TV2Nettavisen

Svigersønnene fra helvete

21.08.2007 @ 08:54

En rå utpresning fra to svigersønner er i ferd med å kjøre valgkampen i Oslo i grøfta. Timingen er perfekt, men så står også en ledende PR-rådgiver bak.

image328

EDB Business Partners konsernsjef, Endre Rangnes, unndrar seg ikke for direkte press mot sin eks-svigerfar. Foto: EDB Business Partner.

At skilsmisser kan bli en kamp nærmest på liv og død, er velkjent. Mindre vanlig er det å trekke inn eks-ektefellens familie i det som må oppfattes som knallhardt press.

De to eks-svigersønnene er velkjente navn i norsk næringsliv: Endre Rangnes er konsernsjef i Telenors datterselskap EDB Business Partners, mens Pehr-Olav Skogseth har vært styreformann i PR-selskapet Geelmuyden Kiese, og er i dag leder i PR-byrået Kreab.

image326
Faksimile: Kreabs hjemmeside.

Begge lever av tillit og lojalitet, men ingen av dem har hatt skrupler mot å gi sin eks-svigerfar en rett høyre - og på det verst tenkelige tidspunkt.

I flere håndskrevne brev har Endre Rangnes satt betydelig press på Per Ditlev-Simonsen:

"Det kunne kanskje være en fordel om du, på samme måte som ved delingen med Pehr-Olav, kunne klargjøre for Cecilie at hun enten må få alle faktum på bordet og «krige» om alt, eller la mitt være i fred dersom hun ønsker at det ikke skal graves i Sveits.

Både Pehr-Olav og jeg foreslår at vi tre tar en prat.

M v h

Endre»


Kommentarer:
Postet av: Gerd H

Fytte rakkern. snakk om brutale og kyniske pr-folk. Ingen tvil om at dette er en gjennomtenkt og nøye planlagt drittkampanje mot eks-svigerfaren.

Dersom disse to svigersønnene mente kontoen ikke var riktig, hvorfor tok de ikke ansvar da de var gift, om at ting skulle kommer i orden?

På TV sa advokaten dems at de ikke hadde skrevet brev. Nå er jo beviste kommet. Hvor mye mer løgn og dritt kommer de med tro. Støtta av Geelmjuyden som hater Høyre og betalt av AP. Dette er søppel av værste slag.

21.08.2007 @ 09:27
Postet av: Stakkars Geelmuyden

Det hadde jo vært stille rundt ham en ukes tid, så det var ikke så rart han fikk litt markeringsbehov der.

Godt at noen griper fatt i drittsekkoppførselen til disse to gutta.... For enkelte er visst ingen midler hellige, bare de får beholde kronene og opsjonene.

21.08.2007 @ 09:32
Postet av: Frode

Og du stemmer Høyre selvfølgelig? Hvor er din fordømmelsen av denne grove skatteunndragelsen?

21.08.2007 @ 09:33
Postet av: Olav R

At denne striden havner i media er kun Dietlef-Simonsens egenn feil. Grådigheten i den familien vil ingen ende ta. Det er veldig tydlig at Hydro-talskvinnen ville ha kloa i opsjonspengene til Endre Ragnes, men på den andre siden IKKE være med på å dele det som finnes i hennes besittelse på konto i Sveits. På direkte spørsmål om hvorfor hun ikke har villet oppgi denne kontoen svarer hun "Vet ikke"... 100% Hyklersk...

21.08.2007 @ 09:34
Postet av: Pablo

Jeg skjønner at det settes spørsmålstegn ved dømmekraften hennes når hun kan klare å inngå ekteskap med to slike personer...

At det kan være tvil om opptjente rettigheter på en opsjonsordning skal inn i felleseiet det skjønner jeg. Men det må være åpenbart at kontoene i Sveits uansett er morsarv, og arv skal vel ikke inn i felleseiet, men tilører den enkeltes rådighetsdel - også ved skilsmisse. Siden dette står får retten så bør jo advokatene ha sjekket ut dette. Dersom det er riktig fremstår det jo enda mer som en skittkampansje at noen forsøker å trekke inn noe som - uansett om det er juridisk og moralsk galt å ha en konto i Sveits - ikke hører inn i boet.

Spm er jo om EDB kan se seg tjent med adm direktører som driver med slikt...

21.08.2007 @ 09:39
Postet av: Knut Johannessen - Vox populi

Så nå har Nettavisen kommet til svigersønnene? Så det er deres "trusler" som er problemet nå? Ikke en ordfører og en kommunikasjonsdirektør som har unndratt skatt?

Er det ingen i redaksjonen som stiller et kritisk spørsmål hvorfor disse nå skyves foran familien Ditlev-Simonsen i denne saken. Tenk å være så uheldig med svigersønner,da gitt.

Det undrer meg aldri så lite at familien Ditlev-Simonsen, selv etter at disse "truslene" ble fremsatt, fortsatt ikke forstod at de måtte legge kortene på bordet.

Siden du er opptatt av at Endre Rangnes og Pehr-Olav Skogseth lever av tillit og lojalitet, så antar jeg at en kommunikasjonsdirektør i Hydro også er det?

Dette er like imponerende journalistikk som da dere klarte å spa opp Hans Geelmuyden som frafallen Høyrevelger. Der må dere ha gravd virkelig dypt og lenge. Hvor lang tid tok det før han ringte?

21.08.2007 @ 09:53
URL: http://voxpopulinor.blogspot.com
Postet av: Grus

Cecilie driver vel i samme bransje, som kommunikasjonsdirektør og cashet nylig inn 4mill i opsjoner fra Hydro. Hun burde jo ikke akkurat regnes som en novise med den opsjonen, eller?

21.08.2007 @ 09:57
Postet av: Alexis

Angiveri. Bevisst skattesvindel. Åpenlys ansvarsfraskrivelse. Hmm, det er visst brodne kår på alle kanter av Oslo Beste Vest. Dette minner litt om Dynastiet ... :)

21.08.2007 @ 09:57
Postet av: Øyvind

Nå går Nettavisen på svigersønnene???

Du er ute på dypt vann nå, Stavrum, og ikke virker du spesielt svømmedyktig heller.

21.08.2007 @ 10:04
Postet av: Ole Brumm

I kjærlighet og krig er alt lov.

Business is business, pleusure is pleusure.

21.08.2007 @ 10:05
Postet av: Balen

Tror man lett glemmer hva som er utgangspunktet her; dette er en skilsmissesak hvor samfunnstopper på lik linje med "oss andre" prøver å ta igjen i en eskalerende krangel om deling av verdier. Det som er spesielt i denne saken er at dette gjelder mye større verdier enn hva vanlige folk omgås med og at dette gjelder toppledere i norsk næringsliv. Isolert sett er skattejuks helt klart ulovlig. At en profilert toppsjef i Norges største IT-selskap trekker 3-part inn i skilsmisseoppgjøret mener jeg er umoralsk og vitner om elendig dømmekraft. Jeg synes ikke den ene er bedre enn den andre, men jeg syens det var skittent gjort å "ta" ordfører Ditlev-Simonsen på denne måten for å skade datteren.

21.08.2007 @ 10:18
Postet av: Lars

Kanskje litt kjapp på avtrekkeren Stavrum?

Å belønne dem med en "tittel" ut fra brøkdelen av et brev som har blitt lasert av Diffen selv.

Her lukter det søksmål for personkrenkelse...

21.08.2007 @ 10:21
Postet av: WS

Hvordan kan styret i EDB godta at selskapet bruker en rådgiver som har et slik personlig forhold til konsernsjefen?

Hva har det å si for tilliten til EDB at konsernsjefen bruker en av selskapets rådgivere til å lage en offentlig skittentøysvask med dårlig skjulte trusler min sin eks-svigerfar på den måten det er fremkommet?

At PDS og CDS har vist dårlig dømmekraft og at PDS bør trekke seg snarest, mener jeg er helt innlysende.

21.08.2007 @ 10:32
Postet av: WS

Hvordan kan styret i EDB godta at selskapet bruker en rådgiver som har et slik personlig forhold til konsernsjefen?

Hva har det å si for tilliten til EDB at konsernsjefen bruker en av selskapets rådgivere til å lage en offentlig skittentøysvask med dårlig skjulte trusler min sin eks-svigerfar på den måten det er fremkommet?

At PDS og CDS har vist dårlig dømmekraft og at PDS bør trekke seg snarest, mener jeg er helt innlysende.

21.08.2007 @ 10:33
Postet av: Abbe Tabbe

Ordføreren og hans datter hadde sjansen til å gjøre opp for seg da svigersønnene begynte å rasle med sablene. Tross angivelige trusler gjorde de ikke det da heller - interessant...

21.08.2007 @ 10:52
Postet av: Monica

Jeg blir kvalm av svigersønnene, kjøre en slik sak midt i valgkampen for å sikre seg mer penger. At de som er fedre kan oppføre seg slik mot ex- kona som begge har barn med? Utrolig. De må ha veldig små baller begge 2 som ødelegger en hel valgkamp for de er bitre, sure og smålige.

For Høyre er dette ikke bra. Og som en vanlig Oslo innbygger med hus, stort lån og 2 små barn er jeg bekymret for konsekvensene når AP/SV rykker inn i Oslo. Boligskatt, enda høyere renter, dårligere skole osv.

Så alt i alt er jeg lite fornøyd med CDS ex-menn - dette kommer til å koste oss vanlige (vi som ikke har opsjoner, vinsammlinger etc) innbygge dyrt.

Nei det er så typisk norsk, lenge leve småligheten og sjalusien. Hvis man ikke får karret til seg mest mulig penger, skal alle straffes. Inkl deg og meg.

21.08.2007 @ 10:57
Postet av: Bjarne Bernesen

Etter hva jeg har forstått, så kommer reaksjonen fra eks-mennene som et resultat av at CDS (datteren til PDS) ville kreve "sistemann ut" for penger som stammet fra opsjoner som denne hadde med seg inn i ekteskapet.

I forbindelse med skilsmissen har det åpenbart oppstått en økonomisk krangel, slik det dessverre ofte blir. Dette var åpenbart et trekk ved CDS som førstemann kjente igjen fra sin exit, og eks-svigersønnene har tydeligvis funnet ut at de vil sloss dirty de også.

Litt merkelig at Stavrum da går løs på disse to alene, og ikke tar med Cecilie's opptreden oppe i det hele.

Dette virker som et usedvanlig skittent skilsmisseoppgjør, hvor alle midler åpenbart skal tas i bruk.

Ordføreren kom i mellom, og ble offentlig ydmyket på verste måte.

Ufortjent at det skulle skje på denne måten, selv om det selvsagt ikke er bra å snyte på skatten.

Men hva skulle han ha gjort?

Da pengene ble arvet, så var han forsvarsminister.

Hadde han tatt inn pengene i landet da, så ville pressen ha gått bananas.

Isteden ventet han til han var gått av som statsråd, og har skattet av pengene siden.

Det er forseelsen.

Det er flere enn ordføreren som burde ha vondt i magen av denne saken.

Hans datter og begge svigersønnene bør gå i seg selv.

Greit nok å hevde sin rett, men ikke å nærmest gå over lik for å få det som de vil.

21.08.2007 @ 11:52
Postet av: TS

Skattesnyteri er en uting. Mon tro om det ikke finnes en og annen pakistansk taxisjåfør på APs og SVs lister- men det er kanskje ikke media interessert i. Hadde Simonsen vært pakistansk taxisjåfør, ville beløpet vært altfor lite til å bli etterforsket. På tide å saumfare listene samt alle som står på dem!

21.08.2007 @ 12:03
Postet av: Lasse

Nå er jeg dritlei av å lese om PDS og CDS. Kan ikke dere journalister eller bloggere eller hva faan dere er snu vinklingen tilbake til RBK, LSK, SKB, TIL etc?

21.08.2007 @ 15:42
Postet av: Ole R

personlig synes jeg ikke dette er noen "trussel".

Saken har da også holdt på i to år siden frøken DS fremsatte kravet, så det kan ikke akkurat ha kommet som noen overraskelse for noen av partene.

At timingen er kjedelig, for Høyre, som parti, akkurat nå i valgkampen, det synes klart.

Men slike hensyn kan i grunnen ikke partene i denne saken ta.

Saken står og faller med frøken Ditlev Simonsens griskhet i forhold til verdier hun nokså tvilsomt har krav på....

22.08.2007 @ 08:18
Postet av: FRK

Klippet denne fra Hegnar Online.

Nå må alle "synsere" og "menere" sette seg ned og se hva denne saken dreier seg om.

Den dreier seg ikke om angiveri, som om det i og for seg skulle være så veldig galt.

Vi forsøker å lære våre barn at det å melde fra om kriminell virksomhet ikke er å sladre.

Vi forsøker å få folk til å bli "whistle blowers" hvis de oppdager noe som er ulovlig og til skade for samfunnet.

Vi forsøker etter beste evne å etablere et samfunn der alle er underlagt de samme regler for hva som er lov og ikke lov, og der alle skal dømmes eller frikjennes i forhold til sak og ikke person.

I dette tilfellet er det en person, som faktisk er trukket for retten fordi hans ekskone mener hun har krav på noe.

Jeg skal ikke ta stilling til hvorvidt hun har et legitimt krav eller ikke, men det kan ikke være annet å forvente enn at vedkommende da gir beskjed om at han vil kreve sin samme rett i noe saksøker har

eller har hatt. I stedet for å kalle det angiveri vil jeg kalle det å forsøke å få til et kompromiss eller

et forlik.

Å få seg til å kalle denne personen for en Judas er en så åpenbar skivebom at det grenser til å holde geværet feil vei og skyte seg selv.

At Herrene Hegnar og Friele og svært mange andre både innen Høyre og innen næringslivet kan få seg til å fremstille ordfører (dvs eks ordfører (klokken er nå 12:01)) Ditlef-Simonsen som et offer og at han burde vært spart for dette på tampen av sin karriere viser jo også at de nevnte herrer overhodet ikke skjønner hva som har skjedd.

Hr. Ditlef-Simonsen og hans barn er tatt i, og har innrømmet, skattesnyteri av verste skuffe.

De har ikke bare skjult penger i utlandet for å bruke dem der, de har faktisk også "smuglet" dem inn i Norge for å betale for tjenester her i landet.

De forsøker å legge det over på en avdød ektefelle/mor som ikke kan beskytte seg.

Er det noen som overhodet tror at ikke PDF visste om denne kontoen, og faktisk var med på å bruke og kanskje til og med opprette denne mens hans kone levde?

Og så komme med at det er en forglemmelse.

Har du så mye ansvar og tillit som det en stortingsrepresentant, minister, ordfører har fått så har du faktisk ikke lov til å "glemme" en filleting som 1,5 mill.

Og hvordan kan han ha glemt det når han faktisk har tatt pengene inn i landet på ulovlig måte for å betale ferdiggjøringen av hytta.

Hr. PDF er gjennom sine tillitsverv og possisjoner satt til, ikke bare å administrere våre skattepenger, men også å være med på å fortelle hvor my og av hvilke midler den enkelte av oss skal betale. Han har ved sin opptereden ikke bare svindlet staten, men han har stjålet fra deg og meg.

Beløpet er kanskje minimalt, men det er ikke størrelsen det kommer an på, det er den kriminelle tankegang som ligger til grunn for det han har gjort.

Også våger man å si at det var synd at det kom nå på tampen av karrieren.

Det er det samme som om vi skal si at det er synd om en mann blir tatt for en forbrytelse kun få dager før foreldelsesfristen.

Hva slags samfunn er det Høyre ønsker at vi skal ha?

Jeg håper denne saken setter fortgang i en generell søken etter utenlandsformuer/konti og at alle som har slike konti, enten det Kong Salomo eller Jørgen Hattemaker, blir tatt og fraristet all ære og berømmelse.

De har nemlig ingen ære idag og deres berømmelse er kjøpt for stjålne penger.

23.08.2007 @ 12:38
Postet av: Cecilie d'Arc

Når en ordfører må gå grunnet dårlig moral og presisjon i skattespørsmål, så ser jeg for meg et endeløst tog av avsatte svarte taxisjåfører, trygdemisbrukere, restauranteiere, dekkforhandlere, bilutleiere, renholdere, vaktselskaper og andre som i stor stil unndrar beskatning av ærlige og uærlig tilegnede midler.

Nå må de hvite bussene snart komme seg avgårde - ut av landet!

24.08.2007 @ 12:39

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5506819
hits