TV2Nettavisen

I de beste familier

18.08.2007 @ 14:45

Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen har fått føle en eks-svigersønns vrede, og resultatet er en trist sorti for en lang karriere i politikk og næringsliv.

image324

Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen hadde en skjult formue i Sveits for ti år siden. Foto: Scanpix.

Man kan trygt fastslå at Hydros kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen har hatt en tøff sommer. Først som opsjonsmottaker i Hydro, deretter fornyet skillsmissekrangel med sin eks-mann.

Og det er den siste krangelen som nå har ført Oslos ordfører ut i uføret.

Det handler nok snarere om hevn enn om varsling når ordførerens eks-svigersønn indirekte drar hele familien inn i en skattesak om en angivelig skjult familieformue i Sveits - eller "tantene i Sveits", som kontiene ble kalt på familiær sjargong, ifølge Dagens Næringsliv.

Pengene (vi aner ikke hvor mye det er snakk om) har vært holdt skjult for norske skattemyndigheter, og de kom altså først til overflaten da eks-svigersønnen dro dem inn i skillsmisseoppgjøret. Og eks-svigersønnen er ingen ringere enn konsernsjef Endre Rangnes i EDB Business Partner.

Vi snakker altså mer om en hevner enn om en varsler, men Ditlev-Simonsen sitter like fullt i saksa.

Oslos ordfører benekter å ha hatt pengene mens han har vært ordfører, og skattemessig kan forholdet være foreldet for lenge siden. Men spørsmålet er om Oslos velgere ville gitt sin stemme til en mann som nå innrømmer å ha vært skattesnyter frem til midten av 90-tallet.

Høyre-leder Erna Solberg ber Ditlev-Simonsen trekke seg fra valgkampen, og det er trolig et klokt råd. Ditlev-Simonsen får flere spørsmål om Sveits enn om oslopolitikk hvis han deltar.

Om han skal trekke seg som ordfører eller ei, har mer akademisk interesse. Oslo får uansett en ny ordfører når valget er gjennomført.

Men uansett kaster Ditlev-Simonsens skattesnusk skygger over en karriere som respektert forretningsmann og populær ordfører. Det er trist, men selv i de beste familier er kombinasjonen av hemmeligheter og en eks-svigersønns vrede dynamitt.


Kommentarer:
Postet av: Tore

Så det er bare det at saken er kommet frem som er trist?? Ellers hadde det vært helt OK i følge Stavrums tankemåte...

Tipper denne Stavrum er sterkt påvirket av Machiavalli. Kan virke slik om en ser på denne og veldig mange andre av bloggene hans.

Er vel også dattera til Ditlev-Simonsen som har sørget for at saken er kjent, ved å være litt i overkant grådig. Høyst relevant av eks-mannen å trekke frem skjulte formuer da. Fint å se at sykelig grådighet ikke alltid lønner seg.

Ser ut som om Stavrum vrir det til at Ditlev-Simonsen folka er noen stakkars ofre, som er utsatt for hevn...

Tore

18.08.2007 @ 16:53
Postet av: jaja

stakkars skattesnusker... ;)

18.08.2007 @ 19:57
Postet av: nils

Flott Rangnes,

Alltid fint å la ting gå utover en tredjepart.

18.08.2007 @ 20:11
Postet av: bjarne

Å si at det er hevn fra ex mann

Endre Rangnes i EDB Business Partner synes jeg er en total grunnløs påstand!!! Hun krever hans andel av hans opsjoner, vel da er det vel naturlig at han krever insyn i hennes formue!!!!!!!

19.08.2007 @ 09:32
Postet av:

Men uansett fkaster Ditlev-Simonsens skattesnusk skygger over en karriere som respektert forretningsmann og populær ordfører. Det er trist, men selv i de beste familier er kombinasjonen av hemmeligheter og en eks-svigersønns vrede dynamitt.

At sørlandet's "store sønn" ikke engang kjører stavekontroll, sier det meste om seriøsiteten til nettavisen.

19.08.2007 @ 10:30
Postet av: Dag

Det er virkelig trist at slike saker kommer frem, samfunnstopper og høyrepolitikere bør jo få snuske i vei uten at vanlige dødlige skattebetalere legger nesa si oppi det. Eller hva, Stavrum??

19.08.2007 @ 10:33
Postet av: kr

Ja, stakkars Cecilie Ditlev- Simonsen. Ikke nok med at hun har en gullkantet opsjonsavtale i Hydro, hun krever i tillegg eks- mannen for millioner. Ja Stavrum, noen har det virkelig tøft her i livet.

På toppen av det hele virker det som om du er mest opprørt over at Ordførerens skjulte konti i utlandet er blitt kjent, og ikke det faktum at de har blitt skjult og unndratt beskatning. Dessuten er det vel strengt tatt Ordførerens egen datter som er skyld i alt dette, rett og slett felt av sin egen grådighet.

19.08.2007 @ 11:55
Postet av: Tore

Endre Rangnes i EDB Business Partner er en patetisk taper!

19.08.2007 @ 16:22
Postet av: Bygdis

Er det ikke Ditlev Simonsen som sitter i saksa? Og som er tatt med buksene nede? Det må da være knekkende likegyldig hvem som avslørte han når mannen vitterlig bryter norsk lov. "Nå må du faen meg skjerpe deg gutt",ellers bør du slutte med så farga kommentarer til aktuelle samfunnsspørsmål.

19.08.2007 @ 16:43
Postet av: Milla

Om det er hevn eller varsling er meg revnende likegyldig. Det er meg også revnende likegyldig om Rangnes er en dust. Jeg er glad for at dette kommer frem i lyset. Det er rett og slett kvalmt overfor ærlige slitere hvordan disse som har så mye fra før skal karre til seg mer på uærlig vis.

19.08.2007 @ 18:57
Postet av: Joster

Tiden er inne til å ta kontakt med Kåre Willoch

slik at vi som ikke forstår dette kan bli forklart detaljert hva som foregår med skattesnusk.

Det er helt uansvarlig at ingen har kontaktet Kåre.

Mvh

Joster.

19.08.2007 @ 19:40
Postet av: Peer Gynt

Siden Stavrum er så beskymret for at Ditlev-Simonsens formue i utlandet har blitt avslørt, er han redd for at hans egen utlandsformue blir kjent?

20.08.2007 @ 03:11
Postet av: Grete

Hmm...ja stakkars skattesnyter, duh!

Det er fanden meg ikke rart det blir vanskelig for oss på grasrotnivå å vinne frem mot disse toppene om vi beskylder dem for snusk; det virker jo som om det er "noe" over hele linja.

Fy f*** jeg blir kvalm!

20.08.2007 @ 08:45
Postet av: Gunnar Stavrum

Til kr og flere andre: Kommenter det jeg ikke skriver, ikke det dere antar at jeg mener. Jeg har ALDRI forsvart skattesnyteri, og heller ikke i denne saken.

Skattesnyteri er alvorlig, og spesielt alvorlig hvis det skjer blant politikere som har bedt om tillit til å forvalte våre skattepenger.

20.08.2007 @ 09:59
Postet av: skeptisk

Hvorfor kommer saken nå? Jeg blir skeptisk når jeg hører at den ene eks-mannen er kommunikasjonsrådgiver: Er dette bare en hevn?

20.08.2007 @ 10:02
Postet av: Jonas

Egentlig ikke noe å hisse seg opp over.

Jeg forstår ikke hvorfor den moralske forargelsen er så stor blant enkelte. Det saken dreier seg om er at Diffen m/familie har dratt med seg noe (en utenlandskonto) som ikke er akseptert (eller lovlig) inn i en ny tid, men som den gangen ordningen (altså utenlandskontoen)

ble etablert var akseptert, om enn ikke lovlig.

Etter krigen var det en stilltiende aksept for at redere kunne ha penger til personlig bruk i utlandet, fordi det ikke var sosialt akseptert at man skulle vise sin rikdom i Norge. Einar G. og hans regjering hadde et desperat behov for utenlandsk valuta, og det fikk den via rederne. Om de hadde klemt til mot rederne skattemessig (ja, for sentrale poltikere kjente til utenlandskonti), ville disse bare flyttet fra Norge, og valutainntektene uteblitt.

Det er langt alvorligere 'fellesskapsunndragelser' å sette søkelyset på i dag enn Diffens konto i Sveits, men det er klart at disse er det både mer risikofylt og politisk ukorrekt å omtale/etterforske. Uten å nevne involverte har vi gående en sak som omfatter skatteunndragelser opp mot en milliard kroner, hvor nå 'enkeltsakene' henlegges av politiet. Hverken politiet eller pressen ser ut til å ha ressurser til å forfølge dem. Da må Diffens omkostningsfrie sak ha kommet 'beleilig' for pressen.

20.08.2007 @ 10:05
URL: http://www.nettavisen.no
Postet av: gigis

Om kampsaken til Høyre og Ditlev-Simonsen nå kunne bli:

NEI til formueskatt og arveavgift så får de jaggu min stemme! :o)

21.08.2007 @ 11:25
Postet av: Andy

Hun ble for grådig, hvor lenge var de gift?? - to år

Æ skjønne han Rangnes veldig godt

21.08.2007 @ 13:03

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5504625
hits