TV2Nettavisen

LO nærmer seg skandale

19.06.2007 @ 09:32

Norges største arbeidstakerorganisasjon, LO, står til stryk som arbeidsgiver. Behandlingen av Gerd-Liv Valla nærmer seg en skandale.

image298

Det minste Gerd-Liv Valla fortjener er totalt innsyn i anklagene mot henne.

Det er godt mulig at Gerd-Liv Valla mobbet og trakasserte Ingunn Yssen, og at hun fortjente sin skjebne. Men det tjener LO til liten ære at man nå med nebb og klør kjemper mot at Valla skal få innsyn i anklagene og påstandene mot henne.

Motstanden er vanskelig å forstå, men lederen i LO Stat setter nok ord på den rådende holdningen: - Hele saken er noe skitt, uttalte han i går.

Selvsagt er rettsvern noe skitt for dem som ønsker å komme videre, men folk med et minimum av prinsippielt gangsyn må se at fullt innsyn og etterprøving er en garanti mot at det begås urett.

Det skal ikke jeg påstå er tilfelle i denne saken, men jeg vil være mer betrygget hvis Gerd-Liv Valla og hennes advokat, Harald Stabell, får gjennomgå alle dokumenter i saken.

Mulig det ikke er i LOs interesse, men Gerd-Liv Valla har da sin egen interesse å ta vare på etter å ha blitt riks-heks og fradømt enhver ære som arbeidsleder.

"Kompromisset" som LO-ledelsen forsøkte seg med i går, er gjennomsiktig og urimelig. Valla og Stabell skal få innsyn i endel av dokumentene, men får ikke kopier og må underskrive taushetspliktserklæring. Som om det er av privat interesse de ønsker å lese gjennom dokumentene og de sakkyndiges rapporter.

Valla må få fullt innsyn, og ha en absolutt rett til å hevde sitt syn i det offentlige rom.

Hvis LO er så sikker i sin sak, bør det være enkelt å innvilge.

Og er de ikke sikre i sin sak, bør det være dobbelt så enkelt - eller har man glemt alle verdier LO normalt forfekter i saker som gjelder forholdet mellom ansatte og arbeidsgivere?


Kommentarer:
Postet av: =)

Enig... skandaløst...

19.06.2007 @ 12:30
Postet av: Meg

Nettavisen har gjort en veldig bra jobb med aa avdekke det som faktisk skjedde bak kulissene i denne saken. Det burde faatt mer oppmerksomhet i andre medier, ikke minst i VG. Det tjener avisa til aere at man klarer aa tenke prinsipielt, og forstaar at til og med "riksheksa" fortjener aa behandles fair.

19.06.2007 @ 14:24
Postet av: Halvor

Burde være en selvfølge at hun får fullt innsyn i rapporten, alt annet er uakseptabelt. Men personlig mener jeg at Valla er bedre tjent med å ta kritikken i rapporten inn over seg, og ikke bruke det offentlige rom til å prøve å rettferdiggjøre seg selv. Det toget er nok dessverre gått.

Eneste måten hun kan endre folks syn på hennes egen opptreden i denne saken vil jo være å sverte Yssen ennå mer, og det endrer ikke hennes ettermæle i vesentlig grad.

Men tommelen opp for Nettavisen som har opptrådt mye mer nyansert i hele denne triste saken enn de fleste andre tabloide medier har gjort.

19.06.2007 @ 17:34
Postet av: ole

Nettavisen og spesielt Stavrum har vel enda til gode å publisere en positiv artikkel om LO eller fagbevegelse generelt. Troverdighet = 0,00

19.06.2007 @ 22:33
Postet av: ole også

Troverdighet = positive artikler om LO? Det var en herlig kommentar.

20.06.2007 @ 10:05
Postet av: Signatur

Alle som kommenterer denne striden glemmer det vesentligste: Hvem har stått ansvarlig for at denne menatliteten har fått utvikle seg i LO? Valla får regelrett smake sin egen medisin, og nå skal hun sutre for det? LO er selvsagt pill råtten som arbeidsgiver, men dette systemet er nøyaktig det samme som Valla satt og forsvarte når Yssen saken startet. Selvsagt kan ikke dette systemet forsvares, men å vinkle det slik at det er synd på Valla blir fullstendig skivebom. Det korrekte hadde vært å påpeke at hun her får erfare resultatet av eget arbeid og på generellt grunnlag påpeke hvor slett LO som arbeidsgiver er og ansvarliggjøre de som nå opprettholdet Vallastilen.

20.06.2007 @ 10:07
Postet av: Signatur

....ai, dette gikk fort: Det skal selvsagt være MENTALITET i ovenstående innlegg.

20.06.2007 @ 10:10
Postet av: Knut Jørgen Lukkedal

Nå begynner jeg å bli lei hele Valla saken. 10 millioner kroner er nok. Nu må det være slutt

20.06.2007 @ 15:01
Postet av: Halvor

Enig! Dra dem med opp på Galgeberg begge to, og bli ferdig med det.

20.06.2007 @ 15:06
Postet av: Synne

Denne saken handler om mer enn Vallas ettermæle.

Dette er en svært viktig og prinsipiell samfunnssak. Inntil LO tar klart og tydelig avstand fra sin egen private granskning legitimerer de en farlig praksis hvor arbeidsgiver raskt kan kvitte seg med "brysomme" enkeltansatte.

At psykologer og psykiatere deltar i anonym personklappjakt, skjer i regimer vi svært ugjerne sammenligner oss med.

På neste arbeidsplass, som følger LO sitt eksempel om privat granskning av en personalsak med psykologer og psykiatere, skal den som da må gå få med seg en psykiatrisk diagnose på veien ut, - som for eksempel sucidal?

Ulykker, som Fougnerinkvisisjonen i LO, koster mye både i menneskelige og matrielle ressurser.

Anstendig og redelig oppryddning er LO sekretariatets ansvar, og det innebærer at Valla behandles med respekt og får NORMALT innsyn.

20.06.2007 @ 16:32
Postet av: Observatør

Valla var jo endel av LO systemet hun også. Synes hennes måte å takle Yssen saken og media på bekrefter det. Hun er ingen uskyldig "pusekatt". Både LO og Valla har taklet hele denne saken kjempe dårlig.Men Valla burde få en rettferdig behandling, det fortjener alle.

20.06.2007 @ 18:45

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5466069
hits