TV2Nettavisen

Foreldre som lemlester barn

27.06.2007 @ 11:43
De neste ukene vil mange norske småjenter bli lemlestet på ferie, med foreldrenes viten og vilje. Hvor lenge skal vi finne oss i dette?

image306

Karita Bekkemellem må holde hodet kaldt, selv om engasjementet er sterkt.

NRKs avsløringer av organisert kjønnslemlestelse i Hargeisa i Somaliland er rystende og den stiller oss overfor et moralsk dilemma.

På den ene siden er det regelrett rasisme å mistenke alle muslimske foreldre for å ville skade barna sine - på den andre siden er det ille å være stilltiende vitner til at uskyldige barn ødelegges for livet.

NRKs reportasjer viser at ti omskjærere har omskåret 185 jentebarn, og at det er utbredt å bestille omskjæring i forbindelse med ferieturer til hjemlandet.

Det er en praksis som må stoppes med alle midler. Foreldre som medvirker til fysiske skader på sine egne barn må straffeforfølges. Det bør de fleste være enige i.

Men forslagene som nå ligger på bordet er ikke gode. Noen vurderer et inngrep hvor jenter i faresonen holdes tilbake fra feriereisene, andre foreslår obligatoriske kjønnsundersøkelser før og etter feriereisen.

Midt i dette dilemmaet står helsepersonell, og for dem er problemet kjent stoff. Leger og sykepleiere må kunne ha et fortrolig forhold til sine pasienter, og vi bør være tilbakeholdne med å pålegge dem et politiansvar.

Men dette kan ikke være til hinder for at helsepersonell har plikt til å rapportere alvorlige kriminelle forhold, og omskjæring bør i så måte regnes som like alvorlig som incest (selv om barna i begge tilfeller vil oppleve at foreldrene straffes).

Norge kan ikke akseptere en middelaldersk skikk som omskjæring, og vi bør gjøre det klinkende klart for alle foreldre som har slikt i tankene at det er straffbart - og at vi akter å forfølge slike saker også i tilfeller hvor de ligger år tilbake i tid.

Derfor kan ikke helsepersonell slippe unna sitt dilemma, og de må pålegges å rapportere om slike tilfeller. Men å innføre ferienekt for somaliske jenter er neppe noen løsning, selv om det virker forlokkende.

Kommentarer:
Postet av: Ann O Nym

De fleste Somaliere i Norge er flyktninger, hvorfor kan de da dra tilbake til hjemlandet?

Det må vel bety at de ikke lenger har et beskyttelses behov?, og MÅ miste oppholdstillatelsen i Norge.

Bor Somalierene i Norge for utelukkende nytte seg av velferdsgoder? Det som er tydelig er at de viser total disrespekt for vestlige verdier og ikke løfter en finger for å integrere seg.

Sålenge politikerne ikke gjør noe mer med omskjæring og annen undertrykking er de medansvarlige.

27.06.2007 @ 13:24
Postet av: Øystein

Et godt spørsmål, Ann O Nym! Men det løser ikke problemet for disse jentene.

Disse forbrytelsene er ikke noe annet enn grov voldtekt under særdeles skjerpende omstendigheter. I endel tilfeller dør også ofrene. Jeg er ingen jurist, men i mine ører høres dette ut som 21 år for de foreldre som utsetter sine barn for dette.

27.06.2007 @ 14:47
Postet av: Joralf

Enig med Øystein, dette er verre enn både incest og voldtekt.

27.06.2007 @ 16:45
Postet av: Cathrine

Ikke verre enn incest og voldtekt, det er en KOMBINASJON av disse, tillagt grov barnemishandling!

Kan vi gi klarere signal til disse røverstatene enn at Norges grenser er stengte for slike folk, samt en konsekvent avstraffelse og/eller hjemsendelse av alle foreldre/familier hvor forbrytelsen har funnet sted. For å verne de barn i Norge som ennå ikke er rammet, må det settes inn en systematisk legemsundersøkelse av alle barn i Norge som tilhører disse gruppene. Dette som basis for preventive tiltak.

SV sier at dette må omfatte alle grupper, nei, jeg tror vi skal unnta dansker, svensker og andre siviliserte folk.

28.06.2007 @ 10:46
Postet av: j b

Fordeldrenes rett til å skjære i sine barns kjønnsorganer er begrenset til de foreldre som har sønner...

28.06.2007 @ 17:06
Postet av: Petra

Dessverre har vi sett at vår "milde" (eller ikke tilstedeværende) integrasjonspolitikk ikke fører frem. Alle somaliske jentebatn bør sjekkes jevnlig på helsestasjon og kalles inn for dette. I de tilfellene hvor det viser seg lemlesting eller at de ikke stiller opp, bør foreldrene miste alle sosiale goder, samt anmeldes for barnemishandling. Dette bør gjøres godt kjent i somaliske miljør. Vi må vise at jenter i Norge IKKE skal gjennomgå denne behandlingen. Karita - hva er din plan for å stoppe denne grusomme handlingen? Mvh,

28.06.2007 @ 20:47
Postet av: De Andre

I følge norsk lovgivning skal forbrytere som begår en straffbar handling utover visse strafferammer, kunne utvises. Nå har ikke dette blitt en vanlig rettspraksis i det sosialist-politisk korrekte Norge, dessverre.

Hvorfor skrikes det da om behov for nye lover for å håndtere kjønnslemlestelse? Bruk de lover vi har og få sendt ut bestialistene, ikke finn opp nye som bare er uthulingslover a la øvrig innvandringslovgivning.

For øvrig enig med j b, det er langt flere gutter enn jenter som får sine kjønnsdeler beskåret.

Stem SV!

29.06.2007 @ 09:14
Postet av: MagnusK

Norske politikere streber så jævlig etter å være politisk korrekte, for å komme i det gode selskap ute i den store lille verden, at de glemmer landet hvis innbyggere de skal beskytte og holde vedlike! Myndighetene klarer ikke engang å ta vare på de som allerede bor her, men flere og enda mer vanskelige folkeslag skal de så absolutt ha inn her!

29.06.2007 @ 13:04
Postet av: Sarina

Omskj'rin er noe som er ukulturelt og ulovlig men hvorfor vekker denne saken s[ stor oppmerksomhet. Hvorfor blir det ikke skrevet om norske som seksuelt misbruker sine egne barn, det er disse foreldrene som burde sitte i fengsel og det er disse barna som burde bli helseskjekket. Ikke bli opptatt p[ omskj'ring for ingen kan bli kvitt det s[ lett og fort.

29.06.2007 @ 23:16
Postet av: rune

Til Sarina

INGEN I NORGE AKSEPTERER AT MAN MISBRUKER SINE EGNE BARN. MEN DET SOMALISKE MILJØET AKSEPTERER LEMLESTINGEN AV SINE DØTRER. SÅ SAMENLIGNIINGEN BLIR DUM. MILJØET MÅ TA ET OPPGJØR MED SEG SELV OG SINE HOLDNINGER. VI SNAKKER IKKE HER OM SJUKE FOLK, MEN OM SJUKE HANDKINGER

30.06.2007 @ 15:27
Postet av: BjarneH

Kriminelle somaliere kan ikke sendes tilbake til Somalia, men somaliere ellers kan reise hjem på ferie til et land de flyktet fra. Her er det noe jeg ikke forstår.

30.06.2007 @ 17:30
Postet av: Kruff

Ja, nå må jødene slutte å skjære halve pikken av sønnene sine!!

01.07.2007 @ 17:24

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5471344
hits