbart.

22.08.2007 @ 11:42
Postet av: Morten

Tre ting:

- Personlig oekonomiekspert Rune Pedersen hadde visst ikke hoert om arveavgift (gjeldene hans kommentar om at det blir det samme regnestykke for barna)

- Personlig oekonomiekspert Rune Pedersen hadde visst ikke hoert om renter/naaverdi. Man kan ikke legge sammen beloep som gjelder forskjellige tidspunkt uten aa ta hensyn til renter/inflasjon. Altsaa 1 krone i dag er forskjellige fra 1 krone i 1994 er forskjellig fra 1 krone i 1993 osv.

- Synsk er Stavrum ikke, men ved aa si 'Ditlev-Simonsen arvet 1,5 millioner kroner i Sveits, og har unndratt seg 108.000 kroner i skatt ved å holde kontoen hemmelig' virker det som om at han VET at dette er sannheter. Stoerreslen paa arven vet bare Ditlev-Simonsen (1,5 mill er en paastand fra en som er tatt med buksene nede), og 108000 er regnet ut av en 'ekspert' som tar masse forutsetninger.

22.08.2007 @ 12:01
URL: http://josefsen.org
Postet av: Jens' beløp

Hvor stort kan beløpet Jens skylder fellesskapet være? Etter alle disse årene?
Beregnet med renters renter, skjønnstaksering, straffeskatt osv. osv?

22.08.2007 @ 13:26
Postet av: Hva Jens skylder

Jens skylder ingenting da oppdragsgiver ikke må betale arbeidsgiveravgift for dagmamma, forutsatt at passet foregår i hjemmet til dagmamma. Eventuell manglende skatt står dagmamma ansvarlig for. Det eneste Jens eventuelt skylder er urettmessig fradrag for barnepass på sin selvangivelse dersom dagmamma ikke har inntektsført betalingen...

22.08.2007 @ 13:40
Postet av: helene

Erna og høyre er ikke en venn å stole på. Erna svikter ordføreren når det blåser litt. Det samme skjedde at høyre svikta det republikanske parti i USA. Høyres hadde en tradisjon å være på valgkongressen til rep. parti. Vi husker alle at Jan Pettersen var i ekstase når Bush ble valgt. Men plutselig ble den tradisjonen brutt, grunnet at det ble pinlig å være i den vennekretsen, selv for Høyre. At et parti med skipsredere i oslo vest som trofaste givere, blir sjokkert over skattesvindel. Høyre har nok drevet valgkamp etter valgkamp på penger som stammer fra svarte penger.

22.08.2007 @ 13:48
Postet av: tone

Erna er en skadskutt bjørn som gjør alt hun kan for å få fokuset vekk fra en sak som bekrefter omtrent alle myter man har om høyre-folk. Hun får trøste seg med at hun om et par uker ikke er leder i Høyre lengre. Da er det vel Børge Brende som overtar, og han har tilstått bruk av svarte tjenester i helt annet omfang enn Stoltenberg. Men han vil nok betale alt han skylder før han overtar, særlig

22.08.2007 @ 14:01
Postet av: Øystein

Stavrum, er det virkelig verdt å miste all troverdighet som politisk kommentator på grunn av en skarve valgkamp? Riktignok ser det mørkt ut for Høyre, men det kommer da flere valg.

22.08.2007 @ 15:23
Postet av: Ronaldo

Stoltenberg brøt altså innberettingsplikten. Sitat:"I 1990 kom ny forskrift for barnepass. Stoltenberg måtte ikke betale arbeidsgiveravgift eller andre avgifter, men rapportere det han betalte til barnepasseren.

Enten skulle han ha levert Oppgjørsblankett for privat arbeidsgiver. Eller han kunne ha rapportert beløpet som kode 404 i en vanlig lønns- og trekkoppgave. Det er ikke moms eller arbeidsgiveravgift på barnepass, men arbeidsgiver plikter likevel å rapportere hvor mye som er betalt i lønn. Skatteetaten opplyser til Nettavisen at manglende innrapportering kan straffes med bøter etter Skattebetalingsloven paragraf 50".

Er det nå klart for Revisorn at dette var ett lovbrudd?

Sammen med bilsaken viser dette at Stoltenberg ikke har noen grunn til å være så prektig som han (og Kolberg) gir uttrykk for.

22.08.2007 @ 16:12
Postet av: Ronaldo

Interessant er at også SVs Øystein Djupedal innrømmer å ha kjøpt svarte tjenester. Samme Djupedal har for øvrig vært aktiv i Stortinget med spørsmål om hvordan omfanget av svart arbeid kan reduseres - etter at han selv kjøpte slike tjenester.

Altså dobbelmoral de-luxe: Dette sier vel endel om den etiske standarden hos sosialistene.

Erna har helt rett i det hun sier!!

22.08.2007 @ 16:24
Postet av: Kjell G Offerdal

Det er vel noen og en hver som har tatt seg litt friheter enten det nå er svart arbeid eller kreative selvangivelser. Hva med deg Stavrum - tatt med en flaske eller to for mye, kjørt litt for fort her og der kanskje eller fått fikset badet for en billig penge?
Det er nå en gang slik mennesket er skapt. Millimeterkontroll passer ikke for hverken deg eller meg.
Fri og bevare meg for en politiker som på millimeteren følger det de selv har vedtatt. Foretrekker mennesker takk!
MVH
Kjell G Offerdal

22.08.2007 @ 17:19
Postet av: Olds69

Personlig så anser jeg det at Stolenberg kjørte på en parkert bil og STAKK AV uten å legge igjen navn og nummer som adskillig mer graverende enn de både denne kontoen i Sveits og en svart dagmamma.
Bulke saken viser at vi har en statsminister som er TOTALT blottet for personlig integritet og forsøker å stikke unna de kostnadene han har påfør en medborger så snart han tror han kan komme unna det.
Stavrum:
Hvorfor hører vi ikke mer om denne saken i nyhetene?
Har selv blitt påkjørt når jeg stod parkert, det kosta meg 32.000 kr, sure penger det...
Nå mener jeg å huske at reperasjonen på Volvoen som ble påkjørt var rundt 10.000, men dette ville jo den uheldige bileieren måtte dekket av egen lomme...
Olds69

22.08.2007 @ 19:35
Postet av: nicholas østen

jeg krever att stoltengerg og djupedal legger alle kortene på bordet.Dem krever att vi skal betale skatt og være redelige mens di kan gjøre hva dem vil.Nå gikk ordføreren i solo av og da mener jeg att stoltenberg og djupedal bør gjøre det samma for dem har gitt f i å være ærlig.Vi kan ikke ha sånne folk som skal være skinnhellig og gjør det samma sjøl.Legg alle kortene på bordet.så gå av

22.08.2007 @ 21:05
Postet av: Gunnar Stavrum

Til Morten: NA24s økonomiekspert har regnet ut skattejukset til 108.000 kroner, og da har han selvsagt tatt som forutsetning at beløpet på 1,5 millioner kroner er korrekt. Hadde han tre milliarder i Sveits, ville tallet naturlig nok vært annerledes. Selvsagt.

Til flere av dere andre: Stoltenberg kjøpte tjenester svart, og tjente på å bidra til skatteunndragelser. Det er det prinsippielle. Og det er mitt poeng.

22.08.2007 @ 22:05
Postet av: Reid

Man snyter staten enten man bruker svart arbeidskraft eller har en ukjent konto i Sveits. Når noen mener at Stoltenberg handlet uaktsomt når han brukte svart dagmamma blir dette for dumt, det er ingen som kjøper svart arbeid uaktsomt! Var det uaktsomt når Stoltenberg kjørte på en parkert bil også? Og lot som han skrev navn og tlf nr på en lapp han hang på vindusviskeren, en lapp som senere viste seg å være blank, den synes ihvertfall jeg er mye lenger over kanten enn noen av disse sakene!?!? For å si det slik, Stoltenberg får aldri min stemme, den går til Høyre som vanlig, det er Ditlev-Simonsen som person som har dritet seg ut, det burde ikke har noen innvirkning på Høyres resultat.

23.08.2007 @ 06:56
Postet av: Ronaldo

Noen prøver tydeligvis å bagatellisere bulkesaken til Jens. På denne linken kan dere selv lese hva som skjedde.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/12/08/299904.html

23.08.2007 @ 08:42
Postet av: mammaen

Forskjellen på bruk av svart dagmamma og andre svarte tjenester er at dagmamma-prisen er den samme enten den er svart eller hvit, og som forelder må man bare stole på at dagmammaen fører opp det hun skal på selvangivelsen, det får man som forelder ikke sjekka.

23.08.2007 @ 09:13
Postet av: Janne

Ærlig talt. Hva tjener en dagmamma for timen - 25.-/30 kr.

Hadde hun tatt pengene hvitt og betalt skatt ville vel minstelønna vært det dobbelte med rett til fradrag.

Ikke sammenlign dette med hva f.eks. Simonsen har gjort og endel andre politikere.

Det de har gjort er direkte straffbart og følgelig bør det både betales straffeskatt og tiltales etter straffeloven.

Alle barn under 2 år burde ha en dagmamma, enten den er svart eller hvit.

Hurra for alle svarte dagmammaer!!

23.08.2007 @ 10:49
Postet av: Anders

Bra poenger av Stavrum. Stå på!

23.08.2007 @ 10:53
Postet av: Morten

- Poenget var at det er menigsløst å skrive 'Ditlev-Simonsen ... har unndratt seg 108000 i skatt' fordi 1) størrelsen på arven er ukjent, og 2) beregningen gjort av NA24s økonomiekspert er full av antakelser og forutsetninger.

Til 2): I 1992 ble norsk valuta devaluert. For eksempel gikk sveitserfranc fra ca 425 til over 500. Dersom vi antar tantepengene var i sveitsiske franc, så er det snakk om ca 20% valutagevinst, dvs ca 300000 som skal skattes med 28%. Hvor er dette i økonomi'ekspertens' beregninger?

23.08.2007 @ 11:21
URL: http://josefsen.org
Postet av: Eldrid Semb

Du, leser nå etikkundersøkelsen dere har gjort i dag. Nå kommer det enda mere snusk på Gerhardsen.

Kom også til å tenke på Folkvord - han fuska jo med timelister en gang i tiden. Og nekte å betale det han skyldte. Har han bare rent mel i posen?

24.08.2007 @ 14:08
Postet av: Andreas H.

"En hver uverdighet blir tilgitt, men ingen karakter. Den som vil forstå verden, bør merke seg dette". Christian Friedrich Hebbel

24.08.2007 @ 15:21
Postet av: th myrseth

litt sen kommentar her. en må forstå mennesket Stoltenberg her - stikker en av etter å ha rygget på andres biler, så er vel svart arbeid noe som også forteller om personen.

det kalles uredelighet, og vitner om dårlig

oppførsel.

th myrseth

molde

19.09.2007 @ 11:16

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5507365
hits