TV2Nettavisen

Tvang mot tvangsgifte

06.06.2007 @ 22:41
Er det riktig å påtvinge alle under 23 år nye regler for å forhindre at et lite fåtall blir tvangsgiftet?

image295

Mer symbolikk enn harde tiltak mot tvangsgifte fra Bjarne Håkon Hanssen. Foto: Paul Weaver

Diskusjonen om tiltak mot tvangsekteskap er vanskelig, arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen har åpenbart ikke hatt det lett.

På den ene siden ønsker så godt som alle som er tvangsgiftet at samfunnet innfører en aldersgrense på 21 år for ekteskap med partner fra et ikke-EØS-land.

På den annen side er dette et grovt tiltak som vil treffe mange unge som er glade i hverandre og som har en selvsagt rett til å inngå ekteskap.

Bjarne Håkon Hanssen må berømmes for en sterk vilje til å komme tvangsekteskap til livs. Det er en viktig sak, og det er grotesk at ungdom som er vokst opp i Norge risikerer å bli utsatt for slik tvang.

Nettopp derfor er det viktig å velge tiltak som treffer denne gruppen, og som ikke er rene symbolvedtak som rammer helt andre grupper - for eksempel den norske studenten som forelsker seg i eksempelvis USA, og som har lyst til å etablere familie i Norge.

De klareste frontene er mellom SV og Fremskrittspartiet. De tidligere liberalistene i Frp er uten videre villig til å ofre en soleklar individuell rett til å gifte seg med hvem som helst, mens SV - som normalt er på de svakeste side - ikke er villig til å innføre kollektive ordninger for å ramme tvangsekteskap.

I dette villnisset har Bjarne Håkon Hanssen landet på to tiltak som trolig vil ha en viss effekt, men neppe særlig stor: Alle under 23 år må ha minst 200.000 i inntekt for å få ektefellen hit til landet, og Bjarne Håkon Hanssen vil ansette rådgivere mot tvangsekteskap på de skolene hvor elevene er mest utsatt.

Selv om også kravet om en viss inntekt er en begrensning på den individuelle rett til ekteskap, så er det vanskelig å mobilisere den helt store uviljen mot tiltaket. Rådgivere i skolene er utelukkende et gode.

Men noen radikale tiltak for å fjerne tvangsekteskap, er disse forslagene ikke.

Kommentarer:
Postet av: Halvor

Bjarne Håkon burde holdt seg til pølsene. Kanskje det han har gjort, dette minner mye om pølsevev. Svada-politikk som skal tilfredsstille de fleste og ikke støte for mange.

06.06.2007 @ 23:22
Postet av: indiancowboy

Aldersgrense burde være 24 år. Det er ikke noe urimelig tiltak for å redde mange fra tvangsekteskap. De får jo tross alt sjansen til å gifte seg seinere. Den regelen som man i stedet skal innføre, er virkelig diskriminering. Det betyr jo at ingen som tjener under 200 000 kan gifte seg med en fra utlandet. Dette er jo et slag mot de fattige! Vil virkelig Regjeringa utsette fattige for gifteforbud. Dette må jo være mot menneskerettighetene. ( Og det skaper heller problemer for ungdom som føler seg tvunget til å avslutte studier for å ta seg en jobb som gjør at de kommer over inntektsgrensa, slik at de kan gifte seg med den foreldrene har bestemt.)

07.06.2007 @ 22:42
Postet av: Fru muslim

Uansett om dettte også vil gjelde barn/barnebarn av stort sett muslimske invandrere, så er disse oppdratt i sitt lands tradisjon slik det står i Koranen. Muslimske jenter har forbud om å gifte seg ikke-muslimsk. De tenker ikke på samme måte som etniske norske. I følge Koranen skal ingen muslimer integreres i vårt samfunn. Slik integrering ønsker de heller ikke. Dette bekrefter de også ved deres giftemønster. 23-årsgrense er ett av flere tiltak som bør gjennomføres. Integrering er umulig.

08.06.2007 @ 13:00
Postet av: =)

23 års grense 18 års grense 20 års grense... Når er man i stand til å bestemme over sitt eget liv? når man kan kjøre bil og drikke øl (helst ikke begge på en gang), når man kan kjøpe sprit eller når man kan gifte seg?? HERREGUD for et system....

08.06.2007 @ 14:07
Postet av: Einar Thai

Her er det tydeligvis en del mennesker som ikke helt vet hva de snakker om. Det som er realiteten her er at det er en utlendingslov for utenlandske statsborgere og en annen lov for etniske nordmenn. Hvis en etnisk nordmann ønsker å gifte seg med en jente fra eks. vis Thailand, Filippinene Russland e.lign., er en nødt til å oppgi dokumentert inntekt til norske myndigheter. Hvis inntekten er for liten, får en rett og slett ikke sitt marriage certificate fra myndighetene. Uten dette får en heller ikke gifte seg. I hvert fall ikke i disse landene. At muslimske land har andre lover som hjelper til med å tappe det norske sosialbudsjettet, er jo noe alle vet Derfor mener jeg at de som vil gifte seg eller søke gjenforening etter giftermål eller andre grunner, må bli stilt krav til på samme måte som til andre (etniske) nordmenn. En nordmann som f.eks. gifter seg med en thailandsk jente, får heller ikke hustrutillegg om han har en eller annen form for pensjon fra Norge. Neida hun kan jobbe hun. Hvem er vel lysten på å sende sin kone på jobb her i Thailand for å tjene ca. 800.- kr. pr. mnd.??

Det kan jo ikke være noen ved sine fulle fem som kan påstå at det skal være forskjell på folk til fordel for muslimer?? OK, sosialister på randen til kommunisme mener vel det, men de er det jo ikke mulig å omvende uansett desverre. Sannheten er at forskjellen er der og den er stooor. Jeg ser frem til ny lov om forsørgelsesplikt ved gjenforening og da mener jeg all gjenforening. Aldersgrense er jeg mer skeptisk til, men vanlig myndighetsalder og selvbestemmelsesrett burde holde.

08.06.2007 @ 15:24
Postet av: arne

Hvorfor måtte Bjarne Håkon Hanssen gi seg da? Dette er noe for media, hvem i SV jobbet frem dette? Ansvaret ligger forøvrig på Stoltenberg som sanksjonerte at SV skal styre innvandringspolitikken og Norge ad dundas, ikke på Hanssen.
Men jeg skal berømme muslimene som til og med har klart å få inn en trojansk hest som "rådgiver" for Hanssen.

11.06.2007 @ 02:57
Postet av: Petter

"Er det riktig å påtvinge alle under 23 år nye regler for å forhindre at et lite fåtall blir tvangsgiftet?"

Svaret på dette er JA!

Vi har mange eksempler på dokumentasjonsplikt i samfunnet vårt.

F.eks. må du og jeg levere selvangivelse.

I kanskje 90% av tilfellene er dette unødvendig siden vi har betalt riktig skatt, men fordi noen kan komme til å betale feil skatt så pålegger vi alle å bruke masse tid hvert år på dette.

HVERT ÅR!

Det samme med regnskap for firmaer.

Man må også gå til legen for å få legeattest for å få penger fra staten.

Folk som blir importert til Norge kommer i mange tilfeller til å koste skattebetalerne massevis av penger.

At det kreves en del papirarbeid for å få dette gjennom er HELT UPROBLEMATISK.

Å gifte seg gjør man kanskje en eller et par ganger i livet.

Papirarbeid i forbindelse med dette er VERDENS MINSTE PROBLEM.

Folk som gifter seg med folk i Norge som tjener mindre enn 200k i året er imidlertid et STORT PROBLEM.

Å sørge for at disse ikke blir importert er en gave til det norske folk.

Dette vil også avvikle tvangsekteskap.

11.06.2007 @ 11:10

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5457319
hits