TV2Nettavisen

Forbud mot engangsgriller?

07.05.2007 @ 08:46
Engangsgriller er en sosial og fin oppfinnelse. Synd det er så mange idioter som bruker dem.

image275

Engangsgrill er en årviss, sosial slager - men også et enormt søppelproblem. Illustrasjonsfoto: Scanpix

Et sikkert vårtegn i alle norske byer er flommen av engangsgriller som står igjen i parkene etter en varm kveld.

Hvert år selges 1,0 - 1,5 millioner engangsgriller her i landet, og det antas at 90 prosent av alt søppel i norske parker er de små grillene.

Om de små eskene er en kulinarisk god oppfinnelse, kan sikkert diskuteres. Men tilgangen til små griller for noen tiere, gjør det ihvertfall mulig for enhver å invitere med noen venner til et hyggelig måltid i parken.

Helt problemfrie er de ikke. De svir fort bort gresset under grillen, og kommunene bruker årlig store beløp på å reparere bord og benker i parkene som er brannskadet.

Verst er det imidlertid at en forbausende stor andel av grillentustiastene innbilller seg at grillen kan fly til søppelbøtta selv, alternativt at det er ansatt kommunale ryddehjelper for å fjerne de uappetittelige restene etter festen.

Engangsgrillene har vært en kasteball i lovverket. Norsk Naturvernforbund har lenge ønsket et forbud, mens flere departementer har ivret for en spesialavgift som skal finansiere kommunenes opprydding etter park-festene. Pant har også vært foreslått.

Ifølge avisen Vårt Land bruker kommunene årlig rundt 10 millioner kroner på å fjerne søppelet etter grillmåltidene i det fri.

Det er deprimerende at ikke vi forbrukere klarer å rydde opp i dette selv.

Mitt råd er å ta en god kikk på grillerne neste gang du spaserer gjennom en park på kveldstid.

Om grillen står igjen på gresset neste morgen, vet du hvilken idiot du har som nabo.

Kommentarer:
Postet av: Olaf

Hva er det annet å vente i et samfunn hvor barna vokser opp som ville trær og skolen er mest opptatt av å skåne dem for "stress", hvor man kan lese innlegg fra russ som ikke kjenner forskjellen på hvert og vært. Oppdragelse og begreper er blitt fremmedord. Velbekomme !

07.05.2007 @ 09:14
Postet av: Pelle

Her har Stavrum tydeligvis bare forstått den ene delen av engangsgrillproblemet. Det er nemlig ikke slik at det bare er et problem at vi forbrukere ikke rydder vekk engangsgrillen fra parker etc., men det faktum at grillen faktisk bare kan brukes en gang før den kastes. Ettersøprselen etter engangsgriller fremfor f.eks små mobile griller som kan brukes flere ganger gjør at det produseres store mengder søppel og dermed forurensing.

07.05.2007 @ 10:33
Postet av: Rune Svendsen

Hvis kommunene ønsker mindre rydding, så bør de og sette ut flere søppeldunker til engangsgriller. I frognerparken er det etter hva jeg kan se to søppeldunker til å håndtere engangsgrill (brannfare), men når de står i enden av parken og skal håndtere 2-3000 mennesker på en solskinnsdag så blir det ett problem. Søppeldunkene bør stå så nære at det er en selvfølge at en skal rydde opp etter seg. Da får vi og renere parker og kanskje de og virker oppdragende.

07.05.2007 @ 11:13
Postet av: Kjell G Offerdal

Dersom et forbud er politisk umulig, kan man i alle fall bøte på problemet med å sette ut brannsikre containere i parker og på sentrale badeplasser etc. Men det løser lite langs kysten og ute i skog og mark.

Dritten må da være forurensende både i produksjon, bruk og ikke minst etterbehandling. Tror ikke et salgsforbud ville være den helt store katastrofen for den enkelte.

MVH

Kjelloff

07.05.2007 @ 14:41
Postet av: jolly jumper

Helt ufattelig at ikke en eller annen insekt på stortinget har foreslått AVGIFT på disse engangsgrillene, de er jo så billige...

Det er sikkert mulig å legge på en 50 lapp i avgift. Tenk så mange penger det kunne bli

(sikle sikle)

07.05.2007 @ 15:53
Postet av: Pontiac

Noe du Stavrum ikke tenker på, er at de er varme LENGE.

En annen ting er at IKKE alle i Norge bor i Oslo.

Eneste måten å bli kvitt engangsgrillen etter bruk, er å kaste de brannsikre containere, og de er det ikke mange av.

Uten slik container, så må nesten grillen stå til neste dag (hvertfall mange timer).

Engangsgrill er ofte eneste måten å grille (ville sett en person med vanlig grill bak på sykkelen).

08.05.2007 @ 15:46

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5432684
hits