TV2Nettavisen

Hva har LO forstått?

30.04.2007 @ 08:45
Granskingsrapporten etter Valla-saken er et knusende oppgjør med LOs bedriftskultur. Dessverre ser det ikke ut til at organisasjonen har forstått stort av kritikken.

image274

LOs nye leder Roar Flåthen bør være mann nok til å tvinge igjennom en grundig og åpen gjennomgåelse av Valla-saken.

LO er ingen søndagsskole, spesielt ikke når hensynet til enkeltpersoner kommer i veien for kollektivets mål. Da blir man knust som en lus, for å låne et sitat fra arbeiderbevegelsen.

Den siste som får erfare dette er tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla, som nå nektes helt elementere rettigheter og hindres i å komme til bunns i anklagene mot henne.

Striden står om rapporten til de psykologisk sakkyndige og deres intervjuer med nøkkelfolk i LO. Vallas advokat ønsker å gå gjennom rapporten for å sjekke om den holder vann, men nektes - angivelig fordi man ikke ønsker noen omkamp av hensyn til LO.

Men kanskje man kunne unne seg en omkamp av hensyn til rettssikkerheten?

Advokat Harald Stabells arbeid for å gjenreise Gerd-Liv Vallas tapte ære er systematisk motarbeidet, selv av LOs interne advokokat. Og LO-toppene har stått frem en etter en med forsøk på å legge saken død:

- Vi må for all del unngå nye, evinnelige runder om Valla-saken. Det at Stabell nå er ute i mediene, handler kun om å sikre hennes ettermæle. Rent menneskelig kan jeg forstå det, men hun må skjønne at dette bare bidrar til å skape ny uro i LO, sa LO-topp Per Østvold til Dagsavisen

Sist ut er tidligere LO-leder Yngve Haagensen, som vil unngå en omkamp fordi det er "en drittsak for alle parter".

Sagt på en annen måte ønsker begge LO-toppene å begrave saken fordi den er vond for LO.

Og da må man huske på at Valla-saken aldri er behandlet i LO: Da Fougner-rapporten ble lagt frem 9. mars følte Gerd-Liv Valla seg tvunget til å trekke seg. Og da hun forlot Folkets Hus, la man LO-sekretæriatet rapporten i skuffen - uten å behandle den!

De neste skrittene har vært å forsøke å skalke alle luker.

Først nektet LO å legge frem Fougner-rapporten, og den er aldri behandlet i LO-sekretariatet.

(Nettavisen offentliggjorde rapporten, og den kan leses her).

Så nektet man å offentliggjøre innspillene fra Vallas advokat, Håkon Bleken.

(Men Dagsavisen la den frem, og du kan lese hans innspill her.)

Det siste nå er at den viktige rapporten fra de psykologisk sakkyndige ikke skal legges frem for Vallas advokat, og heller ikke offentliggjøres.

Sorry, LO, men dette holder ikke!

Uansett hva man mener om sjefers trakassering av ansatte, så har enhver krav på å få belyst saken sin fra alle sider. Og det er umulig uten å få fullt innsyn i alle saksdokumenter og premisser.

Dette er et selvfølgelig prinsipp i alle rettssaker, og LO kan ikke nekte sine ansatte et minimum av rettsssikkerhet fordi saken "er en drittsak" eller bidrar til "å skape ny uro i LO".

Noe må man da ha lært av denne saken?

Kommentarer:
Postet av: Trane

Det var Valla som ansatte Yssen tross sterke motforestillinger fra hennes kommende medarbeidere. Valla kjente da Yssen svært godt både proffesjonelt og privat. At Valla forklarer det hele med Yssen sin inkompetanse og uduglighet i jobben slår da tilbake på henne selv. Greit nok at man kan ansett feil, men det var Valla som trumfet gjennom dette.

Når man først har hjort en feilansettelse, som iblant selvsagt skjer, burde LO, om noen, klare å håndtere dette på en bedre måte enn hva som ble gjort. Dersom Valla og LO hadde håndtert dette slik de forventer og krever at næringslivet gjør så hadde aldri saken kommet opp på denne måten.

Når saken likevel eksploderte fikk Valla betale for hennes maktkåthet. For å oppnå den maktposisjonen hun har / hadde i LO, AP og norsk politisk liv generelt har hun etterhvert tråkket på ganske mange tær. Derfor har nok mange som ellers kunne sagt positive ting om Valla holdt kjeft om det, og det var ikke vanskelig for undersøkelseskommisjonen å få negative uttalelser. Man høster som man sår.

Dersom Valla hadde hatt et snev av forståelse for egne begrensinger og feiltrinn i denne saken ville det forblitt et internt arbeidsrettslig forhold. Det var ikke Yssens inkometanse eller medienes overskrifter som felte Valla, det var det ganske riktig som Hågensen sier Valla selv som gjorde.

30.04.2007 @ 13:28
Postet av: Finken

At det var Valla selv som ansatte Yssen har blitt, og er i nåværende situasjon, helt likegyldig. For det saken gjelder nå er at alle parter har like stor rett til å få belyst sin side av en sak. Og fakta er at LO har vært svært så ivrige i sin belysning av Yssens side, hun har fått all den hjelp hun trenger fra både Presse og alle andre aktører, verre med Valla som opplever at LO begraver saken når det viser seg at undersøkelsen av denne saken var pill råtten og ikke engang etter de rettslige regler som gjelder for at en slik undersøkelse skal være upartisk og riktig. Så her er detTranen, ikke snakk om å ha en snev av forståelse eller at man høster som man sår. Det eneste LO hadde vært skikkelig tjent med, og som tilslutt blir det de må gjøre, er å ta en ordentlig gjennomgang og behandling av denne saken, før de kan legge den bak seg, men det er nok for mange som har skjulte agendaer og som ikke vil at dette skal går grundigere gjennom for da blir vel deres rolle i dette avslørt, det er ikke sikkert at Valle er alene i denne saken.

01.05.2007 @ 00:19
Postet av: oddi

Hele Valla-saken viser alle tydelige tegn på at dette er ett bestillingsverk fra personer/firma som hadde lyst til å bli kvitt Valla fra offentlighetens lys.

02.05.2007 @ 00:03
Postet av: thm

oppfører en seg på en slik måte som denne Vallakjerringa - så mister en retten til å få

rettferdighet. hun har fått den samme behandlingen som hun selv har stått for.

men hun får sikkert fallskjerm - det er nok penger blandt de fagorganiserte i LO.

maktsjuken og pengegrådigheten - særlig det siste stilner stormen hos slike mennesker.

thm

molde

02.05.2007 @ 08:51
Postet av: lita

Det er selvsagt ikke forbausende at LO nå vil legge saken bak seg, det er nok mange som har noe som de ikke ønsker skal komme frem i lyset med denne rapporten. Toppen i LO består mest av beinharde maktpolitikere, og disse har nok de fleste av dem noen skjeletter i skapene. De holder på den gamle tradisjonen fra AP, hold det hemmelig, og inne i små kott, så ikke flere begynner å bry seg.

Demokratiet lenge leve!

02.05.2007 @ 14:23
Postet av: TEA

LO og "arbeiderbevegelsen", et pillråttent makkverk som velger ut sine medarbeidere med omhu. Ikke i forhold til kvalifikasjon, men etter hvem man kjenner, og hvor avgjørelser helst skal fattes i lukkede rom.

Et godt eksempel av ny dato: Nå er altså Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen valgt inn i Statoil-styret. Et styre hvor mesteparten av kommunikasjonen foregår på Engelsk. Et språk KB erkjenner å ha et meget begrenset forhold til. De fjerner durkdrevne Kaci K Five for å få plass til sin mann....

Det er slik arbeiderbevegelsen fungerer. Så folkens, slutt å la dere overraske, det er dere som har valgt FAENSKAPET..............

06.05.2007 @ 00:56

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5425999
hits