TV2Nettavisen

Forbud og påbud hånd i hånd

23.04.2007 @ 10:30

Arbeiderpartiet overkjører 150 ordførere og vil tvinge pengeautomater på alle norske kommuner. Samtidig vil de tvinge kjøp av sex-forbud på ofrene de vil beskytte. Påbud og forbud går hånd i hånd.


image267

Trond Giske fikk flertall på landsmøtet for å påby pengeautomater i alle kommuner. Foto: Scanpix

Landsmøtet i Arbeiderpartiet ble en triumf for statsminister Jens Stoltenberg og regjeringen. Til og med en liten oppreisning for Gerd-Liv Valla fikk man plass til i programmet.

"Alle skal med" er det nye slagordet, før før husker vi historiske slagord som "By og land - hand i hand". Det spørs om ikke "Påbud og forbud hånd i hånd" kunne vært like dekkende.

To av de mest betente sakene på dette landsmøtet har vært det foreslåttet forbudet mot kjøp av sex, og forslaget om å la kommunene selv bestemme om de vil ha pengeautomater eller ei.

Det oppsiktsvekkende med vedtakene er at Arbeiderpartiet i begge sakene velger løsninger som er på kollisjonskurs med ofrenes ønsker.

Sex-handels-saken fikk størst oppmerksomhet. Der er talsmenn for de prostituerte redde for at et forbud er et slag i luften, men at det vil ha den negative effekten at prostitusjonen vil tvinges under jorden - og uten den beskyttelsen som de prostituerte har i at sexhandelen foregår åpent for politi og sosialhjelpere.

Et klart flertall på landsmøtet velger å lukke ørene for disse argumentene, og pålegger regjeringen om å legge frem lovforslag om forbud i 2008.

I den andre saken - pengeautomater - bønnfaller også talsmenn for ofrene (de spillavhengige) partiet om å la kommunene selv bestemme om de vil ha Norsk Tippings automater. Det burde vært et rimelig ønske at byer som Drammen selv kan velge om de vil ha pengeautomater.

Mange kommuner arbeider hardt mot spillavhengighet - les tidligere blogg her.

Her ba man altså om frivillighet, men har i praksis fått et påbud om å innføre pengeautomater.

Forbud og påbud - hånd i hånd.


Kommentarer:
Postet av: Vidar N

Norsk venstreside klarer ikke bestemme seg for hva de liker best - forbud eller påbud. Ser ut som om APe landsmøtet tok konsekvensen og sa "Ja takk, begge deler".

Skal politiet arrestere ordførere som prøver å hindre utplassering av automater? Og hva med de som skal jakte sexkjøpere, skal disse fjernes fra UP? Der tjener man vel for mye, så det betyr vel at vi også i fremtiden kanskje får besøk fra politiet neste uke om vi har innbrudd e.l.

Av og til får en inntrykk av at symbolpolitkk er viktigere enn resultater.

Prostitusjon kalles vel verdens eldste yrke - og jeg tviler på om et APe vedtak vil utrydde det.

Men det eldste og politikk er vel ganske like - begge selger seg til høystbydende.

23.04.2007 @ 11:07
Postet av: Børge Svanstrøm Amundsen

Eller som Onar Åm skrev på sin blogg: "Alle skal med - enten de vil eller ikke."

23.04.2007 @ 13:35
URL: http://www.dnof.no/
Postet av: Geir Magne

Kan noen komme med et argument for å tvinge Giskomaten på kommunene? Jeg har ennå til gode å se et godt argument for det.

23.04.2007 @ 14:30
Postet av: Gerard

I tillegg til at disse automatene er "snillere" (hæ?), bruker Giske argumentet at dette er penger i sekken til lokale idrettslag osv. Dette syns jeg da er enda mer hårreisende: at lokal idrett o.l. må finansieres med gambling i verdens rikeste land?? Fins det virkelig ikke noen som helst alternativer?? Giske burde SKAMME seg ved bruk av slik argumentering.

23.04.2007 @ 15:21
Postet av: Frode

Slagordet er Alle Skal med, unntatt prostituerte og narkomane. De skal kriminaliseres, og settes bak lås og slå. For de passer ikke inn i drømmeverden til fisefine Sosialister.

23.04.2007 @ 22:33
Postet av: Olaf Holm

Hva med aa ta en titt paa andres erfaringer ? Se hva som skjedde da prostitusjon ble forbudt i Italia. En eksplosjon av veneriske sygdomstilfelle. Christian Kroghs bilde "fra politilegens ventevaerelse" viser at kontroll er veien, ikke forbud. Faar si som Edmund Burke: "Endringens aand er et atribut av smaa karakterer og innskrenkede hoder. Den som ikke kan se tilbake, kan aldri se inn i fremtiden".

24.04.2007 @ 19:34
Postet av: Halvor

FRODE:

Ja, for det er jo bare "fisefine sosialister" som er lei av at horer og narkomane terroriserer en stor del av Oslo sentrum!?

Horer og narkiser passer ikke inni noen partiers "drømmeverden". Ikke noen trosretning eller øvrig menneskesyn ønsker et samfunn hvor folk er nødt til å selge kroppen sin for å kunne kjøpe narkotiske stoffer som bedøver bevisstheten nok til å kunne bedrive denne formen for inntektsskapende "arbeid".

Så ta deg en bolle og TENK før du skriver neste gang!

25.04.2007 @ 01:46
Postet av: snill kapitalist

Sosialistisk tankegang er baklengs avgått på dato

25.04.2007 @ 12:53

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5420573
hits