TV2Nettavisen

Trekk deg, Ditlev-Simonsen

20.08.2007 @ 09:46
Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen har ikke noe valg. Han må umiddelbart trekke seg fra valgkampen før han drar hele Høyre inn i skattesnusk-saken.

image325

Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen har gått fra å være et godt kort til en belastning for Høyre-leder Erna Solberg på noen få dager. Foto: Scanpix.

Det verserer ulike opplysninger om de angivelige, hemmelige bankkontiene i Sveits. Ditlev-Simonsen har selv innrømmet å ha hatt penger i Sveits som ikke er beskattet, men i følge dagens VG var det hans kone, Benedicte, som eide kontiene frem til hun døde i 1990.

Den 15-20 år gamle skattesaken er forlengst foreldet, men det spiller i praksis liten rolle. Når politikere  fra alle partier åpenbart ønsker å slå politisk mynt på saken, er det nødvendig at Per Ditlev-Simonsen tar konsekvensen og trekker seg fra valgkampen.

Skattesnyteri er en alvorlig sak, og det er spesielt alvorlig blant politikere som stiller til valg og ber om tillit til å forvalte skattepengene på vegne av oss alle.

Men moral ser ut til å være jevnt fordelt i de politiske partiene, og det finnes tilgivelse. Aps Anne-Lise Bakken måtte gå som minister etter økonomisk rot i 1989, men stiller i år som ordførerkandidat på Hamar.

Om ikke Per Ditlev-Simonsen selv har drevet med skattejuks, så har han åpenbart vært veldig nær. Familiens hytter er angivelig pusset opp med takk i hytteboka til "tantene i Sveits" og det kan late til at pengene i Sveits gikk videre til hans barn da boet etter hans avdøde kone ble gjort opp i 1990-1992.

Hvor mange penger det er snakk om og hvordan formuen ble bygget opp og avviklet, er ikke kjent. Men det vil være nok å ta i for den som ønsker å forlenge denne saken helt frem til valget 10. september: Var Per Ditlev-Simonsen fullt informert om formuen, og kan han sies å ha medvirket til eller tjent på skattesnyteri?

Slike spørsmål vil overskygge Høyres valgkamp helt til Per Ditlev-Simonsen trer ut over sidelinjen.

Å kaste en ordfører de siste ukene av vedkommendes funksjonstid som følge av et skatteforhold hans kone (de hadde særeie) stod bak for 17 år siden, er urimelig. Ditlev-Simonsens skyld kan diskuteres, og saken er uansett strafferettslig og ligningsmessig foreldet for mange år siden.

Men så lenge saken pågår, er ikke Per Ditlev-Simonsen noen god mann for Oslo Høyre - uansett hvor god jobb han har gjort de siste 12 årene, og uansett om han selv formelt ikke har gjort noe galt. 

Derfor er det et godt råd at han nå bruker tiden på å rydde opp i familiens skattesak, og tar seg en pause fra politikken.

Kommentarer:
Postet av: Andreas Halse

Om han driver valgkamp for Høyre får være Høyres valg. De får vurdere om det er positivt eller ei. Hva personer som faktisk ikke stiller til valg gjør

har ikke jeg som velger så mye med, annet enn at jeg kan la være å stemme på partiet de støtter hvis jeg ikke har tillit til dem.

Langt verre er det at han fortsetter som ordfører. Det er et tillitsverv for alle byens borgere. Særlig er det et problem etter et år hvor en rekke korrupsjonsskandaler har blitt avslørt i Oslo kommune. Bystyret har stått samlet i ønsket om å rydde opp. Da kan vi ikke ha en øverste leder som viser at han er villig til å bøye reglene for å tjene noen kroner.

20.08.2007 @ 14:36
Postet av: am

Vår kjære Statsminister har innrømmet at han hadde en dagmamma han betalte svart. Det er også kjent den episoden han kom borti en annen bil på parkeringsplass, og prøvde å kjøre derfra uten å gi beskjed. Den skatten som Ditlef Simonsen har undratt er ca 50.000,-. Jeg er lei av denne skinnhellighten en del kommentatorer og andre politiker viser i denne saken.

20.08.2007 @ 15:53
Postet av: Mariann

De holdningene han viser trekker Høyre ned i søppla. Dette er foreldet, det var min kone og ikke meg, det er mine eks svigersønner som er ute etter meg. Skjønner ikke denne mannen at dette var feil? Skjønner han ikke at folk flest mener han mangler moral og ryggrad med den fremferd han nå viser?

Denne velstående forherligende klubben han og hans likesinnede er en del av lever så fjernt fra virkeligheten at de ikke har gangsyn til å forstå at de fremstår som arrogante og uforståelige for den vanlige borger.

For folk flest er det mange penger han har unndratt beskatning, og han og hans familie har stor formue.

Jeg tror egentlig mange tenker som meg: Hva mer er det av smuss som vi ikke vet om og som "slemme" ekser kan være så ufyselige at de spar opp?

Nei, trekk deg - og skam deg.

20.08.2007 @ 15:56
Postet av: Mariann

Til "am".

"Bare 50.000,-" sier du. Ja, og derfor er det enda mer tarvelig. Det er så opp i dagen at dette er ulovlig, det var ikke engang mulig å tenke at det var på grensen. Og tenk deg så å være så velstående, og allikevel snyte skatte - og endatil være politisk aktiv og profilert. Er det mulig å ha så mangel på dømmekraft og moral spør jeg.

20.08.2007 @ 15:59
Postet av:

Ok. Da stikker jeg bort og gjør et nattlig brekk på Icaen og tar med meg 50 000,- ok ??

Det er vel ikke noe verre det ??

Dessuten har vi bare Dilefen sin versjon av kontoen i Sveits.

Kan godt hende det dreier seg om mye større summer.

Dessuten snakket han om 1970 tallet her om dagen i forbindelse med kontoen i Sveits.

Dreier det seg om millioner av 1970-kroner, kan vi trygt gange tallet med 10...

20.08.2007 @ 16:26
Postet av: Tenkeren

Er den norske kulturen å sparke folk som ligger nede?

År 2007 ser ut til å befeste dette (Valla, Yssen, Hydro bråket, Jan Bøhler som vil sparke alle han ikke liker...)

Hva slags folkeferd er vi i ferd med å bli?

Spesielt media bør begynne å tenke og slutte å springe i flokk.

20.08.2007 @ 16:53
Postet av: Zakken

MEN HVORFOR VALGTE DIFFEN Å BLI

EN DEL AV SKILSMISSESAKEN OGSÅ?

Diffen burde trukket seg. Nå har han og Høyre mistet regi, og kan like gjerne bli drevet fra skanse til skanse i resten av valgkampen.

At en stolt mann ikke trekker seg som ordfører er mulig å forstå, men at en stolt far velger å sverte sine to svigersønner offentlig og internt i Oslo Høyre, som han skal ha gjort i dag, er skandaløst om han ønsker en slutt på saken.

Når han har kommentert dem, må han svare på nye beskyldninger også. Han åpnet dette ballet. Og jeg tror det kommer mer. Går man offentlig ut til tross for felles unge barn, er det mye dritt i skuffen.

Diffen har selv valgt å bli en offentlig aktør i sin datters skilsmisseoppgjør. Uansett hvem som er skurk og helt. Var det også nødvendig da? Denne saken vil rulle videre.

20.08.2007 @ 23:18
Postet av: Jonas

Uten at man tar Diffen i forsvar bør det vel kunne sies til hans fordel at det ikke kan være lett å angi sin avdøde kone for skattesnyteri. Hva skulle han egentlig gjort i den situasjonen han var i? Diffen arvet jo bare sin kones synder.

Han kunne oppgitt arven til skattemyndighetene, og

hadde da samtidig angitt sin avdøde kone. I ettertid er det selvsagt lett å si hva han burde gjort, men jeg skulle sannelig likt og sett den som ikke hadde tatt den diffenske løsningen.

Selv om denne saken er en personlig belastning for de involverte har de selv bidratt til at den har fått en viss underholdningsverdi.

Men hvem lekket egentlig saken til pressen? Så vidt jeg har skjønt fantes opplysningene om hemmelige konti bare i prosesskriv mellom partenes advokater.

Postet av: Børre Hansen

Diffen må gjøre opp for seg. Ingen tvil.

Men det som er viktig nå er at lokalvalget dreier seg om alt annet enn han, Endre Ragnes, Pehr Olav Skogseth og Hans Geelmuyden - og det faktum at disse svigergutta og Geelmuyden hater Høyre og i tillegg delvis er betalt av AP.

Det skal velges ny ordfører og byrådsleder om 3 uker. Landets beste sosialpolitiker er Erling Lae og ordførerkandidatern er Fabian Stang. Oslo fortjener at Erling Lae fortsetter som byrådsleder. Det er han folk må stemme på.

21.08.2007 @ 09:31
Postet av: Observatør

Folk som er mistenkte for kriminalitet

vert ofte varetektsfengsla. OK at

Oslo-ordføraren og dottera ikkje blir det.

Men når massemedia tek inn klagesongar om

det menneskelege i deira sak frå alle slags "vitarar" som ikkje kjem på banen

for å forsvare andre og deira pårørande

så er det berre teikn på forskjells-

behandling i det norske samfunnet.

22.08.2007 @ 21:25

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5506066
hits