TV2Nettavisen

Opprør mot Trond Automat

08.05.2007 @ 08:58

Nå har 204 ordførere skrevet under på oppropet mot pengeautomater. De har 60 prosent av befolkningen bak seg i kampen mot kulturminister Trond Giske.

image276

Nå har 204 ordførere skrevet under på oppropet mot Trond Giskes pengeautomater. Foto: Scanpix.

Fra 1. juli forsvinner samtlige av landets 12.400 pengeautomater. De blir forbudt, og spillavhengige over hele landet får hjelp til å få bukt med et problem som har ruinert dem, og som har ødelagt mange familier.

Men freden varer bare i et halvt år. Fra nyttår vil Trond Automat, eller Griske Giske som han også kalles, tvangsinnføre nye "snille" pengeautomater over hele landet.

Jeg har tidligere kritisert denne tvangsinnføringen, les bloggen her.

Mange av landets ordførere ser ikke poenget med å tvangsinnføre pengeautomater fra Norsk Tipping, og anført av ordfører Tore Opdal Hansen i Drammen, krever de lokal vetorett mot automatene.

- Vi krever å få lokal selvråderett i spørsmålet om utplassering av spille-/utbetalingsautomater i kommunene. Med andre ord at lokaldemokratiet skal få bestemme om man vil ha spille- /utbetalingsautomater og hvor mange, heter det i oppropet.

(Du kan lese hele oppropet her).

Arbeiderpartiet forsøker å svinge partipisken over egne ordførere, men Hansen & co. lanserer nå et smart mottrekk: På nettet kan du løpende følge med i hvilke ordførere som ønsker å bestemme dette selv, og hvem som ønsker seg nye automater i kommunen.

Velgerne i for eksempel Askim, Bardu og Bykle vil for eksempel ikke skrive under på oppropet om lokal rett til å bestemme. Hele listen over automatvennlige ordførere finner du her (trykk her).

Listen er ganske underholdende. I Vestfold har 86 prosent skrevet under, mens Østfold er på bunn med 17 prosent. Bare en av fem Venstre-ordfører ønsker lokal selvråderett, men mer enn ni av ti KrF-ordførere vil røske pengeautomatene ut fra støpselet.

Til nå har altså 204 av 431 ordførere skrevet under. Til sammen representerer de 2,7 millioner innbyggere. Det er en ganske formidabel motstand mot å tvangsinnføre statlige pengeautomater.

Får de viljen sin, forsvinner i hvertfall de 7.500 pengeautomatene som står i disse kommunene.


Kommentarer:
Postet av: Hans Kr.

Denne tvangsklemmende ministerparodien vil bli husket av Norges befolkning pga sitt nye motto:

SPILLEGALSKAP ER OK, SÅ LENGE PENGENE GÅR STATEN.

Hele opplegget, og Giskes håndtering av saken er jo bare patetisk.

MEd tvangsinnføringen i ALLE kommuner viser man jo tydlig at dette ikke er gjort for å avverge spillegalskapen blandt folk.

Det er ok, men pengene skal staten ha, og siden masimalbeløpet er litt mindre på de nye automatene er litt lavere enn tidligere, gir man helle folk anledning til å spille på flere steder.

Da får man jo inn beløpet uansett.

08.05.2007 @ 10:41
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Du Giske, du Giske.............

Håper dette fører til Giskes endeligt i politikken, ihvertfall på ministernivå.

Men det gjenspeiler vel kanskje hele regjeringens holdning i og med at han nekter å fire. Disse som snakker så varmt om hvor viktig demokratiet er skjønner vel kanskje ikke at dette er reinspikka kommunisme.

Når får vi forresten svar angående det digitale bakkenettet. Blir vi som har måttet skaffe oss parabolantenne tvunget til å fjerne den. Greit å vite litt mer om hvordan fremtiden blir.

Denne saken vil sannsynligvis skape like store problemer for kulturministeren som automatsaken.

Nei, du får ta vare på kjendisvennene dine Giske.

Jeg tror ikke du får så mange nye.......

08.05.2007 @ 13:52
Postet av: anders korsvold

Trond Giske må se seg slått og legge ned hele automat prosjektet. Automater er og blir et samfunnsproblem, uansettt hvordan de er konstruert. Hvor er demokratiet når over 60 prosent av folket er imot, men en mann kan dure på som han vil. Trond ta hatten og mokasinene og tre av mens du ennå kan gå med hevet hode.

09.05.2007 @ 06:27
Postet av: thm

tenk dere om hvem dere stemmer på ved neste valg. men egentlig har vi det fint her i Norge

med det norske diktaturet - det er ikke alle som kan velge sine egne diktatorer.

Giske er for meg en politisk drittstøvel.

thm

molde

10.05.2007 @ 12:35

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5433694
hits