TV2Nettavisen

Kjøpt og betalt

08.08.2007 @ 09:08
Advokatfirmaet BA-HR står igjen med buksene nede etter å levert et syltynt bestillingsverk om Hydro-opsjonene. Advokat Gudmund Knudsen har levert et juridisk makkverk - kjøpt og betalt av Næringsdepartementet. 

image317
 

Sent lørdag kveld (4. august) ringte avdelingsdirektør Morten Kallevig i Næringsdepartementet til Knudsen for å be om en utredning om Hydros saksbehandling.

Svaret kom allerede dagen etter, akkurat i tide til Hydros bedriftsforsamling.

 

Det oppsiktsvekkende er at Knudsen brukte under et døgn, og han avgir sine konklusjoner uten å ha hatt ett eneste møte med noen i Hydro. Ikke har han hatt tilgang til interne saksdokumenter heller.

Faktisk er det tabloidavisene VG og Dagbladet som hyppigst siteres som "kilder".


(Du kan lese hele BA-HRs brev her).
 

Tross forbehold på forbehold i brevet, så er konklusjonene sterke:


 "Hydro har ikke gitt noen offentlig redegjørelse for sin saksbehandling, og det foreligger følgelig svært begrenset informasjon om denne. Basert på de opplysninger som foreligger, er imidlertid vår konklusjon at det er nærliggende å reise kritikk mot saksbehandlingen i Hydro."
 

Det alvorligste punktet i Knudsens brev gjelder Hydro-direktør Eivind Reitens angivelige plan om å få disse pengene - en plan han ifølge Dagbladets påståtte hemmelige kilder (kun dem) la i januar.

 

Knudsen skriver:

"Som nevnt i vårt brev (..) skriver Dagbladet 2. august 2007 at konsernledelsen allerede i januar 2007 diskuterte å foreslå at styret skulle avvikle opsjonsordningen i juli 2007. Ut fra dette kan det synes som om initiativet til å avvikle opsjonsordningen kom fra konsernledelsen". 

"Hvis det er riktig at saken ble drøftet i konsernledelsen allerede i januar 2007, jf. oppslaget i Dagbladet nevnt over, forstår vi det slik at konsernsjefen var del i dette. Det er ikke godt forenlig med inhabilitetsreglen at han deltok i disse drøftelsene".
 

Knudsen har altså ikke undersøkt hva som er sant eller ikke, og han uttaler seg bare om hva han ville ment hvis så eller så var sant. Det er oppsiktsvekkende at en tidligere velrennomert advokat som Gudmund Knudsen vil sette navnet sitt under et slikt makkverk.

Redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse oppsummerer ganske presist: - BAHRs opptreden i denne saken viser at i tilspissete situasjoner er advokater først og fremst aktører i et maktspill, ikke uavhengige rådgivere. De er i lomma på den som betaler, skriver Lerø.

Også Finansavisen og Dagens Næringsliv er nådeløs mot advokatfirmaet, og det er fullt fortjent. 

For å bruke advokat Gudmund Knudsen og advokatfirmaet BA-HRs egen metode:

 

Hvis det er riktig at BA-HR og Knudsen lar seg bruke hvis de bare får godt betalt, så er det dårlig advokatskikk.


Kommentarer:
Postet av: Henrik Akselsen

Brevet er jo SPEKKET med formuleringer som "Så vidt vi forstår", "så langt vi kjenner til"og "Hvis det er riktig". Og alle som leser VG og Dagbladet vet jo at etteretligheten der i gården er (i beste fall) variabel, ikke minst når det gjelder lekkasjer og lignende.

At noen mener at dette brevet kan BEVISE noe som helst er jo direkte skandale!

08.08.2007 @ 10:52
URL: http://henrikakselsen.blogspot.com/
Postet av: Knut Johannessen/Vox populi

Takk!

Jeg forstår ikke at BA-HR vil latterliggjøre seg selv ved å utvise så dårlig skjønn. Vel er statens penger fristende, men det må jo finnes en ryggrad et sted.

Et annet poeng er lovligheten i at en stor aksjonær starter granskning av administrasjonen i et børsnotert selskap. Jeg trodde at slike granskninger måtte foregå gjennom generalforsamlingen, alternativt en ekstraordinær generalforsamling? (Almennaksjelovens § 5-25) En bedrifts daglige leder skal vel kun svare overfor styret?

Har BA-HR bidratt til at Staten har begått en straffbar handling?

08.08.2007 @ 11:17
URL: http://voxpopulinor.blogspot.com
Postet av: Andre

Dette beviser vel at BA-HR kun er en gjeng med grådige, sleipe, ukritiske, moralløse & selvgode advokater.

At Regjeringen fortsatt bruker firmaet, etter alle tidligere avsløringer, taler for seg selv.

Nemlig at Regjeringen selv består av det samme kaliberet.

22mm vil passe.

08.08.2007 @ 11:35
Postet av: Andreas

Men du øser jo ut med påstander du ikke kan klare å svare på selv..Faller for eget grep??

08.08.2007 @ 23:20

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5496790
hits