TV2Nettavisen

Norge er en datasinke

27.04.2007 @ 09:25

Selvgode nordmenn tror vi er verdensledende på data og internett. Sannheten er at vi blir forbikjørt av stadig flere land - og at vi er Nordens sinke.

image271

Norge er langt nedpå listen når det gjelder data og telefoni, viser en ny undersøkelse. Foto: Åse Liserud, Scanpix.

Econony Intelligence Unit har på oppdrag fra IBM studert 100 ulike kriterier for å rangere land etter hvor modne de er for e-business.

Rapporten er knusende for det norske selvbildet. Øverst troner Danmark, Sverige og USA - og Norge er ikke engang på topp 10-listen i verden.

Vi er faktisk Nordens sinke i det som skal være fremtidens viktigste næring.

image273

(Kilde: IBM/Econonomist Intelligence Unit)

Gjennomgåelsen viser at vi for en gangs skyld ikke kan skyte på offentlige myndigheter. Undersøkelsen gir oss høy score på utdannelse og for regjeringens vilje til å være pådriver.

Derimot scorer vi dårlig på infrastruktur. Aller dårligst gjør vi det på innføringen av såkalt elektronisk id. Mens det i Hongkong, for eksempel, er mulig å bruke det samme kortet i passkontrollen som på biblioteket, er dette bare en fjern drøm (mareritt for Georg Apenes i Datatilsynet) her i landet.

Noe særlig ære levnes heller ikke Telenor og de andre utbyggerne av trådløst bredbånd. Norge er langt etter i å bygge ut WiFi-soner som gjør det mulig å surfe trådløst hvorsomhelst, nårsomhelst.

Nå kan vi selvsagt smykke oss av å ha slått Bermuda, men mange land i Asia - blant dem Hongkong og Singapore - fosser forbi oss.

Og det er litt illevarslende at samtlige land i Norden ligger så langt foran oss i en tid hvor vi burde ha ressurser og vilje til å ligge fremst i verden.


Kommentarer:
Postet av: :)

Nordmenn har aldri vært raske til noe...

Vi er ennå det siste kommuniststat, med ironisk nok en kommunist regjering i spissen. Om bruker propaganda som å kalle seg "arbeiderpartiet" når de ikke er i nærheten av arbeiderne...

27.04.2007 @ 10:50
Postet av: kr

Miljø miljø miljø miljø miljø....

Det er det vi driver med i Norge om dagen. Alt annet er satt på vent.

Med jevne mellomrom kommer også ulike propagandaundersøkelser som viser at Norge er best i verden på alt mulig.

Denne undersøkelsen er unntaket som bekrefter regelen, men så kommer ikke undersøkelsen fra FN heller da som på grunn av alle pengene vi øser ut til dem og i resten av verden er vår hoffleverandør av undersøkelser med Norge på 1. plass.

27.04.2007 @ 12:04
Postet av: Nissen

Jeg syns ikke det er så galt jeg. Det er alltid noen som skal syte og klage uansett. Norge er et langt land, med fjell, fjorder, daler og øyer, og med "hele" 4,6 mill innbyggere så må vi jo finne oss i at alt ikke er som i tett befolkede land. De som alltid syter og klager skal jo ha alt gratis også.

27.04.2007 @ 14:23
Postet av: husk meg

Nissen, er det ikke på tide å hente inn alle folkene i distrikte og plassere dem i Oslo slik at vi sparer miljøet :)

27.04.2007 @ 16:14
Postet av: Ulf Larsen

Min venn i Estland fikk ADSL flere år før Telenor kunne tilby det til meg, og i Estland har det lenge vært en selvfølge at man kan bruke trådløst nett på kafe, bensinstasjoner osv.

Å være best på nett er å prioritere, og det har ikke blitt gjort i Norge, så enkelt er det...

27.04.2007 @ 22:48
Postet av: Eikmann

Oi!! 12. plass, jaja - nå går det rett til helvete med brunostlandet. Skandale at vi bare er nr 12 i verden på it-infrastruktur. Til og med Nederland gjør det bedre enn oss. Hvordan kan det ha seg at de har bedre infrastruktur innenfor IT enn oss??

28.04.2007 @ 04:00
Postet av: ljo

Ai ai ai - Krise. At Sveits har bra utbygd Infrastruktur er kanskje ikke rart. Tar man antall snuter pr Km'2 er det naturlig at Noreg kommer dårlig ut. Hva er grunnen til at US har WiFi soner "overalt" Jo STARBUCKS sørger for en haug av disse osv. - Bare Stavrum som synes dette er dårlig tror jeg.. STAVRUM !!! Du er ei sinke !!!

29.04.2007 @ 00:11
Postet av: oddi

Må vi absolutt være på topp i dette fordi det er noe som interesser noen få,og absolutt ikke noe man må være best på!!!!Og hvorfor bare klage over ting uten å gjøre noe med det???????

01.05.2007 @ 23:58

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5423604
hits