TV2Nettavisen

Kortene på bordet, LO!

24.04.2007 @ 09:30
Tre sentrale dokumenter fra Valla-saken er fortsatt hemmeligholdt av LO. Før alle kortene er på bordet, blir det ikke ro i denne saken.

image268

LO-leder Roar Flåthen får ikke ro før alle dokumenter er på bordet.

Den forrige LO-lederen Gerd-Liv Valla trakk seg etter å fått hard kritikk i den såkalte Fougner-rapporten. Det LO-utnevnte utvalget konkluderte med at Ingun Yssen var trakassert og at det var begått flere brudd på Arbeidsmiljøloven.

Men enhver som har lest hele rapporten (du kan lese den her), vil se at faktagrunnlaget er mindre knusende enn de tre jurististenes avklaring. I mange tilfeller er det ord mot ord, og Gerd-Liv Valla trakk seg heller ikke fordi hun var enig med utvalget - men fordi hun sannsynligvis ville blitt kastet av LO-sekretæriatet.

Derfor er det viktig å få på bordet alle dokumentene i denne saken. Og de viktigste er rapporten fra de psykologisk sakkyndige, Vallas forsvarsdokument - og hennes advokats sluttoppsummering. Alle disse dokumentene er til nå holdt unna offentligheten.

Om Gerd-Liv Valla har noen god juridisk sak eller ikke, vil jeg ikke ta stilling til.

Men jeg mener at det må være en soleklar rett for en så kritisert person at vedkommende får alle kort på bordet. Denne saken handler også om ære og ettermæle, og det har ingen jurister monopol på å dele ut.

LO sier nå at organisasjonen er ferdig med saken. Den samme organisasjonen får sterk kritikk i Fougner-rapporten, og det er interessant at ryggmargsrefleksen var å hemmeligholde hele rapporten.

Hadde ikke Nettavisen offentliggjort dokumentet, kunne faktisk dokumentet som fikk Gerd-Liv Valla til å trekke seg fortsatt vært ukjent for folk flest.

Mitt råd er at LO revurderer sitt syn på hva som kan offentliggjøres, og legger frem underlagsmaterialet fra granskningen. Det betyr ingen omkamp om hvem som skal være LO-leder, trolig fanger bordet for Gerd-Liv Valla også så lenge det var hun selv som trakk seg.

Det vil alltid lukte helt til man har luftet helt ut i Folkets Hus.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5421339
hits